Denník N

Československá bitka o základnú skupinu Konferenčnej ligy

Bude v súboji českého a slovenského zástupcu úspešnejší mladší Pavol Staňo alebo skúsenejší Petr Rada?/ Zdroj: teraz.sk
Bude v súboji českého a slovenského zástupcu úspešnejší mladší Pavol Staňo alebo skúsenejší Petr Rada?/ Zdroj: teraz.sk

Po poslednom pohárovom predkole zostali v pohárovej Európe dve slovenské mužstvá. Slovan Bratislava a MŠK Žilina. Slovanisti zvládli úlohu favorita, aj keď hlavne brankár Šulla sa červená možno ešte teraz. Naopak, Žilinčania urobili radosť každému fanúšikovi nášho futbalu a ako odmena ich čaká veľmi zaujímavá konfrontácia s FK Jablonec. Budú sa radovať žilinskí chlapci alebo skúsenejší súper s emotívnym trénerom Radom na lavičke?

Slovanisti vymenia poloamatérov za veľkoklub

Bratislavčanov čaká náročná skúška. Na ceste do skupiny Európskej ligy im stojí ťažká prekážka. Olympiakos Pireus je známa overená značka s množstvom zaujímavých hráčov. Mená ako Valbuena, Camara alebo najnovšie Rony Lopes predstavujú kvalitu, s ktorou sa Slovan bežne nestretáva. Navyše, sám má svojich problémov dosť. Známy prípad útočníka Rataa, mediálne prestrelky medzi trénerom Weissom a generálnym manažérom Kmotríkom mladším… Nič, čo by pridávalo na klubovej pohode. Požadované posily nie sú stále na súpiske, takže tréner bude musieť variť zo známych ingrediencii. Na rovinu treba povedať, že favoritom je jednoznačne Olympiakos. Šance Slovana sa otvárajú vtedy, ak ho súper podcení a bude si svojou papierovou prevahou istý až príliš. Druhou možnosťou, kedy môže náš zástupca uspieť je prekvapivý ťah v zostave, o ktorom momentálne vie iba tréner Weiss. To, že takéto manévre mu veľakrát vyšli, azda netreba pripomínať. Úspechom bude, keď po dnešnom zápase bude Slovan stále v hre o postup.

Žilinské mladícke nadšenie verzus skúsený Jablonec

Po tom, čo predviedli žilinskí futbalisti v predchádzajúcom predkole by sa hádam aj žiadalo rovno napísať, že Žilina je favorit dvojzápasu proti českému Jabloncu. Áno, dvojzápas proti Tobolu bol so žilinského pohľadu takmer dokonalý. Výkon aký predviedli Šošoni sa od slovenských mužstiev často v Európe nevidí. No, pozor na eufóriu. Možno je dobre, že mladíci dostali po nose od Liptákov v našej lige, aby príliš neuleteli a nevideli sa už ako majstri sveta. Fakty pred zápasom však hovoria v prospech nášho mužstva. Žilina sa vezie na vlne výborných výkonov v Európe a okrem spomínaného zápasu s Liptovským Mikulášom, dominuje aj v zápasoch našej ligy. Za to Jablonec sa trápi a neprežíva vôbec dobré obdobie. Naposledy prehrali zverenci trénera Radu v Tepliciach, ktoré patria dlhodobo k najslabším tímom českej ligy. Ivan Schranz chýba ofenzíve Severočechov viac, ako sa predpokladalo. Na druhej strane fakt, že miernym favoritom sa okolnosťami stala Žilina, môže českému tímu pomôcť, keďže sa od neho zázraky neočakávajú. Veľa napovie už dnešný prvý zápas v Jablonci.

Teraz najčítanejšie

Michal Bardáč

Zaujíma ma všetko, čo sa okolo mňa deje. Trpím zvedavosťou, ktorá spoluvytvára môj názor na svet. Chcem informácie, ktoré môžem spájať do súvislostí. Ovplyvňujú totiž môj/náš život. Tento priestor je ideálny na to, poukázať na ne a hľadať riešenia... Moje staršie publikované texty môžete nájsť na adrese migelbardac.blogspot.com