Denník N

„Som xenofóbny rasista a nehanbím sa za to!“

Prekvapivý nadpis však? Poburujúce, okamžite si ma na základe tohto názoru môžete zaškatuľkovať. Je to pravda? Určite nie. Mnoho ľudí však už po prečítaní nadpisu píše znechutené blogy a komentáre, pretože nemajú čas si prečítať všetko, stačí im nadpis.

Je to dlhodobý problém. Ľudia čítajú len nadpisy, podľa ktorých si ihneď vytvárajú mienku. V mnohých prípadoch by im však stačili tri minúty na to, aby si prečítali celý obsah a zistili, že je pravda niekde úplne inde.

Prečo teda tento poburujúci nadpis, ktorý sa ku mne vôbec nehodí? V nedávnom čase vyšiel totiž môj blog o Róbertovi Ficovi, kde komentujem jeho vzkriesenie z popola a dôvody, prečo tomu tak je. Prišla však reakcia v podobe blogu od pani Viktórie Hellenbart, z ktorej je jasné, že ona ako čitateľ venovala pozornosť len nadpisu.

Autorka blogu mi položila otázku: „Pán Vojtaššák, myslíte, že keď bude pán Fico za mrežami, táto vláda už bude konečne schopná vládnuť normálne ? Je politický program zavrieť Fica dostatočný  pre to, aby to na Slovensku vyzeralo inak?“, s dodatkom: „Ak by vláda dokázala, že je na niečo súca, Fico by už nerástol.“

Síce som tieto otázky zodpovedal sám vo svojom blogu, na ktorý reagujete (skúste si ho prečítať), no môžem znova. Ja s vami súhlasím. Preto neviem, prečo vaša reakcia vôbec vznikla. Ficove vzkriesenie nastalo práve vďaka súčasnej neschopnosti vládnej koalície. To píšem aj vo svojom blogu. Z toho samozrejme vyplýva, že určite by ani väzenie pre Róberta Fica nepomohlo vláde k lepšiemu riadeniu štátu. Myslím, že to znie logicky a nič viac k tomu dodať netreba. Len vďaka jednej zlej domnienke ste postavili celý svoj výtvor. Stačilo dočítať.

SEX.

Vyzerá to lákavo, nadpis bije do očí. Je ľahké si podľa neho vytvoriť názor. Predtým než to urobíte však venujte dve minúty svojho času tomu, aby ste si prečítali aj to, čo je napísané pod pútavým nadpisom. Vďaka tomu totiž vznikajú zbytočné reakcie, ako tá od pani Hellenbart. Z toho istého dôvodu vzniká na internete množstvo nenávistných komentárov, pretože ľudia odmietajú čítať viac ako nadpis.

Buďme svedomitejší a čítajme celé texty.

PS: Titulná fotka je len ilustračná. Určite si nikto z nás nemyslí, že v ĽSNS majú problém s rasizmom.

Teraz najčítanejšie