Denník N

Kollárové nekonečné odchody z koalície

Počas jediného mesiaca sa Boris Kollár vyhrážal už párkrát odchodom z vládnej koalície. Dočkáme sa jeho odchodu?

Boris Kollár rád rozpráva a jeho voliči ho radi počúvajú. Postaví 25 tisíc nájomných bytov, bude bojovať proti mafii a ľudia tlieskajú. Boris Kollár zároveň stále žije v nostalgii rokov minulých a preto občas svoje praktiky z minulosti využíva aj dnes. Vyhrážanie sa, kričanie: „my odídeme“, keď nebude po našom. A my stále čakáme.

Prečo takýto vzťah vznikol? Igor Matovič po voľbách utekal okamžite za Borisom Kollárom s vidinou ústavnej väčšiny. Nasľuboval hory a doly, dal mu SIS a post predsedu parlamentu. Ako to dopadlo? To už vieme.

Boris Kollár je v tomto vzťahu, ale momentálne nešťastný. Jeho priateľ Igor Matovič je v úzadí a už ho nemôže obhajovať všade, kde sa dá. Nový premiér už nemá toľko tolerancie a predseda parlamentu skúša staronové metódy. Plače, kope, lebo nový premiér už nie je skutočným priateľom. Stále odchádza, no vždy zastane vo dverách. Je tým susedom, čo stále ešte musí niečo dodať. Určite to poznáte, už by ste boli najradšej, aby odišiel, no on si nájde stále niečo, čím predĺži Váš rozhovor.

Tento vzťah nefunguje. Boris Kollár udržoval dobré vzťahy s Igorom Matovičom, pretože si s ním sedel. Obaja radi veľa rozprávali a sľubovali aj nemožné. Situácia sa však zmenila. Predseda parlamentu a jeho rodina každú nedeľu hrkúta v televíznych diskusiách s ľuďmi zo Smeru a vzťahy v súčasnej koalície chladnú.

Boris Kollár odchádza. Stále dookola. Takéto vzťahy však nemôžu fungovať večne a aj tento raz bude musieť skončiť. Sme rodina sa našla na druhej strane parlamentu a tam aj skutočne patrí. Dúfajme, že to už v parlamente nebude zapierať a pridá sa tam, kde patrí. K populistom.

Teraz najčítanejšie