Denník N

Bez ľudí

Za ľudí je stále najlepšou stranou vo vládnej koalícii. Je však otázne, ako dlho v nej ostane. Pod vedením Remišovej totiž zo strany odchádzajú rádoví členovia, aj poslanci v parlamente.

To, že nebude Veronika Remišová schopným lídrom tušili mnohí už v deň jej zvolenia na post predsedníčky strany Za ľudí. Stále však reprezentovala malú, no sympatickú stranu, ktorá je dobrým protipólom populistickému Matovičovi, či rovnakému predsedovi parlamentu. Ešte aj v posledných dňoch to dokázal Juraj Šeliga, s Janou Žitňanskou, keď po dlhšom vysedávaní v podniku okamžite opustili svoje funkcie. Bez rečí, bez hnevu.

Strane Za ľudí toto sympatické gesto na chvíľu pomohlo, no len do chvíle, kým neprišla na scénu opäť Veronika Remišová. Na jej kolegyňu a ministerku začal totiž poľovať Smer a pridal sa k nemu aj urazený Matovič. Za Kolíkovú sa ale postavila hromada ľudí, kolegov, dokonca aj mimoparlamentné strany. Logicky tak mala reagovať aj Veronika Remišová. Nestalo sa tak. Po dlhej odmlke napísala líderka Za ľudí len nejaký podivný status, ktorým akurát každého nahnevala.

To už má aj reakciu. Po viacerých odchodoch prichádza ďalší. Lekárka Andrea Letanovská je ďalšia, ktorá opúšťa už dávno potopenú loď. Mimo iného vysvetľuje svoj odchod aj tým, že sa jej nepáči vlažný postoj predsedníčky, k útokom na Máriu Kolíkovú.

Andrej Kiska svojim volebným výsledkom sklamal, potom pochopiteľne odišiel. Dotiahol však do parlamentu odborníkov, s chrbtovou kosťou. Tí robia v malom počte veľkú protiváhu všetkým Pročkom a im podobným. Otázkou je len dokedy. Viacerých to pod Remišovou prestáva baviť. Chceli by vyjadriť nejaký názor, no ten je vždy pošliapaný nezrozumiteľnosťou Remišovej. A tá na to dopláca. Ľudia z jej strany si môžu dávať na profilové fotky na Facebooku rám „-1“. Vidia to všetci, no ona nie. Strana bude o chvíľu Bez ľudí.

Bolo by to aj vtipné, ak by to nebolo tak desivé. Vďaka totálnemu rozkladu strany Za ľudí už ostáva len pár jedincov, ktorí už nebudú mať reálnu silu robiť Matovičovi protiváhu. Nechcem návrat mafie, no tie predčasné voľby sa nakoniec javia ako dobrý nápad. Nádejou mohla byť výmena na poste predsedu. Kým to však dôjde samotnej Remišovej, tak už budú všetci preč.

Teraz najčítanejšie