Denník N

Ako sa rozprávať so svojím budúcim ja a zmeniť svoj život k lepšiemu?

milan tkáč stratégie

Zapisujte si

Písanie je často nedocenený nástroj. Keď si budete pravidelne zapisovať svoje myšlienky, dojmy a súdy, nájdete cestu za svetlou budúcnosťou. Kúpte si diár a noste ho so sebou celý deň, počas ktorého si budete zapisovať svoje inšpirácie a postrehy. Ak vás niečo naštve, dajte to zo seba von a tiež si to zapíšte.

Napíšte list svojmu budúcemu ja

Predstavte si svoju vytúženú budúcnosť a od srdca napíšte na papier ciele a sny ktoré by ste chceli dosiahnuť napríklad v priebehu nasledujúcich piatich rokov. Ak chcete, aby sa vám splnili, musíte sa zbaviť všetkých obmedzení, ktoré vytvára vaša myseľ. Verte, tomu, že dokážete všetko čo budete chcieť. Toto je príležitosť na to, aby ste zistili, kým sa môžete stať o päť rokov. Buďte k sebe úprimný a zahoďte strach.

Nezabudnite ani na svoje minulé ja

Čo by vám asi tak odkázala vaša pätnásťročná verzia? Je to šanca, ako zmeniť svoje vnímanie a vrátiť sa k okamihom, kedy ste boli plný odhodlania, radosti a viery v krásne zajtrajšky. Vráťte sa do toho okamihu, kedy vás neobmedzovali negatívne a deštruktívne myšlienky. Dovoľte si znova byť dieťaťom a chvíľku sa pozerajte na svet cez ružové okuliare.

Zamerajte sa na svoje kvality, nie chyby

Vyhnite sa sebapodceňovaniu. Nehovorte nikdy o sebe škaredo, a to ani zo srandy, pretože tým posilňujete svoju neistotu. Hovorte o sebe v dobrom, ale nemyslíme tým, že máte byť namyslený alebo povýšenecký. Vyzdvihnite svoje prednosti a silné stránky a chválte sa aj za ten najmenší úspech. Majte so sebou pekný vzťah, pretože ste jediná osoba, ktorá s vami ostane do konca života. 

Nájdite si človeka s podobným cieľom

Je dobré mať na svojej ceste niekoho, kto bude kráčať s vami. Tou osobou môže byť človek, ktorý čelí rovnakým problémom a výzvam ako vy. Ľudia sú spoločenské tvory, preto sa neuzatvárajte do seba a zdieľajte svoje pocity so svojimi blízkymi. Ak vám vaši blízki nerozumejú, nájdite človeka alebo podpornú skupinu, v ktorej sa budete všetci navzájom podporovať a pomáhať si.

Teraz najčítanejšie