Denník N

Podanie daňového priznania nemusí byť nočnou morou

Foto - Freepik
Foto – Freepik

Aj vy sa každý rok „neviete dočkať“ daňovej sezóny a podávania daňového priznania? Nočnej more mnohých Slovákov sa vyhne len málokto, pokiaľ pracuje a odvádza dane. Nešlo by to však jednoduchšie?

Bežný Slovák na ceste za podaním daňového priznania môže natrafiť na viacero prekážok. Už len fakt, že každý rok sa – viac či menej – menia daňové zákony a spôsob podávania nemusí byť práve najpohodlnejší, robí z podávania daňového priznania mimoriadne neobľúbenú činnosť. Pokiaľ nemáte znalosti v daňovej oblasti, prípadne nemáte niekoho v rodine alebo medzi známymi, kto by vám vedel vyplnené tlačivo skontrolovať, je to aj celkom pochopiteľné. Každý však chce mať dane na poriadku, a preto niekedy nezostáva iné, než sa obrátiť na profesionálneho účtovníka, ktorý si nechá aj pekne zaplatiť.

Aj vy sa pýtate, či by celý proces nemohol byť jednoduchší?

Ak ste ešte nepočuli o webovej aplikácii Mojedane.sk, zrejme vás potešíme. Online služba je neporovnateľne pohodlnejšia ako ručné vypĺňanie daňového priznania, a tiež omnoho cenovo dostupnejšia ako služby účtovníka. Čo je hlavnou výhodou – aplikácia vás prevedie všetkými políčkami, ktoré treba vyplniť, aj s rozumnými vysvetlivkami, aby podanie daňového priznania zvládol naozaj každý.

Termín podania daňového priznania sa nezadržateľne blíži a vy panikárite, či si stihnete svoju povinnosť splniť? Použitím aplikácie Mojedane si môžete byť istí, že vaše daňové priznanie bude spracované rýchlo, jednoducho a bezchybne.

Nemáte trpezlivosť na zdĺhavé vypĺňanie? Mojedane vám „ukradnú“ zhruba 15 minút času, a zvládnete to hoci aj pri rannej kávičke či cez mobil. Aplikácia je užívateľsky jednoduchá, bez zbytočných byrokratických „omáčok“ a bude od vás vyžadovať iba údaje, ktoré sú naozaj potrebné pre správne vyplnenie.

Na vývoji sa podieľali dlhoroční profesionáli v oblasti daní a aplikácia je každoročne aktualizovaná podľa daňových zmien. Softvér automaticky kontroluje chyby a dokonca vám okamžite vyčísli váš daňový preplatok, ak vám vznikne nárok na vrátenie daní.

Viete, či musíte podať daňové priznanie?

Nie každý musí podávať daňové priznanie. Ak za vás ako za zamestnanca podá zamestnávateľ ročné zúčtovanie dane, táto povinnosť vám odpadá. V opačnom prípade musíte podať daňové priznanie, keď bol váš zdaniteľný príjem za rok 2020 vyšší ako 2 207,10 €, ak ste pri príjmoch z podnikania vykázali stratu alebo ak vás na to daňový úrad vyzve. Sú však prípady, kedy povinnosť podať DP zo zákona nemáte, no môže to byť pre vás výhodné z dôvodu možného daňového preplatku. Ak ste napríklad pracovali iba časť roka, pracovali ste v zahraničí, v priebehu roka ste odišli na materskú/rodičovskú dovolenku alebo ste sa z nej vrátili a ďalšie prípady.

Či už vám vznikla povinnosť podať daňové priznanie typ A alebo ste zistili, že to pre vás môže byť výhodné, aplikácia Mojedane je vám k dispozícii online v akomkoľvek čase to bude vyhovovať vám.

Zdroj obrázku: Freepik

Teraz najčítanejšie