Denník N

Vyriešenie protiústavného referenda

Kým sa Fico v marci roku 2018 dušoval, že predčasné voľby sú popieraním právneho štátu a výsledkov demokratických volieb, v poslednej dobe svoj názor očividne zmenil. Všetci dobre vieme, že Smerohlas obracia kabáty a manipuluje svoje vlastné názory a presvedčenia podľa toho, ako mu to práve vyhovuje.

Teda ak boli zvolení oni, voľby boli demokratické a právne. Ak už nie sú pri koryte, žiadajú si referendum. Po smrti Jána a Martiny vyšli do ulíc tisíce ľudí, nespokojných s politickou situáciou na Slovensku. Neskôr nastúpila naša vláda, ktorá nemala 100 dní na zorientovanie sa v jednotlivých sektoroch ako to býva zvykom, pretože krajinu prevzala v čase celosvetovej pandémie.

Áno, urobili sme mnoho chýb. Avšak žiadna krajina a vláda to nemala jednoduché – aj v zahraničí čelili vládnuce strany veľkej kritike pri zavádzaní nepopulárnych opatrení zachraňujúcich životy.

Som rád, že dala pani prezidentka preveriť otázku referenda. Táto vedomosť nám dobre poslúži nie len teraz, ale aj pri ostatných možných prípadoch v budúcnosti.

Dôverujem Ústavnému súdu a pri podobných snahách o zvrhnutie akejkoľvek demokraticky zvolenej vlády vítam právnu diskusiu.

Teraz najčítanejšie

Tomáš Šudík

Aktívny, mladý človek, aktivista a spoluorganizátor protestov Za slušné Slovensko no hlavne obyčajný človek z východného Slovenska, ktorému záleží na tom, ako bude vyzerať Slovensko zajtra, o rok, o desať rokov a pre ďalšie generácie.. Poslanec NR SR a zároveň študent vysokej školy a poslanec Mestského zastupiteľstva v Humennom. Mojím snom je svojou mladíckou energiou prispieť k ekologickému, modernému a slušnému Slovensku bez korupcie a klientelizmu.