Denník N

MUSICBOX 2021 | 40. týždeň – ďalšie nové albumy

V poslednej dobe vychádza toľko noviniek, až ich človek nestačí priadne si vychutnať. Napríklad taký Yes, alebo sólovka od Rogera Taylora.

YES: The Quest (2021)

The Quest je prvý album Yes po siedmych rokoch a tiež prvý od smrti Chrisa Squira (2015). Yes sa vracia k svojim dávnym koreňom, ku ktorým patria dlhé piesne, mystické myšlienky, ale aj vizuál albumu od Rogera Deana.

Hrá tu niekoľko známych mien: gitarista Steve Howe, klávesista Geoff Downes a bubeník Alan White. K nim pridávajú basgitarista Billy Sherwood a spevák Jon Davison, ktorý spieva v Yes od roku 2012.

RONNIE ATKINS: One Shot (2021)

Ronnie Atkins, nórsky spevák a skladateľ, ktorý stojí na čele skupiny Pretty Maids štyridsať rokov. One Shot je jeho sólovou nahrávkou. S výrazne tvrdším, no stále melodickým rockovým nádychom je to nahrávka, ktorá odráža jeho osobnosť bez vplyvu ostatných členov skupiny.

Album naharali: Ronnie Atkins (spev), Chris Laney (gitara, klávesy, vokály), Anders Ringman (akustická gitara) Morten Sandager (klávesy), Pontus Egberg (basová gitara) a Allan Sørensen (bicie).

https://music.apple.com/sk/album/one-shot/1541378697?l=sk

ROGER TAYLOR: Outsider (2021)

Outsider je šiestym sólovým albumom bubeníka zo skupiny Queen, Rogerom Taylorom a prvým, s ktorým sa skutočne vyhral. 72-ročný hudobník hrá, podobne ako na predchádzajúcich albumoch, takmer na všeky nástroje sám, to znamená okrem bicích aj na gitarách a takmer všetkých klávesových častiach. SPoločnosť mu robí jeho dlhoročný spoluhráč z The Cross Joshua J Macrae.

Ako mnohé iné súčasné albumy, aj tento je inšpirovaný lockdownom. „Vďaka“ tu máme elegantný a jemný album, ktorý môže robiť mimoriadne vydarenú spoločnosť počas jesenných dní.

Teraz najčítanejšie