Denník N

Bude Kotleba na jeseň viniť liberálov, že mu zabíjajú voličov?

Zdroj: Zdravotnický deník
Zdroj: Zdravotnický deník

Je ťažké si predstavit takúto bizarnú situáciu, no keď vezmeme do úvahy všetky Kotlebove predchádzajúce obvinenia, nie je to nereálne. Dokonca, podľa mňa, je to viac ako pravdepodobné, že (opäť) bude za všetko zlé viniť tých zlých liberálov.

Tento blog píšem v náväznosti na status Jakuba Godu, kde písal, že tí, čo sa teraz nezaočkujú a na jeseň sa dostanú do nemocnice s kovidom, to budú mať o to horšie, že iní ľudia im budú (v už nezávideniahodnej situácii) vyčítať, že sa už dávno mali zaočkovať. „Príde na pomoc unavený zdravotník a nahlas ti to nepovie, ale v očiach mu budeš vidieť tú otázku: A ty si čo robil?„.

Teraz, keď má ísť človek na dovolenku a vyzliecť sa do plaviek, sa hovorí, že v lete vidno, čo robil cez zimu. Tento rok to bude naopak: na jeseň a cez zimu budeme hovoriť, že je vidno, čo človek robil cez leto – či sa bol alebo nebol dať zaočkovať.

Je jasné, že najväčší odporcovia očkovania sú práve prívrženci Mariana Kotlebu (a samozrejme, fašistov dva na čele s Miňom Mazurekom). Na jeseň budú v nemocniciach s najväčšou pravdepodobnosťou prevládať antivaxeri a ľudia, ktorí veria (alebo ich sami šíria) dezinformáciam. Samozrejme, občas sa tam dostane aj ktosi, kto do tejto skupiny nepatrí, ale hejteri mainstreamu budú prevládať.

Čo s tým spraví Kotleba? Tak trochu sa obávam, že aj z tohto sa bude nechutne snažiť čo najviac politicky vytĺcť a začne nadávať, ako inak, na liberálov. „Zlí liberáli nejako otrávili mojich voličov a oni sú teraz v nemocnici, kde ich tí zlí a zapredaní doktori zabíjajú. Nikdy im nič nebolo, no oni už pred letom vedeli, že v septembri príde tretia vlna a mojich fašistických a hoax-milujúcich kamarátov zavrú do nemocnice!

Samozrejme, veľmi si prajem, aby sa nič také nestalo. Jednak stále dúfam, že v nemocniciach bude čo najmenej ľudí, a druhak dúfam, že Kotleba túto nešťastnú situáciu nebude chcieť využiť vo svoj politický prospech. Akosi sa však obávam, že aj jedno aj druhé sa stane.

Teraz najčítanejšie

Tomáš Paulďuro

Som nahnevaný občan Slovenskej republiky, pretože aj keď som sa zúčastnil protestov Za slušné Slovensko, do dnešného dňa mi neprišli od Sorosa žiadne peniaze. Okrem iného som spoluzakladateľ občianskeho združenia Vivat Vero, ktoré sa snaží spraviť zo Slovenska lepšie miesto. Naším prvým projektom je Antivýtrus, rozšírenie do webového prehliadača, ktoré užívateľa chráni pred konšpiračným a zavádzajúcim obsahom.