Denník N

Rant bez servítky a bez lásky – Post anum

Meme vyrobené pomocou Imgflip.com
Meme vyrobené pomocou Imgflip.com

A dosť, k…a. F…ing enough. Dúfal som, že môj posledný rant stačil aspoň do istej miery, ale zrejme nie.

Hnevám sa.

But. Keďže som narozdiel od dezolátov dnes aj makal, tak som updaty z diania v centre Bratislavy dostával skôr od zákazníkov, resp. pri čítaní správ cez pauzy.

Naposledy napadli policajtku, poliali televízny štáb. Dnes bordel, napadnutie ďalšieho novinára, blokáda centra a vulgárne verbálne napádanie kohokoľvek, kto šiel okolo. Normálne etalón slušnosti, typ..o.

Nie nahnevaní občania. Nasrdenosť sa dá vyjadriť povedzme na POVOLENOM zhromaždení, slušným spôsobom, bez násilia a narušenia chodu mesta. Ibaže by tá antropomofrná kopa sr..čiek chcela akurát ničiť a mala niekde, aké budú následky.

Aj keď sme unavení z upozorňovania lidičiek, aby si konečne nasadili rúško poriadne a nie “pod pipíka” (keď si ho pichnete rovno pod nos, čo vyzerá presne ako to, čo si myslíte) alebo vôbec, pokračujeme v tom. Jednak je to povinnosť, a aj keby nebola, trošku myslieť na vlastné aj cudzie zdravie by nebolo odveci.

Jeden z kolegov upozornil mamičku s kočíkom (detail čiastočne nepodstatný, keďže nosiť rúško je všeobecná vec), aby si ho dala na tvár a riadne, pandémia korony predsa stále trvá, neskončila. Nasledovala tiráda, ktorej presné znenie vám neodcitujem, až príliš mi odpálila dekel:

“(Korona) ani nikdy neexistovala! … Dajte sa vypchať! Zaočkujte sa a skapte!”

Zdroj obr.: Lord Of The Rings

V tomto bode je mi egal, či prestrelím, ale džízs, lidi, ak sa takto správa viac rodičov s malými deťmi, nikomu nechcem zle priať, je však možné, že počet sirôt narastie. Prípadne, ako by to možno sformulovali niektoré sarkastické stránky na Facebooku “Mein Gott, a toto prenesie svoj genofond ďalej”.

Niekoľko z nás by vám vedelo podrobnejšie vysvetliť, aké žúžo je táto neexistujúca choroba.

Na strane druhej, ľudia ešte nie sú kompletne vymletí ako mak do bratislavských rožkov. Kolegus hľadal nejakú knihu pre zákazníka, u nás sme ju žiaľ nemali, a tak mu podal informáciu, že nejaké kusy ešte nájde na inej pobočke (neďaleko DeltaConu – dík za tento jednoslovný vtípek goes to Juraj Červenák). Dotyčného reakcia nás poblíž dostala do kolien “Sorry, tam (dnes) nepôjdem, keďže tam protestujú tí č…ci.”

Meme vyrobené pomocou Imgflip.com

Reku. Nuž. Áno. Už mám našťastie po šichte, čiže ako súkromná osoba vám vravím, že daný pán vyjadril svoje rozpoloženie a postoj pomerne presne. Nielen svoje.

V rámci verejného zdravia je parádne dostupný účinný nástroj, aby sme raz mohli odložiť “ten kus látky” a žiť normálne. Skupinky dezolátov sa však rozhodli, že radšej uvidia Slovensko horieť, aby následne vybľakovali kvôli sprísneným obmedzeniam, ku ktorým takéto prifajčené zhromaždenia môžu viesť.

Dneškom ste si to dos…li nie na 99,9…9%, ale na krásnych okrúhlych 100%. Tak čisté hovädzie nemajú ani v najlepšej burgrárni. Oh, wait, lenže je plesnivé a nepoužiteľné.

Ako extra hnilá čerešnička na exkrementovej torte vyznela polícia. Viete, čo sa robí s tuhým odpadom? Splachuje sa, if you know what I mean :D

Zdroj obr.: Facebook / Bloomberg / Chemical & Engineering News

Rant over.

Teraz najčítanejšie

Miroslav Kizák

Metalista, ktorému nie je jedno, čo sa deje vo svete i doma :)))