Denník N

Fašizmus sa s komunizmom snúbi

Možno so mnou nebudete všetci súhlasiť, ale napriek tomu sa chcem k dnešným protestom vyjadriť, pretože politiku nechcem a nebudem robiť populisticky, ale s rozumom a zároveň ma veľmi mrzí, že všetci sa zastávajú nezaočkovaných, no tých zodpovedných sa nemá kto zastať. Pred parlamentom dnes stoja ľudia, ktorí odmietajú očkovanie, odmietajú koronu. Ľudia, ktorí v prípade tretej vlny budú najväčšími prenášačmi ochorenia. Budú ohrozovať blízkych, rodinu, priateľov. Odmietajú rúška, odmietajú opatrenia, chcú byť nezodpovední.
Rozumiem, je to ich slobodná voľba.
Spolu s nimi sú na proteste aj opoziční politici, ktorí protest zneužívajú na svoje politické ciele. Dokonca sa priznávajú k protestu, počas ktorého sú zranení policajti. Hulvátske správanie asi majú v krvi. Je to odporné! Na druhej strane povestnej barikády sú zdravotníci, ktorí počas covidu dreli ako kone! Sú tu podnikatelia, ktorí sa chcú vyhnúť ďalšiemu zatváraniu. Na druhej strane sú blízki vyše 12 500 obetí, ktorí maximálne cez sklo videli umierať svojich priateľov a členov rodiny. A sú tu odborníci a lekári, ktorí z 95-tich percent sú jasne za očkovanie. Ja som sa rozhodol. Budem brániť tú druhú skupinu. Tých, ktorí aj napriek malým rizkám, hoaxom a šíreniu neodborne založených tvrdení sa rozhodli dať sa zaočkovať a chrániť ľudí. Plne rešpektujem aj prvú skupinu ľudí. V demokratickej spoločnosti je dôležité, aby sme si vyjadrili svoj názor, ale odsudzujem akékoľvek násilie a fyzické útoky. Sila prichádza vtedy, keď dochádzajú logické argumenty.
S potleskom vždy logicky prichádza aj piskot. Politik nepatrí nikdy k najobľúbenejším ľuďom v spoločnosti. Ja som sa rozhodol byť medzi tými, ktorí budú chraniť zdravie starších a slabších. Nechcem byť zodpovedný za to, keď sa udeje to čo v zahraničí. Že nakazení nezaočkovaní ľudia na smrteľnej posteli prosia lekára o očkovaciu dávku. No, už je neskoro… Nebudem patriť k populistom, ktorí podliehajú tlaku hlučnejšej časti národa, lebo sa o rok nechcem hanbiť za to, že aj kvôli mne tu umierajú ľudia. Nie, ja sa pozriem čestne do zrkadla a poviem si, že síce na mňa viacerí jedinci nadávajú, ale urobil som všetko pre to, aby sa zaočkovala čo najväčsia časť obyvateľov a tým sa zamedzilo ďalším hromadným úmrtiam. Priatelia, ak tu bude opäť ničivá tretia vlna a ak budú štatisticky umierať viac nezaočkovaní ako zaočkovaní, na vine budú tí, ktorí šíria hoaxy, sú s protestujúcimi a sú proti vládnym opatreniam. Pamätáte sa, ako títo „odborníci“ obhajovali ivermektín? A len nedávno sa ukázalo, že štúdia o účinkoch ivermektínu bola podvod!
Títo hoaxeri a antivaxéri tak ohrozili zdravie tisícok ľudí. Teraz to robia s očkovaním! Netvrdím, že očkovanie je 100%-tné, ale žiaľ, nikto doposiaľ nič lepšie nevymyslel. Ďakujem, že ste si môj názor prečítali, lebo to, ako sa politikárči s ľudským zdravím, je naozaj neúnosné!
K spoločnej fotografii poslanca Blahu a Kotlebu len toľko:
“Kotlebu považujem za fašistického magora, ktorý patrí do basy”.
Ľuboš Blaha
Kotleba sa obklopil ľuďmi, ktorí nevedia narátať do desať a teda nikdy nič inteligentné od nich nevyjde – ak aj prídu s dobrým nápadom, realizácia je vždy nekonečne amatérska a trápna.
Ľuboš Blaha
Zdroj fotografie: TASR

Teraz najčítanejšie

Tomáš Šudík

Aktívny, mladý človek, aktivista a spoluorganizátor protestov Za slušné Slovensko no hlavne obyčajný človek z východného Slovenska, ktorému záleží na tom, ako bude vyzerať Slovensko zajtra, o rok, o desať rokov a pre ďalšie generácie.. Poslanec NR SR a zároveň študent vysokej školy a poslanec Mestského zastupiteľstva v Humennom. Mojím snom je svojou mladíckou energiou prispieť k ekologickému, modernému a slušnému Slovensku bez korupcie a klientelizmu.