Denník N

Kotlebova ĽSNS novým fanúšikom Európskej únie

Marián Kotleba spolu so svojím poslancom, ktorý prelomil mlčanie, protestujú na zatvorených hraniciach. Zvláštne, pretože v predvolebných sľuboch chceli práve opak toho, proti čomu dnes protestujú.

Ľudia z okolia Mariána Kotlebu zrejme chcú ísť na letnú dovolenku, pretože protestujú na hraniciach a nesúhlasia s ich zatváraním. Opustiť Slovensko láka počas letných prázdnin aj poslanca Petra Krupu, ktorý chcel ísť na dovolenku tak veľmi, až prelomil svoje mlčanie a rovno napadol verejného činiteľa, ktorý strážil hranicu. Proti zatvoreniu hraníc je aj samotný Marián Kotleba, ktorý stihol zverejniť protestné video pre svojich facebookových fanúšikov. Zvláštne. Strana ĽSNS začína podporovať ideu Európskej únie? Voľné cestovanie, žiadne hranice?

Teplo zrejme kotlebovcom nerobí dobre. Zabúdajú totiž, že pred každými voľbami sľubujú vystúpenie z Európskej únie a z NATO. To by samozrejme znamenalo kontrolované hranice, na ktorých by ste potrebovali pas, ktorý vás vyjde drahšie ako očkovanie, ktoré je zadarmo a umožní vám prejazd do inej krajiny.

Slovensko je zvláštna krajina. Protesty proti zatváraniu hraníc organizujú ľudia, ktorí tie hranice sami chceli ešte nedávno zatvárať. A čo na to ľud? Namiesto toho, aby ich označil za hlupákov, ktorí nevedia stáť za svojimi názormi, ich masívne podporujú. A z ľudí, ktorí chcú zabrániť šíreniu vírusu sa stávajú fašisti. A z fašistov sú hrdí Európania, ktorí chcú ísť do Chorvátska, preto nemajú problém napadnúť aj verejného činiteľa, len aby mohli opustiť Slovensko.

Tu už nedáva zmysel nič. Už sa nemôžeme spoľahnúť ani na to, že fašisti sú reálne fašisti. Namiesto toho sa dozvedáme len to, že sú populistickí klamári a navyše nie moc dobrí.

Teraz najčítanejšie