Denník N

Síce robia hanbu, ale aspoň zatvárajú tých zlých ľudí

Generálny prokurátor zrušil obvinenie Haščáka aj Pčolinského. A čo sa bude riešiť v parlamente? Interupcie.

„Síce robia hanbu, ale aspoň zatvárajú tých zlých ľudí“. To bol často už jediný argument ľudí, ktorí volili Igora Matoviča. To už však neplatí.

Generálny prokurátor, ktorého navrhla Sme rodina dnes zrušil obvinenia Haščákovi, aj Vladimírovi Pčolinskému. Áno, kandidát z dielne Sme rodina dnes zrušil obvinenie proti šéfovi SIS, ktorého taktiež navrhol Boris Kollár. Čakali by ste to? Určite áno, ak poznáte Borisa Kollára a jeho rodinu. Nič prekvapivé.

Mohlo to byť inak. Pri voľbe generálneho prokurátora zjavne Igor Matovič nepochopiteľne vykšeftoval miesto generálneho prokurátora, len aby protistrana odobrila miesto špeciálneho prokurátora pre Daniela Lipšica. Najsilnejšia strana, ktorá suverénne vyhrala voľby prenechala Borisovi Kollárovi miesto generálneho prokurátora, aj miesto šéfa SIS. Stačilo lepšie vyjednávanie Igora Matoviča.

Súčasný premiér, teda minister financií upustil od svojho nesmierne zložitého programu hneď na začiatku vládnutia. Boj proti mafii a korupcii skončil ihneď po týchto dohodách. „Ale aspoň ich zatvárajú“. Už nie. Nie je to vina Borisa Kollára. Teda sú to jeho ľudia a nič iné sme od nich nemohli čakať. Vinu za to  nesie Igor Matovič, ktorý týmto ľuďom dal moc.

Áno toto si volil. Ľudí, ktorí nedokážu napĺňať aj úplne jednoduchý program. Nemusíš sa však báť. Zakryje to pani Záborská, ktorá ide riešiť opäť interupcie. Aspoň, že sa v hokeji darí.

Teraz najčítanejšie