Denník N

Amerika, Afrika, Paradajka … (Angelika a sultán.)

… názov ako geopolitika v skratke. Tlačové konferencie strán a hnutí ako spomienka na školské besiedky. Zoradené šíky, nacvičený program. Od pesničiek, vtipných hlášok až po pásma poézie. Hlas v pozadí, ktorý uvedie tému a odovzdá slovo …

Premiér Edo ako Smutná ranná električka, Keď odchádza kapela v podaní SMERu, jointík na dva ťahy, výťah (k moci) opäť nechodí … veľký sen mora. Reprízované veršovanky v podaní Richarda, Erika, Matúša až po “závoj krásnych slov“ v podaní najHLASnejšieho. Nástup kladičov otázok, vytrhávačov z kontextu, expertov na neverbálnu komunikáciu, módnej polície … emócia ako signál, posolstvo bez obsahu

Boris 007 zahájil plán obnovy obnovou vlastných nehnuteľností, z dona Roberta sa stal ochranca slovenskej vody taktne obchádzajúc fakt, že odlesňovanie (výrazne) prispelo k znižovaniu výdatnosti jej zdrojov. Ekológia ako kategória moci. Spoločenská hodnota stromu a zdravého lesa ako nákladová položka na konto bezzásahovosti.

Turecký sultán Erdogan nazval toť v Istanbule Angel(ik)u Merkel svojou vzácnou priateľkou. Ak sa cár Vladimír uvolí k rande s Recepovou vzácnou priateľkou na tému teplo a zima, nemal by “seversky chladný“ kráľ Olaf zostaviť vládu pred 16. decembrom (vzácna priateľka sa tým stane najdlhšie slúžiacou kancelárkou nemeckej povojnovej histórie), ale nemal by ani príliš dlho otáľať (8. január ako termín uvedenia Nord Stream 2 do prevádzky). Európa totiž nemôže urobiť nič lepšie, ako na svetové ihrisko plné dominantných mužov poslať ženskú. Kde končí mužský um … veď viete.

Nakoniec aj šéf víťaznej Scholzovej kampane robil predtým eurokampaň (ešte ako člen CDU) pre pani Angelu. Ak sa dnes skloňuje autentická sociálna demokracia, čo takto prevetrať svoje plány názormi protistrany? Tak, aby to vydalo aspoň na semafór (Ampelkoalition).

V dolinááách …

Teraz najčítanejšie