Denník N

Koľko utečencov unesie na rukách slovenský politik? A koľko sýrskych detí dokáže dokopať maďarská kameramanka?

Keďže podľa premiéra Fica má arabský utečenec k dispozícii 5 000,-€, môžeme to vyjadriť matematickou rovnicou.

RUKA SLOVENSKÉHO POLITIKA S HODINKAMI ZA 20 000,-€ = 4 UTČENCI Z BLÍZKEHO VÝCHODU

Samozrejme, že tento výpočet môžeme modifikovať podľa okolností a konkrétneho mena politika. Pokiaľ je politik „ohodinkovaný“ sociálnejším výrobkom, trebárs za 40 000,-€, potom je výpočet nasledovný :

Ruka slovenského politika s hodinkami za 40 000,-€ = 8 utečencov z Blízkeho východu

Takto som matematicky dokázal, že nosnosť – nemýliť si so sliepkami, napriek zjavnej podobnosti- slovenských politických celebrít závisí od konkrétneho mena a úrovne ich ľavicového, alebo pravicového zmýšľania.

O stupídnosti premiérových tvrdení, že 95% utečencov sú ekonomickí migranti, som písal minule. Aj keď sa nerád vraciam k nezmyselným výrokom, nech je ich autorom ktokoľvek, toto číslo si zalúži trošku viac pozornosti. Nemecko-holandský matematik Ludolph van Ceulen určil povestné a napokon po ňom pomenované číslo, na hodnotu:3,141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944…

Nikdy nebudeme poznať presnú hodnotu čísla \pi\,\!, keďže je to iracionálne číslo a nikdy nebude mať ukončený svoj desatinný rozvoj. Ak je teda toto číslo iracionálne, je číslo 95%  racionálne? Aj keď som v škole nikdy nepatril medzi tých, čo valcovali súperov na matematických olympiádach, to druhé pokladám za také, ktoré nemá s matematikou nič spoločné. Je to číslo bezcitného, voľby ohlasujúceho politického kalkulu.

Ak sa premiér Fico dopustil v záujme „vyššieho“ volebného cieľa matematickej nepresnosti, nech mu je odpustené. Ale odpustiť ľudskej zrúde, ktorá ako kameramanka maďarskej štátnej televízie kopala do detí sýrskych utečencov, sa naozaj nedá!

Esesáčky z  nemeckých koncentrašných táborov Osvienčim, Majdanek, Buchenwald, Treblinka…. našli svoju dôstojnú nástupkyňu! Volá sa PETRA LÁZLÓ. Toto meno nech sa nám navždy vryje do pamäti ako synonymum ľudskej beštiálnosti! Ale pozor! To, čo predviedla na srbsko-maďarskej hranici, je len dôsledkom maďarskej politickej a protiutečenekej  schizofrénie, ktorej autorom je ideový kápo kameramanky, Viktor Orbán!

Petra Lázló je podľa niektorých ľudí, ktorí jej písali na FB, skvelá žena. Podľa mnohých iných, je to naopak obyčajná k…a.

Ja pre ňu žiadne priliehavé meno nemám. Nech som namáhal svoj mozog akokoľvek, vulgárne meno, ktoré by dokázalo Petru presne vystihnúť, sa mi jednoducho nepodarilo násjť… !

Foto : scallywagandvagabond.com

 

Teraz najčítanejšie