Denník N

5 základných elementov webového dizajnu

tvorba webovych stranok

Samotná webová stránka je výsledkom istého postupu práce. Tento postup môžeme zadefinovať prostredníctvom 5 hlavných prvkov, ktoré tvorba web stránok obsahuje. Každý z nich svojim spôsobom prispieva k zlepšeniu zážitku návštevníka. Preto sa musíte snažiť, aby ani jeden z prvkov neťahal celý web dolu vodou.

5 elementov webového dizajnu

1. Obsah

Niet pochýb, že obsah je základom dobrej web stránky. Hrá veľkú rolu v optimalizácii pre vyhľadávače (SEO) a je jedným z hlavných dôvodov, prečo ľudia vašu stránku navštevujú.

Skutočne by ste sa mali poriadne sústrediť na vytváranie prvotriedneho obsahu na vašej webovej stránke. Aby stránka zaujala, mala by obsahovať videá, relevantné správy a informácie a obrázky s vysokým rozlíšením. Takto zaistíte, že sa návštevníci na vašej stránke zdržia dlhšiu dobu.

2. Použiteľnosť

Dobrú použiteľnosť si používatelia nikdy nevšimnú, no tú zlú zaregistrujú okamžite. Na vašej stránke by sa malo dať jednoducho orientovať, mala by byť intuitívna, prístupná a prispôsobená pre mobilné zariadenia.

Používateľ by mal vždy vedieť, kde konkrétne sa na stránke v danom momente nachádza a malo by byť pre neho jednoduché dostať sa tam, kam chce. Tiež by malo byť možné dostať sa na akúkoľvek stránku bez toho, aby musel návštevník prehľadávať celý web.

Vaša web stránka by mala predvídať rozhodnutia návštevníkov a pomôcť im dosiahnuť svoj cieľ, s čo najmenšou námahou.

3. Vzhľad

V dnešnej dobe je veľmi dôležité mať web stránku, ktorá je pri zobrazení na akomkoľvek zariadení vizuálne pôsobivá. Samozrejme, musíte zachovať imidž svojej značky. Stránka musí odrážať vašu firmu a zároveň sa vizuálne spojiť s cieľovou skupinou návštevníkov.

Dobrý vizuál webu prispieva nielen k zvyšovaniu povedomia o značke, ale tiež zvyšuje vašu dôveryhodnosť.

tvorba moderných webstránok
zdroj: pixabay.com

4. Viditeľnosť

Aj keby ste mali ten najkrajší web dokonale prispôsobený používateľom, stále by vám to bolo nanič, ak by ho nebolo jednoduché nájsť. Prítomnosť a viditeľnosť v digitálnych marketingových kampaniach vrátane SEO, sociálnych médií a e-mailového marketingu je pre úspech vášho webu nevyhnutná.

Je dôležité, aby ste pochopili spôsoby, ako zviditeľniť vašu webovú stránku, na aké platformy sa máte zameriavať a ako využiť váš obsah. Existujú tisíce faktorov, ktoré ovplyvňujú vaše poradie vo výsledkoch vyhľadávania. Preto by ste mali mať dobrý plán.

5. Interakcia

Váš web musí komunikovať s cieľovým návštevníkom, udržať jeho pozornosť, previesť ho naprieč webom a povzbudiť, aby vás kontaktoval.

Váš web nie je len na parádu. Existuje hlavne preto, aby vám pomohol získať nových zákazníkov, zvýšiť predaj a rozvíjať vašu firmu. Preto sa uistite, že váš web komunikuje s návštevníkmi tým správnym spôsobom.

Zdroj: resourcetechniques.co.uk

Teraz najčítanejšie