Denník N

Uhríkova a nielen Uhríkova logika

Kratučké a veľmi sporné zamyslenie nad tým, čo aktuálne sledujú ľudia okolo práv žien či LGBT komunity

Otvorím Facebook a okamžite na mňa vybehne Uhrík a začína niečo rozprávať. Ako prvé mi napadlo, že je to nejaká paródia, alebo že je to pokus o vtip. Alebo že bol niekto na mojom konte a dal lajky na stránky, ktoré rozhodne sledovať nechcem. Nič nové som sa nedozvedel, len to, že Uhrík a jemu podobní ľudia myslia úplne inak, ako by som myslel ja. Celkovo sa s náckami a mafiou na viac veciach nezhodnem, ale zdá sa mi pozoruhodné, na čo sa tento človek hrá.

Myšlienka je jednoduchá. Niekto z Európy, je jedno odkiaľ presne, príde s návrhom. Niečo o tom, že zmlátiť ženu je fuj. Logicky sa očakáva, že všetky aspoň minimálne rozumné ženy a drvivá väčšina mužov niečo takéto privíta. Zmlátiť ženu, tak ako to majú niektorí členovia ĽSNS vo zvyku, je niečo hlúpe, strašné a nepatrí do 21. storočia, podobne ako hajlovanie (zase u našich fašistov). Tu však prichádza zaujímavý fakt. Či už ide o novú správu od Matića, Istanbulský dohovor alebo čokoľvek, čo nejako spomína ľudské práva, vždy tam treba pridať nejakú menšinu, na ktorú sa dá dobre nadávať. LGBT ľudí napríklad. Takže správa, ktorá nemá nič alebo skoro nič spoločné s LGBT, je zrazu len a len o LGBT a pravý význam sa pred voličmi zakryje.

Výsledok? Pre ľudí, ktorí vedia len nenávidieť a nevedia si overovať fakty, je Uhrík a spol hrdina, ktorý nás chráni. Pred LGBT ľuďmi, pred utečencami, pred ľuďmi ktorí vyvracajú zdravotnícke nezmysly a tak ďalej.

Výsledok pre ostatných: Pre Uhríka a spol je úplne normálne zmlátiť ženu do krvi, spôsobiť dlhodobé fyzické a psychické týranie a žiadna „novinka“ z vyspelejšej krajiny tomu nemá čo zabraňovať.

Ak súhlasíš, že ženy stačí kedykoľvek zmlátiť, aby nemali nejaké veľmi múdre nápady, a zároveň uškodiť niektorej menšine (a je jedno ktorej, vodca už nejakú vyberie), voľte Republiku, ĽSNS, Smer či Vlasť. Je to tá istá banda.

Ak súhlasíš, že zmlátiť ženu je hlúpe, primitívne a nepatrí do 21. storočia – tak nevoľ hlúpych, primitívnych náckov a všelijakých ultrakonzervatívnych exotov, ktorí nepatria do 21. storočia. A aj keď alternatíva nie je vo všetkom ideálna, rozhodne to myslí so Slovenskom a s každým obyvateľom lepšie ako bezcitný nácek, mafiánsky boss či niekto, kto nie je historik a zhodou okolností má z histórie guláš, ale aspoň sa kamaráti s človekom, ktorého najväčšie hrdinstvo je fyzické a psychické útočenie na ľudí, ktorých nechápe a ktorých si nedokáže vypočuť.

A o čom je táto správa? Napríklad o odsudzovaní násilia, o dostupnosti hygienických výrobkov pre ženy či o vplyve diskriminácie ľudí na základe pohlavia. Inými slovami, ide o veci, ktoré sú pre ženy prospešné, čo sa niektorým ľuďom, pre ktorých sú ženy akýsi nižší živočíšny druh, nepáči. A navyše ženy majú volebné právo a je jasné, že každá normálna žena nebude hlasovať za návrhy mužov, ktoré sú určené proti ženám. A teda nie sú vhodní spojenci pre násilných mužov, ktorých Uhrík, Kotleba či iný človek zastupuje.

Niečo viac o správe: https://euractiv.sk/section/buducnost-eu/news/maticova-sprava-presla-podporila-ju-aj-vacsina-slovenskych-europoslancov/

Teraz najčítanejšie