Denník N

Zrkadlo

Telom jej mykne…

Noviny, je ich tu celá kopa, ani si nevšimla, že tak narástla. Nuž, jeden deň za druhým, akosi to pribúda, manžel si bez nich nevie predstaviť deň. Tlačená podoba, to je jeho. Asi zvyk, po toľkých rokoch sa ani nečuduje.

Rukou načrie do spodnej časti. Aby mu nechýbali, občas z nich vyhľadáva a raz sa jej podarilo. Vzala presne tie, ktoré potreboval. Pritrafí sa, skonštatuje a rýchlym pohľadom prebehne dvojstranu z jednej i druhej strany. Akoby ich kontrolovala. Ale nie, skôr zvedavosť, možno nejaké zaujímavosti, občas ju niečo zaujme. Nie všetko starne spolu s dátumom, sú veci, ktoré sú zaujímavé stále. A presne tie mala na mysli.

Jéj, jej obľúbená herečka, ako dlho ju nevidela, asi čoskoro siahne po niečom osvedčenom. Televízia to nebude, tam sa toho veľa pre ňu nenájde. A tie reklamy, celý deň pri nich sedieť nebude. Odmieta, dôvody časové a možno aj iné. Ale teraz, už by sa mala venovať práci. Berie vyhliadnuté noviny, poriadne ich pokrčí v rukách. Čítať ich už nebude a takto sa to naučila doma. Dobre pokrčiť a môže sa začať.

Zrkadlo, veľké, okrúhle. Stojí pred ním s pripravenými novinami. Postriekať prostriedkom a potom noviny, toto je jej postup. A výsledok? Pozerá priamo pred seba, nádhera, žiadne šmuhy nevidí. Stojí, akoby sa kochala svojou prácou. Možno, lenže jej myseľ teraz zamestnáva niečo iné. Obzerá sa, hľadí na seba kritickým okom. Výška, tento parameter by ešte ušiel, nepatrí k najnižším a podpätky, tie to ešte zlepšia. Skutočný vynález, ona ich miluje. Tam hore, cíti sa tam lepšie a keby len to, ešte je aj sexy. A mužské oko to veru ocení.

Tvár, dekolt a postupne nižšie, rukou prechádza po svojom zadku. Spraví to dvakrát a mierne sa pootočí. Kritický pohľad, príliš veľký. Odrazu  hlas, vletí jej priamo do uší. „Pekný je, mne sa páči.“ Telom jej mykne, akoby ju pri niečom pristihli, manžela ešte nečakala, mal prísť neskôr. „A čo ty tu?“ pýta sa s prekvapením v hlase a pozrie na pokrčené noviny na podlahe. Odpoveď žiadna, len mužské ruky sa dotýkajú jej tela, zadok nevynímajúc. Jemne, ale nástojčivo. Ani ona neváha, natiahne  sa k jeho perám. Páči sa jej to, asi ju presvedčil, jednoducho mužské oko.

Teraz najčítanejšie

Darina Matichová

Obľúbili ste si moju tvorbu? Chceli by ste si prečítať viac nových kúskov? Na mojej osobnej webstránke http://darinamatichova.sk nájdete množstvo ďalších poviedok, niektoré aj v zvukovej podobe a nechýbajú ani informácie o mojich knižných počinoch.