Denník N

Prepáčte, prosím, že toto musíte zažívať…

Dnes Vám chcem povedať len jedno – prepáčte.

Hoci som len starostom stredne veľkej dediny pár kilometrov od hlavného mesta, veľmi sa hanbím za to, kto a ako nám tu dnes vládne, čo pri tom stvára a predvádza a čo si Vy, ĽUDIA, musíte denne čítať a hlavne zažívať.

Z toho dôvodu, hoci za to nemôžem, a som len zrnkom piesku v celej tej púšti bezbrehého diletantizmu, demagógie a populizmu (ktorý si však ľudia legitímne vybrali), ktorý je posledné mesiace verejnosti servírovaný, Vám chcem povedať len jedno – prepáčte.

Prepáčte, prosím, že toto musíte zažívať.

Prepáčte, prosím, že toto musíte riešiť.

Prepáčte, prosím, že sme toto dopustili.

Prosím, prepáčte…

Úprimne a veľmi ma to mrzí a úprimne a veľmi sa hanbím za to, ako je krajina v týchto dňoch vedená a riadená.

Verím, že spolu s ostatnými kolegami, primátormi(kami) a starostami(kami), Vám môžem sľúbiť a prisahať, že v mestách a obciach sa aj naďalej budeme maximálne usilovať o to, aby boli pre Vás ostrovmi starostlivosti, zodpovednosti, bezpečnosti, nádeje a zdravého rozumu, na ktoré sa vždy môžete obrátiť a ktoré Vás nikdy, nikdy nenechajú v štichu.

Teraz najčítanejšie

Marek Lackovič

Donedávna progresívny starosta jednej z najrýchlejšie rastúcich samospráv SR - Hviezdoslavova - ktorú viedol 5 rokov, od r. 2018. M. Lackovič je zakladajúcim členom Progresívneho Slovenska (PS) a pred starostovaním bol aj jeho trnavským predsedom. V septembri 2019 bol Hviezdoslavov pod jeho 10-mesačným vedením ocenený prestížnou Cenou pre otvorenú samosprávu za r. 2019, udelenou Združením občanov miest a obcí Slovenska. Po roku bola Obec na ocenenie nominovaná opäť. V r. 2021 pridal svoje ocenenie aj nezávislý portál PlatStarostu.sk. V decembri 2021 bol M. Lackovič zaradený medzi 30 tvárí lepšieho Slovenska v knižnej edícii "Humans", ktorú priniesol Forbes. V r. 2022 bol súčasťou slovenskej delegácie Transparency International v Kosove, v r. 2023 úspechy Hviezdoslavova prezentoval aj predstaviteľom hl. mesta Islandu - Reykjavíku. Do slovenskej delegácie v Nemecku ho za reprezentanta samospráv prizvalo aj Ministerstvo vnútra SR. V októbri 2022 obhájil svoj mandát starostu obce s výsledkom 83,2%. Od októbra 2023 je poslancom Národnej rady Slovenskej republiky za PS, zároveň je členom Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií. V rámci novej politickej kultúry - sedieť len na jednej stoličke - sa v decembri 2023 vzdal mandátu starostu.