Denník N

S manželkou už čakáme na našu Astru!

Je to tu…

V noci sme sa konečne dočkali. Klikal som, čo mi prsty stačili. Naposledy som bol taký vzrušený vtedy, keď som úplne prvýkrát písal mojej súčasnej žene, či by so mnou nechcela ísť von…

Pekne ako na nás prišiel rad, okamžite sme sa zaregistrovali do čakárne na výbornú očkovaciu látku AstraZeneca.

Neskutočná radosť.

Dávnejšie, dokonca už v januári, som mohol využiť núkajúcu sa možnosť zaočkovať sa Pfizerom, ale naozaj neexistuje žiaden, ani ten najmenší dôvod, prečo by som ho mal uprednostniť pred vynikajúcou a vysoko účinnou Astrou (a hlavne, prečo by som sa mal predbiehať).

Slušnosť káže postaviť sa do radu, učili nás to už naše staré matere a dedovia. My v tom našom stojíme a veríme, že o niekoľko dní sa na nás v niektorom z očkovacích centier nájde miesto. Zaklikol som, samozrejme, o trochu viac okresov, aby som trochu pomohol šťastene…

Úprimne, už sa nevieme dočkať…

Vakcína je sloboda.

A AstraZeneca je skvelá vakcína. Modlím sa a budem sa veľmi tešiť, ak ku nej čo najskôr pribudnú ďalšie preverené vakcíny, bez ohľadu na to, či budú z Ruska, Papuy-Novej Guiney či Atlantídy.

Teraz najčítanejšie

Marek Lackovič

Donedávna progresívny starosta jednej z najrýchlejšie rastúcich samospráv SR - Hviezdoslavova - ktorú viedol 5 rokov, od r. 2018. M. Lackovič je zakladajúcim členom Progresívneho Slovenska (PS) a pred starostovaním bol aj jeho trnavským predsedom. V septembri 2019 bol Hviezdoslavov pod jeho 10-mesačným vedením ocenený prestížnou Cenou pre otvorenú samosprávu za r. 2019, udelenou Združením občanov miest a obcí Slovenska. Po roku bola Obec na ocenenie nominovaná opäť. V r. 2021 pridal svoje ocenenie aj nezávislý portál PlatStarostu.sk. V decembri 2021 bol M. Lackovič zaradený medzi 30 tvárí lepšieho Slovenska v knižnej edícii "Humans", ktorú priniesol Forbes. V r. 2022 bol súčasťou slovenskej delegácie Transparency International v Kosove, v r. 2023 úspechy Hviezdoslavova prezentoval aj predstaviteľom hl. mesta Islandu - Reykjavíku. Do slovenskej delegácie v Nemecku ho za reprezentanta samospráv prizvalo aj Ministerstvo vnútra SR. V októbri 2022 obhájil svoj mandát starostu obce s výsledkom 83,2%. Od októbra 2023 je poslancom Národnej rady Slovenskej republiky za PS, zároveň je členom Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií. V rámci novej politickej kultúry - sedieť len na jednej stoličke - sa v decembri 2023 vzdal mandátu starostu.