Denník N

Zastavme utrpenie z množiarní

Foto zdroj: Pluska
Foto zdroj: Pluska

Zvieratká z množiarní, či už ide o psíkov alebo mačky, sú vystavené nechutným podmienkam. Množitelia, nehľadiac na tieto tvory ako na živé a cítiace, sa snažia zarobiť a vyťažiť z úbohých zvierat čo najviac peňazí. Aj preto sú sučky gravidné niekoľkokrát za rok, pričom často absolvujú amatérsky cisársky rez, ktorý sa podpíše na ich zdraví už navždy.

Mláďatá sú odlúčené od svojich matiek priskoro, čo neblaho prispieva k vážnym ochoreniam a smrti. Matky týchto potomkov trpia rôznymi chorobami. Podľa Slobody zvierat ide najmä o ochorenia kože, kĺbov, preležaniny a atrofie svalstva, neliečené zápaly očí a uší – a následná slepota a hluchota, parazity, tráviace problémy, nádory, bolesti…

Zvieratá, ktoré už nie sú schopné produkovať zisk pre svojho majiteľa, sú často po krutom živote nemilosrdne vyhodené či usmrtené.

Preto podporujem snahy Slobody zvierat, ktoré majú za cieľ dopriať živým tvorom dôstojný život. Budem rád, ak sa s množiarňami navždy skoncuje! Pridať sa pre začiatok môžete aj vy: pri kúpe šteniatka či mačiatka si overte majiteľa, a v žiadnom prípade nepodporujte množiarne. Skrýva sa za nimi len krutosť, bolesť a smrť.

Teraz najčítanejšie

Tomáš Šudík

Aktívny, mladý človek, aktivista a spoluorganizátor protestov Za slušné Slovensko no hlavne obyčajný človek z východného Slovenska, ktorému záleží na tom, ako bude vyzerať Slovensko zajtra, o rok, o desať rokov a pre ďalšie generácie.. Poslanec NR SR a zároveň študent vysokej školy a poslanec Mestského zastupiteľstva v Humennom. Mojím snom je svojou mladíckou energiou prispieť k ekologickému, modernému a slušnému Slovensku bez korupcie a klientelizmu.