Denník N

Chodiť do práce na bicykli v hlavnom meste? Bláznovstvo.

Cyklisti na Slovensku to nemajú vôbec ľahké, a dlho ani mať nebudú. Ísť do práce na bicykli v hlavnom meste je skôr šialenstvo než dobrý nápad.

Už druhý cyklista zrazený bezohľadným vodičom za jeden týždeň. Cyklotrasy tu stále nie sú a ak hej, tak vo väčšine prípadov len na oko.

Ja napríklad chodím do práce cez celé centrum Bratislavy z Rače, nikde žiadna cyklotrasa, cesta plná áut ako na dialnici a pretekári ako na Slovakia Ringu, rozbité chodníky a rozčulujúci sa sebeckí chodci, čo má čo robiť cyklista na chodníku. Najlepšie je keď stretnete chodcov, ktorí sa radi prechádzajú po celej šírke chodníka, ako by im patril.

Tento štát je priamym opakom takého Holandska, cyklista na slovenskej ceste je dokonca vodičmi označovaný za sprostého, že vôbec chodí na bicykli.

Je to aj príznačné pre našu spoločnosť, namiesto tlaku ne politikov, aby naozaj budovali cyklotrasy oddelené od chodníkov a od ciest, máme tu len plno nadávok a zrazených cyklistov.

Vlhová k smrti mladého cyklistu pred týždňom:

„Netuším vôbec čo sa stalo, ale sama jazdím na bicykli a niektorí vodiči jazdia ako idioti. Chcela by som vás poprosiť, jazdite tak, že beriete ohľad aj na cyklistov, ktorí buď trénujú alebo jazdia len tak pre radosť,“ napísala Vlhová na instagrame.

Teraz najčítanejšie