Denník N

Keby chcel Igor viac detí…

Ilustračný obrázok.

Keby chcel Igor Matovič riešiť deti, tak to robí úplne inak…

Autor je okresným zástupcom strany SPOLU na Orave.

Keby chcel Igor Matovič riešiť deti, tak sa stará o transformáciu ekonomiky z montážnych dielní na ekonomiku s vyššou pridanou hodnotou. Lebo z vyšších platov by získal viac peňazí aj do rozpočtu a to bez zvyšovania daní.

Ak by chcel Igor Matovič riešiť deti, tak sa postará, aby ich rodičia mohli v kľude zarobiť slušné peniaze a nie „dostávať almužnu“ od štátu.

Lebo človek je spokojnejší a potom aj otvorenejší viac deťom, keď si dokáže zarobiť sám, nie keď je závislý na štáte.

Ak by chcel Igor Matovič riešiť deti, tak vie, že rodenie detí nezávisí len na prídavkoch. Viď graf na obrázku nižšie, ako sa (ne)zmenila pôrodnosť v Poľsku po zvýšení prídavkov o 500PLN (112€) podobným populistom, ako je on sám.

Tam sa dokonca nezvýšila ani napriek drakonickým zákazom potratov. Aké prekvapenie.

Ani zákazy, ani príkazy, ani kupovanie si voličov nezvyšuje pôrodnosť.

Graf - Vývoj pôrodnosti v PoľskuObr. – Graf vývoja pôrodnosti v Poľsku

Keby chcel Igor Matovič riešiť deti

Tak sa postará, aby boli dostupné škôlky, jasle a družiny. Pretože dnes sa nikto nevzdá práce len preto, že má deti. Hlavne ak druhý partner v „montážnej dielni“ nedokáže zarobiť na uživenie celej rodiny.

Nie sme takí bohatí, aby sme si mohli nechať jedného partnera len starať sa o deti ako o čerešňu, čo rodí každú jar. Ešte aj naše staré matere museli s deťmi poviazanými v uzlíku chodiť na pole.

Len pár multioteckov zarobí na 10 detí (a aj tak nechajú tú hlavnú starostlivosť potom na osamotenej matke).

Keby chcel Igor Matoviť riešiť deti, RIEŠI ŠKOLSTVO.

Pretože keď nám uteká 30%! mladých – tých, ktorí dokážu lepšie zarábať a teda viac deti uživiť (aj viac na dôchodky rodičom zarobiť), tak darmo budeme zvyšovať dane a prídavky, keď oni radšej utečú a porodia tie deti tam, kde si dokážu dobre zarobiť bez toho, aby boli závislí na štáte.

Lebo v skutočnosti nikto nechce byť závislý na štáte.

A takto by som mohol pokračovať, lebo je veľa iných vecí, ktoré vplývajú na pôrodnosť viac, než výška prídavkov.

Keby Igor Matovič chcel niečo iné, než len hádzať tu ďalšie svoje nedomyslené „atómové bomby“ (sorry, veľké tresky), tak to celé rieši úplne inak.

A hlavne bez toho, aby ešte predtým, než vôbec niečo prinesie, vyrobil hneď tisíc neviditeľných nepriateľov.

Lebo takto to vyzerá, že Igor Matovič priniesol len ďalšiu hru na spasiteľa a monopoly pred národ. A nie riešenie.

Ale tu sa zas nečudujeme – toto robí stále. Odkedy je v politike. O nič iné uňho nejde. Len o slávu, veľké plagátiky a média.

A na záver si neodpustím otázku na telo – keďže si Igor milionár, prečo nemáš ešte viac detí?

PS: Milionár samozrejme len cez manželku, Ty si oficiálne podľa daňových priznaní takmer bezdomovec, presne ako Fico.

Teraz najčítanejšie

Anton Piták

Som hrdý Oravák, Slovák a Európan. Túto krásnu krajinu, milujem a záleží mi na Slovensku. Záleží mi veľmi na tom, aby nám odtiaľ neutekali naše deti. Som občiansky demokrat telom aj dušou. Ako lokálny aktivista sa venujem výučbe programovania na krúžkoch, keďže štvrtá priemyselná revolúcia nás čaká a neminie. Moji žiaci sú úspešní výhercovia súťaží, programátori aj programátorky, a reprezentanti nášho Slovenska. Aktívne pracujem v strane Demokrati (predtým SPOLU), aby sme priniesli Slovensku lepšiu a kľudnejšiu politiku s občanom v strede záujmu. V týchto voľbách kandidujem za stranu Demokrati pod číslom 29. Zaujímam sa o lepšie školstvo pre naše deti, fungujúcu políciu a súdnictvo a profesionalizáciu (odpolitizovanie) štátnej/verejnej správy.