Denník N

Ako liečime infekcie v domácom prostredí

Vážne choré deti sa veľmi často vracajú do nemocnice kvôli infekciám. Včasnou a odbornou liečbou je možné výrazne znížiť počet návratov do nemocnice. Ako? Dozviete sa vo videu

Život dieťaťa so závažným ochorením je veľmi krehký. Limituje ho nielen základné ochorenie, ale aj komplikácie s ním spojené. Často býva oslabený imunitný systém, a preto sú infekcie jedny z najčastejších a najzávažnejších komplikácií a bezprostredne ohrozujú život dieťaťa. Rodičia, ktorí sa rozhodujú zobrať si svoje ťažko choré dieťa domov sa nás pýtajú: Čo v prípade, že naše dieťa bude mať teploty, problémy s dýchaním, kašeľ? Dá sa takýto stav liečiť aj v domácom prostredí? Aký je spôsob liečby infekcie? A čo v prípade, že sa nebude stav lepšiť? Môžeme sa vrátiť do nemocnice?

A kedy je ten správny čas?

Včasnou a odbornou liečbou je možné výrazne znížiť počet návratov do nemocnice. Dokonca u niektorých detí až tak, že celý rok sme zvládli doma a chodili iba na kontroly.
Ako? Pozrite si video, Dr. Martina Mikesková v ňom vysvetlí viac.
Odborníci z Plamienka pripravili na rok 2021 nový projekt s názvom Plamienok každý týždeň. Pravidelne, počas celého roku, Vám prináša nové krátke video. Lekári a psychológ sa v nich venujú praktickým, psychologickým i filozofickým otázkam paliatívnej starostlivosti.

Teraz najčítanejšie

PLAMIENOK n.o.

Sme nezisková organizácia, ktorá je na Slovensku priekopníkom rozvoja detskej domácej paliatívnej/hospicovej starostlivosti a smútkového poradenstva a terapie pre deti a ich rodiny. Od roku 2002 bezplatne poskytujeme nevyliečiteľne chorým a zomierajúcim deťom domácu paliatívnu liečbu a starostlivosť. Deti navštevujeme doma v okruhu 2 hodín jazdy od Bratislavy. Od roku 2011 V Centre pomoci smútiacim deťom a rodinám v Bratislave na Zadunajskej ulici 6 bezplatne poskytujeme psychologickú, terapeutickú a poradenskú pomoc smútiacim deťom a ich blízkym ako aj dospelým po strate dieťaťa. Do centra môžu prísť smútiace deti a rodiny z celého Slovenska. Od roku 2003 vzdelávame študentov, odborníkov a laickú verejnosť, aby sa kvalita detskej paliatívnej starostlivosti na Slovensku zlepšovala. Týmto blogom chceme prispieť k tomu, aby sa povedomie o paliatívnej starostlivosti na Slovensku zvyšovalo.