Denník N

Extrémizmus nepozná pravú a ľavú

Dnešný protest ukázal, že fašisti a komunisti nemajú od seba ďaleko. Spája ich hlavne chaos a nenávisť.

Zástupca extrémnej ľavice Ľuboš Blaha s rukou na ramene Mariána Kotlebu, ktorý zastupuje v parlamente extrémnu pravicu. Viac politicky vzdialení si už títo ľudia byť nemôžu. Predsa dnes boli na proteste pred úradom vlády ako dvaja starí priatelia.

Ako je to možné? Nuž dokazujú, že rovnako ako ich voličom je im absolútne ukradnuté, či je niekto vľavo, alebo vpravo. Hlavnou témou týchto politikov je rozosievať nenávisť a dezinformácie a pricnúť sa na každej téme, ktorá to docieli. Je úplne jedno, že Ľuboš Blaha pred piatimi rokmi nazval Kotlebu hlúpučkým fašistom, dnes sa im hodí spojenectvo. Pojmy vpravo a vľavo u nich momentálne nehrajú rolu.

Podobne sú na tom aj ich voliči, ktorí majú veľké medzery v dejepise. Nemajú totiž problém kričať na policajtov, že patria ku gestapu a politikom, že sú fašisti. Vyznieva to hlúpo? Určite. To všetko sme však dnes mohli vidieť a počuť na proteste „stop koronovému fašizmu“.

Spočiatku je to komické, pár politikov, ktorí si nadávali a dnes spolupracujú a ich vysoko intelektuálny fanklub, ktorý chcel vtrhnúť do parlamentu. Ak sa nad tým však zamyslíme, tak sranda končí.

Vzniko oficiálne spojenectvo, o ktorom sa hovorilo už pri odvolávaní Kaliňáka. Dali sa dokopy dve strany, ktoré nemajú problém obhajovať totalitné režimy. Komunisti – fašisti, hlavne, že sme extrémisti. Obom stranám ide z rôznych záujmov o to isté. Ovládnuť tento štát a potlačovať základné ľudské práva, ako právo na slobodu slova. Fico sa trasie, že pôjde sedieť a Kotleba túži po totalite odkedy uvidel prvýkrát portrét Tisa.

Dva rôzne svety, dve rozličné politické spektrá, no spoločný cieľ. Extrém, ktorí nás všetkých umlčí.

Pozdravujem Petra Pellegriniho, ktorý sa tešil na pripojenie k paktu Ribbentrop – Molotov, no nevyšlo.

Teraz najčítanejšie