Denník N

Amatéri

Štvorkoalícia pokračuje. Igor Matovič je ochotný podať demisiu, chce byť však ministrom financií. Zrejme ním aj bude, pretože jeho partneri mu to dovolili.

Igor Matovič je ochotný podať demisiu. Síce si pri svojom vyhlásení opäť kopol do SaS, už tradične robil zo seba hrdinu a zároveň mučeníka, tak to konečne oznámil. Hovoril niečo o odpustení a Veľkej noci, upusťuje od svojich požiadaviek a chce si vymeniť miesto s Eduardom Hegerom.

Teraz sa skúste nerozplakať, alebo nedostať šialený záchvat smiechu. Igor Matovič bude novým ministrom financií. Áno ten Matovič, ktorý sfalšoval celú diplomovú prácu, čiže nemá žiadne vzdelanie na výkon takejto funkcie, ten Matovič, ktorý vedel ročne najazdiť 220 tisíc kilometrov. Teda aspoň podľa papierov. A čo na to Richard Sulík, ktorý od vstupu do politiky túžil zasadnúť na tento post? Ide ho zrejme rozdrapiť od zlosti.

Nikto však nemôže povedať na Matovičov výmysel nič. Nikto totiž nežiadal odchod Igora Matoviča z vlády. A práve Matovič si to všimol, po všetkých hrách vymyslel toto. A vymyslel to geniálne. Ak na to totiž nekývne SaS a Za ľudí, tak zvalí vinu na nich. Už to totiž nebude na pleciach predsedu strany Oľano. Ten sa s príchodom Veľkej noci predsa obetoval.

Čo to ale znamená? Vláda pokračuje. Koaličná kríza sa zrejme odkladá na pár mesiacov a máme nového ministra financií, ktorý je na svoju funkciu ten najmenej kompetentný. Ostáva len čakať na ďalší konflikt. Prečo to ale takto dopadlo? Veronika Remišová a Richard Sulík sa ukázali ako amatéri. Nežiadali odchod Matoviča z vlády a ten to vďaka tomu obrátil proti nim. Amatéri.

Teraz najčítanejšie