Denník N

Ako vyzerá bežný pracovný deň hokejového kustóda?

Kustód Vlkov. Zdroj: Archív Vlci Žilina
Kustód Vlkov. Zdroj: Archív Vlci Žilina

Kustód v športovom klube. Väčšina z nás toto slovo pozná, no len málokto detailne rozumie jeho práci. Prečo je kustód v hokejovej kabíne tak cenná práca? Pozrite sa priamo do kabíny hokejového klubu Vlci Žilina

Mnoho hokejových fanúšikov už podobnú situáciu videlo. Nastrelený puk od modrej schytala korčuľa hráča. Nôž sa odlomil a hráč sa len tak tak stihol vrátiť na striedačku. Tu nastupuje v plnej zbroji pripravený kustód, aby mal v ruke náhradný, dobre nabrúsený nôž, patriaci danému hráčovi. Zaklikne späť do korčule a hrá sa ďalej. Žiadne ovácie, žiadne zdržanie, hra pokračuje. Kustód potľapká hráča po pleci a zaradí sa opäť medzi ostatných na striedačke, aby mohol detailne sledovať hru.

Zápas je len jedna z častí práce kustóda, na ktorú musí byť počas dňa dobre pripravený. Kustód v hokejovej kabíne znamená všetok servis, ktorý klub poskytuje hráčovi. Má prehľad o zásobách hokejok, vie presne, v akom stave sú dresy zápasové, aj dresy tréningové. Pozná zvyky tímu a presne vie, čo ten-ktorý hráč pije. Je vždy o krok pred situáciou. A to je stále len zlomok toho, o čom všetkom kustód v práci uvažuje.

V našom klube Vlci Žilina si uvedomujeme dôležitosť tejto práce. Prínos, ktorý majú kustódi pre svoje organizácie, je veľmi veľký. Preto sme sa rozhodli ukázať vám, na čom všetkom počas dňa pracuje náš kustód Marián Meluš. Kedysi bývalý tréner dnes dokonale pozná každého hráča a stal sa neodmysliteľnou súčasťou kabíny Vlkov. Takúto prácu „All In“ nájdete ale v každom profesionálnom športovom klube. Preto by sme touto cestou chceli upriamiť pozornosť aj na túto stránku športového života.

 

DEŇ KUSTÓDA:

 

Foto: Vlci Žilina

 

 

 

Teraz najčítanejšie