Denník N

Máš chuť na KAVU?

zober kavu k moru

Pamätáš sa na „šikmé ruksaky“ z 90. rokov? Vtedy príliš veľa vody nenamútili, ale ich návrat v KAVU dizajne je totálny triumf. Rope Bag a Sling Bag od návrhárov zo Seattle spôsobili taký hype, že je načase zistiť, čo má KAVU čo nemajú iní a prečo má kopec ľudí chuť práve na KAVU.

Na prvý pohľad sa môže zdať horolezecké lano namiesto popruhu cez rameno ako niečo, nad čím zapochybuješ, ale všetky možné testerské aj zákaznícke reviews ubezpečujú, že je to prekvapivo pohodlné. Laná sú štyri a tak vytvárajú pomerne široký pruh, ktorého potenciál zarezať sa ti do pleca až po kosť je naozaj nula celých nula. Dĺžka sa dá upravovať, takže bez ohľadu na to, aké veľké máš svaly na chrbte alebo bruchu, ťa spoľahlivo obíde a keď napríklad na bicykli potrebuješ aby taška nerobila vlastné pohyby, pritiahneš si ju pekne na telo. Tašku si môžeš prevliecť cez hlavu a ak to nie je tvoj štýl, použiješ robustnú pracku.

vezmi kavu do lesa
Zober KAVU do lesa

Hlavnou výhodou KAVU Rope Bag a Sling Bag je ich široké využitie. Keď to raz skúsiš, budeš ju nosiť všade tak ako milióny oddaných fanúšikov, ktorí s nimi cestujú, chodia na ihrisko s deťmi, na pláž, do obchodu a do školy. Nie je to turistický ruksak s vychytávkami, ktoré v meste prakticky nevyužiješ. A nie je to ani veľká kabela, ktorá ti zavadzia na pleci a po celom dni z nej máš nábeh na skoliózu. Ak máš vo zvyku nosiť so sebou viacej vecí, KAVU vyrobilo tento hybridný 10-litrový crossbody ruksak presne pre teba.

veselá kolekcia
Veselá kolekcia Sling Bag

Vnútri sú dve veľké priehradky, kam sa ti vojde veľká fľaša na vodu, niečo na jedenie, sveter či bunda na večer, knihy, foťák, proste čo len potrebuješ na deň. Zvonka máš väčšie zipsovacie vrecko vhodné na mobil a menšie so suchým zipsom.

vhodné aj pre deti
Vhodné aj pre deti! (Mimoriadne vhodné pre teenagerov)

Pomerne častá otázka znie: aký je rozdiel madzi KAVU Rope Bag a Sling Bag? Rope Bag je zo solídneho bavlneného plátna a Sling Bag z polyesteru, takže o niečo lepšie odolá vode. Oba typy sú inak identické a prakticky nezničiteľné. Existujú asi tak v milióne prevedení, jednofarebné s kontrastnými prvkami alebo s uletenými potlačami, ktoré dodajú šmrnc každému outfitu. V ponuke aj vo verzii Mini s objemom 4l.

Teraz najčítanejšie