Denník N

Ak čakáte dlho na banálny zákrok, poďakujte sa antivaxerom

Ste zaočkovaní, no aj napriek tomu čakáte dlho na lekársky zákrok? Poďakujte sa antivaxerom.

Ochorenie Covid-19 spôsobuje množstvo problémov. Vieme však, ako sa preventívne chrániť. To, že je vakcína jediná cesta za slobodou, je už dávno známe. Napriek tomu očkovanie viaceré vplyvné osobnosti spochybňujú a rozširujú medzi ľuďmi hoaxy.

Trpíme vďaka tomu všetci. V prvom rade ide o zdravie človeka a jeho okolia. Antivaxeri však robia problémy nie len sebe, ale celému štátu. Vďaka nim sa totiž plnia nemocnice a ich liečba zaťažuje štátny rozpočet. V neposlednom rade zamestnávajú lekárov, ktorí sú nútení odsúvať lekárske zákroky.

To sú fakty. Vieme štatistiky, vieme, že ľudia v nemocniciach nemajú v drtivej väčšine ani jednu dávku vakcíny. Fakty však pri tejto skupine ľudí nehrajú rolu. Nezáleží im na zdraví, na svojom okolí, či na tom, že obmedzujú úplne každého, kto potrebuje zdravotnú starostlivosť.

Čo robiť? Tento problém tu máme už niekoľko mesiacov, no vláda nejako nemá záujem zakročiť. Samozrejme na stole sú dôležitejšie témy, napríklad interupcie. Nejaké pokusy tu ale boli. Očkovacia lotéria síce zmysel nedáva, ale aspoň, vlastne tu žiadne „ale“ nie je. Iba ak by ste vyhrali.

Dajme do rúk zodpovednosť antivaxerom. Povinné očkovanie? Nie. Všetci sa môžu rozhodnúť podľa svojho vlastného rozumu, mali by však počítať s následkami. Ak by dostali túto vymyslenú chorobu, mali by si hradiť náklady na jej liečbu sami. Ale veď nebudú musieť, keďže choroba neexistuje.

Znie to cynicky? Možno. Vďaka nezodpovednosti ľudí však umreli už stovky ľudí a malo by to skončiť. Táto časť obyvateľstva totiž hraje ramená a hľadá skutočnú pravdu a keď príde do tuhého, tak sa na jej liečbu skladáme všetci. Táto corona párty by už mala skončiť.

Znie to nahnevane, pretože autor tohto blogu je nahnevaný. Ak ste sa nedali zaočkovať do dnešného dňa z relevantného dôvodu, tak bránite mne, sebe, aj celej spoločnosti v normálnom živote.

Amen.

 

Teraz najčítanejšie