Denník N

Školím a prezentujem online 💻

Pred rokom bolo pre mňa nepredstaviteľné, že môj pracovný deň sa nebude začínať naštartovaním auta a kontrolou prezentácie na poslednej čerpacej stanici pred sídlom zákazníka. Dnes si to už predstaviť viem. Časť mojej agendy sa presunula do online priestoru.

Je 6:58 a ja pri rannej káve premýšľam či sa mi v prezentácii uložili posledné zmeny, ktoré som vykonal včera o 23:44. 7:12 otváram počítač, aktualizáciu operačného systému presúvam na večer a zisťujem, že zmeny sa uložili. 7:34 pripravujem svoju pracovňu, ktorá ešte pred pol hodinou bola našou spálňou a posielam zákazníkom reminder o dnešnom webinári, ktorý sa začne o 2 hodiny. Odsuniem nočný stolík, rozložím si pracovný stôl a z obývačky prinesiem kreslo. 8:09 znova kontrolujem prezentáciu, či všetky strany sú v poriadku a majú správne poradie. Nachádzam ešte jednu chybu a tak pridávam dve bodky nad písmeno o v slove ölflex.

Dávam si svoju druhú kávu, tretiu už nestíham. 9:46 spúšťam aplikáciu GoToWebinar a čakám. Som tu prvý, zatiaľ som tu sám. Prídu? Neprídu? Bude technika fungovať? Nezabudnem na niečo dôležité? A tak si ešte na rýchlo cez tlačiareň vytlačím scenár a nalepím si ho na stenu. Je tu prvý účastník, je to kolega Tomáš, takže nie som tu sám. 9:59 mi manželka podáva ešte pohár vody, zatvára dvere a ja zisťujem, že už tu nie som sám. Je nás tu 45, asi zabral reminder. Je 10:00 a ja začínam.

„Dobrý deň, vidíme sa? Počujeme sa?“ Ach nemám zapnutý mikrofón. „A teraz? Už to ide!“ A tak ešte raz. „Dobrý deň, vítam vás pri novom formáte webinára, v ktorom si s Vami chceme dať online Rannú kávu o 10tej. Kamery a mikrofóny budete mať vypnuté a vaše dotazy a otázky nám môžte posielať cez chat.“

Pred rokom bolo pre mňa nepredstaviteľné, že môj pracovný deň sa nebude začínať naštartovaním auta a kontrolou prezentácie na poslednej čerpacej stanici pred sídlom zákazníka. Dnes si to už predstaviť viem. Časť mojej agendy sa presunula do online priestoru. V online priestore sú aj naši zákazníci a ja spolu s kolegami hľadám vhodné možnosti a spôsoby komunikácie. Aj napriek obavám, ktoré sú pri všetkom novom prirodzené a niekedy až žiadúce, sa naša Ranná káva o 10tej stretla s veľmi pozitívnym ohlasom zo strany zákazníkov. Povzbudený kladnou spätnou väzbou verím, že aj toto je cesta ako rozvíjať vzťah so zákazníkom a budovať značku LAPP.

9:45 „Ak nie sú teda už žiadne ďalšie otázky, ďakujem Vám za váš čas a pozornosť a budem sa tešiť na stretnutie na budúce pri inej téme.“ Vypínam aplikáciu GoToWebinar a idem si dať tú tretiu kávu.

Dominik Lesičko

 

Teraz najčítanejšie

Dominik Lesičko

Technológiám sa venujem celý svoj život. 💾 📀 ☁️ Vždy ma fascinoval predaj spojený s poradenstvom, kde na konci dňa je riešenie, ktoré plní svoj účel. Na začiatku mojej kariéry to boli záložné zdroje a motorgenerátory. Pokračovalo to meracou a regulačnou technikou a od roku 2009 pracujem pre spoločnosť LAPP, ktorá sa zaoberá výrobou a predajom káblov, priemyselných konektorov a prvkov pre automatizáciu. Pochádzam zo Spišského Štvrtku, vyštudoval som Telekomunikačnú techniku na Žilinskej Univerzite v Žiline, kde momentálne aj bývam. Svoj voľný čas venujem rodine, vareniu, fotografii a video tvorbe.