Denník N

Jednoduchá preprava z Bratislavy na Schwechat

taxi bratislava schwechat

Ani vy sa už neviete dočkať, kedy sa budete môcť opäť vydať do zahraničia? Najmä pre ľudí zo západného Slovenska je letisko Schwechat pri Viedni začiatkom mnohých ciest do bližších aj vzdialenejších destinácií. Porovnali sme aktuálne možnosti prepravy z Bratislavy na Schwechat.

Letisko Schwechat netreba vášnivým cestovateľom určite zvlášť predstavovať. Pred obmedzujúcimi opatreniami bolo cestovanie zo Schwechatu úplne bežnou záležitosťou, a to vďaka širokej ponuke leteckých spojení do mnohých destinácií. Začínajú tu dovolenky, služobné cesty, ale aj kratšie víkendové výlety trebárs do Paríža, Ríma alebo Londýna. Aké možnosti spojenia medzi Bratislavou a Schwechatom aktuálne existujú?

Taxi na Schwechat alebo radšej vlastným autom?

Ak máte auto, zrejme vám ako prvý zo spôsobov napadne využiť ho na tento presun. Z Bratislavy je to skutočne chvíľka, pri dobrej premávke ste na Schwechate za necelú hodinku, a to bez ohľadu na to, či si vyberiete spoplatnenú diaľnicu alebo „starú“ okresnú cestu. Zásadnou nevýhodou tohto spôsobu dopravy je, že si musíte vyriešiť krátkodobé, resp. dlhodobé parkovanie. Cena sa odvíja od toho, ktoré z parkovísk si vyberiete, ako príklad uveďme, že 8-dňové parkovanie na nekrytom Parkplatz C vás vyjde na 81 eur.

taxi bratislava schwechat

Nezabudnite, že ak priletíte napríklad v noci alebo skoro ráno a budete mať za sebou náročný let, šoférovanie bude zrejme tým posledným, na čo budete mať chuť. Tomuto sa môžete vyhnúť, ak si vyberiete taxi Bratislava Schwechat. Ceny sú dnes už veľmi priaznivé, ušetríte si množstvo stresu a máte istotu, že na letisko prídete v maximálnom pohodlí a včas.

Doprava autobusom alebo vlakom

Verejná doprava má svoje nepopierateľné výhody, ktoré spočívajú najmä v dostupnej cene. Nevýhodou je cestovanie s ostatnými ľuďmi, ktoré nemusí byť najmä v súčasnej situácii každému celkom po chuti. Okrem toho si musíte starostlivo naštudovať cestovné poriadky. Nie vždy je možné túto dopravu využiť, a to najmä s ohľadom na čas vášho príletu a niekedy budete musieť skrátka dlhšie čakať.

Patrí sa ešte dodať, že kým autobusových spojov medzi Bratislavou a Schwechatom nie je vôbec málo, priame vlakové spojenie aktuálne neexistuje. Ak chcete ísť vlakom na Schwechat, treba sa najprv dostať na stanicu v obci Wolfsthal.

Zdroj obrázku: pixabay.com

Teraz najčítanejšie