Denník N

Naštvalo sa Rusko, naštval sa Blaha a bolo to dobre

a dozvedeli sme sa, že nás skutočne už niekoľko rokov ovláda Soroš. A ešte sa objavilo svetlo na druhom brehu. Len také slabé, ale predsa len svetlo…

Pondelok
Miroslav Kollár, ktorý bol kedysi za ľudí, je už od pondelka SPOLU. Tento poslanec, ktorý bol z nejakého dôvodu vždy viac opozičný ako koaličný a po prehre o post lídra strany Za ľudí to už ani nijako neskrýval, sa vyjadril, že do politiky, a konkrétne do strany Za ľudí, vstupoval preto, lebo chcel meniť veci na Slovensku k lepšiemu. Držíme mu palce, aby sa mu to v strane, ktorá má podľa posledných prieskumov 0,8 percenta, darilo čo najlepšie, a strane SPOLU, aby to ustála. Má síce Kollára, ale sú v nej naozaj aj dobrí a kvalitní ľudia.

Sme rodina porušila koaličnú zmluvu, keď prostredníctvom Petry Hajšelovej predložila svoj vlastný návrhu zákona, ktorý upravuje kolúznu väzbu a lehoty iných väzieb. Presne takýto istý zákon však chystá aj Mária Kolíková, ministerka spravodlivosti, a všetci o tom vedia, takže sa všeobecne predpokladá, že Sme rodine a Borisovi ide prioritne o to, ako čo najskôr dostať na slobodu svojho kamoša Pčolinského. Ten to síce zapiera, ale Kollár už zaprel toľko vecí (aj stretnutie s mafiánmi, hoci na to existujú priame dôkazy), že veriť Borisovi je presne to isté, ako veriť Matovičovi. Dá sa to, ale musíte byť stále v strehu.

Utorok
Kotleba je poslanec, ktorý mal v úmysle od svojho vstupu do slovenskej politiky ochrániť slušných ľudí, zbaviť krajinu vagabundov a parazitov a vyhlasoval, že neexistuje nič tradičnejšie než rodina tvorená otcom, matkou a dieťaťom. Najskôr sa rozviedol so svojou zákonitou manželkou a potom jej z Egypta sprosto ukradol syna, ktorého jej súd zveril do opatery. Keď sa vám niekedy podarí niečo vyparatiť, niečo doseriete a budete si dakedy pripadať ako pokrytec, spomeňte si, že existuje Kotleba, a určite vám bude na duši omnoho ľahšie.

Streda
Dobrá správa, ide sa lyžovať, ide sa do školy, do kaderníctiev aj fitnescentier a od pondelka i na terasy na meňúčko. Kontrolovať nebude nikto nič, jednak toho majú už všetci plné zuby a kto by si beztak kontrolami odháňal zákazníkov, pravda? Takže si poďme užívať slobodu, kým nás nezaleje tretia vlna. Ale nepredbiehajme a dúfajme, že #dobrebude. Pri tejto príležitosti sa náhodná poslankyňa Romana Tabaková pochválila, že klopala tak intenzívne, až otvorili aj terasy aj fitká, až to skoro vyzeralo, že to všetko len kvôli nej. Len na spresnenie k Romanke, to je tá poslankyňa, ktorá napriek zákazu vychádzania a dovoleniek odletela na rekreáciu kamsi do Dubaja a chváli sa vlastne tým, za čo dostal Sulík od jej straníckeho šéfa nabrýzgané. Keď chcel totiž Sulík otvoriť terasy a fitká a klopal tak silno, až mu hánky beleli a oči z jamôk vyliezali, tak bol  dobre že nie vrah detí a starčekov, každopádne mohol za smrť 4 000 ľudí.

Raši povedal, že táto nová vláda, nie je skutočne nová vláda, ale stará vláda, iba trochu zmenená. Škoda, že si akosi stále neuvedomuje, že Hlas nie je skutočne nový Hlas, ale iba nový Smer, a on je ten posledný, kto má právo kritizovať túto vládu. I keď dôvodov sa nájde na desiatky. Ale on nie, on by fakt nemal.

Inak, už vám niekto povedal, že máte požičaných prostredníctvom tohto štátu zhruba 10 000 eur? Že nie? Nuž, tak vám to vravím. Držím vám palce so splácaním. A vašim deťom tiež. Vidíte, akou peknou správou sa dá skončiť jeden obyčajný deň obyčajných ľudí.

Štvrtok – one man show
Dve veci. Slovensko vyhostilo troch ruských diplomatov ako gesto solidarity, spolupatričnosti a podpory Českej republike, v ktorej si ruskí agenti a špióni vytvorili hniezdo a vyhodili im do vzduchu muničák vo Vrběticiach. Z denníka SME odišla finančná skupina Penta a do vydavateľstva Petit Press, naopak, investovala spoločnosť MDIF, čo je neziskový investičný fond pre nezávislé médiá, aktívny najmä v krajinách, kde môže byť ohrozený prístup k nezávislým médiám. A práve v tejto chvíli vstupuje na scénu Ľuboš Blaha, kovaný komunista, ruský troll, najznámejší slovenský hoaxer a tvorca konšpiračných teórií. A idiot, samozrejme.

Najskôr so svojím straníckym kolegom, obyčajným radovým poslancom, ktorý už niekedy pred desiatimi rokmi vybliakaval, že je hanebné a ponižujúce, ak premiér po prehratých voľbách sadne späť do poslaneckých lavíc a o pár rokov sa tam posadil sám, zvolal tlačovú konferenciu. Na nej sa snažil presvedčiť širokú verejnosť (niekoľko tisíc zúfalých zúbožených nezorientovaných ľudí), že už je to tu. Že po vstupe MDIF do SME je už nad slnko jasné, že Slovensko ovládajú ilumináti, lumináti, židia, a hlavne Sorošovci. Že tie dlažbové kocky, ktoré na námestí zabudli dlaždiči (alebo nejaký iný umelec?) a kvôli ktorým Fico zvolal bezpečnostnú radu štátu, v skutočnosti neboli zabudnuté, ale ich tam naznášali Sorošovci, ktorí chystali štátny prevrat, atentát na premiéra a celkový rozvrat zvrchovanej Slovenskej republiky. To, že celú tlačovú konferenciu Fico ak nie klamal, tak určite sprosto zavádzal, Blahu nijako netrápilo, a prepis aj s celým videom šupol na fb. Lebo veď ako inak najrýchlejšie rozšíriť lož, ak nie cez facebookových dezolátov?

Následne sa ospravedlnil v mene celého slovenského národa Rusku za vyhostenie troch diplomatov (čítaj špiónov). Na Blahovi a tomto konkrétnom prípade je jasne vidno, že žiadny papier ani titul pred menom alebo za menom nezaručí, že človek nemôže byť debil, hulvát a čistý kretén. Síce študovaný, ale kretén. Ospravedlniť sa krajine, ktorá zabila dvoch občanov Českej republiky a napáchala v Česku obrovské materiálne škody, je presne to isté, ako keby ste sa snažili ospravedlňovať Hitlera, že rozpútal svetovú vojnu napriek tomu, že za jeho vlády Nemecko budovalo železnice a priemysel frčal na plné obrátky. Ak by to Blaha napísal sám za seba, ešte by sa dalo nad tým pousmiať, poťukať si na čelo a nejako sa cez to preniesť, ale ak to napíše za všetkých Slovákov, je to idiotizmus prvej kategórie. Sme na to u Blahu už zvyknutí, ale napriek tomu ešte dokáže prekvapiť. Alebo ani nie?

Piatok
Smer a Hlas kompletizujú podpisy za referendum o vyhlásení predčasných volieb a chystajú sa k prezidentke. Dohromady majú okolo 600 000 podpisov. Musí sa im nechať, že síce odviedli dobrú prácu, skvelou správou však je, že im to aj tak nebude nič platné, keďže zrejme neprejde cez prezidentku. Na celej veci je najprekvapivejšie to množstvo ich fanúšikov a vytrvalých voličov, ktorí majú asi pocit, že keď ich členovia týchto dvoch strán okrádali dvanásť rokov, po vyhratých voľbách by to už nerozumeli. Rozum zostáva stáť, akí môžu byť ľudia nevšímaví a doslova až tupí.

A na záver týždňa prišli aj dobré správy. Po odpálení troch Rusov na ich matičku zem a po naštvaní Blahu už ani pri Sputniku nevisíme na gumičke od Putinových trenírok. Minister Lengvarský povedal, že zmluvu o vakcínach zverejní, aj keby mali Rusi pristaviť svoje tanky na slovensko-ruské hranice a vyhrážať sa nám anexiou Jelšavy, Turne nad Bodvou a Malej Čiernej. Aký to rozdiel medzi ním a Krajčím, ktorý  sa po odstúpení z funkcie ešte neukázal na verejnosti, neprevzal si kanceláriu, niekto nevie, či vôbec žije a či to vlastne nebol len nejaký Matovičov hologram.

Keby bol každý ďalší deň taký relatívne pozitívny, mohla by existovať slabučká nádej, že Hegerova vláda a všeobecne táto krajina ešte nemusí vôbec smerovať úplne do kytek.

#nebojtesadobrebude

Teraz najčítanejšie

Marián Letko

Zväčša neškodný...https://maroskocestuje.webnode.sk/