Denník N

Milý odkaz ľuďom, ktorí aktuálne blokujú nakupovanie v obchodoch

Áno, aj ja som rozčúlený a znepokojený z toho, čo sa deje na Slovensku. A rád sa na to pozerám trochu viac zoširoka, z viacerých uhlov pohľadu.

Každý človek má svoje ľudské práva. Ľudských práv je tam niekoľko, vrátane práva na svoj názor. Samozrejme, aby práva fungovali, musia byť dobre napísané, dobre premyslené a samozrejme dodržiavané. Každý človek má svoje práva, skupiny majú svoje práva a podobne.

Už sme si zvykli, že téma Covidu a očkovania vzbudzuje veľké vášne. Dáta hovoria jasne – očkovanie je výbornou zbraňou, a spolu s rúškom, odstupmi a podobne spomaľuje či niekedy úplne zastavuje šírenie vírusu.

Máme tak rozdelený svet. Na tých, ktorí chcú Covid obmedziť a na tých, ktorí chcú, aby sa čo najviac šíril. A samozrejme na tých, ktorí sú niekde medzi, alebo je im všetko jedno.

Prečo zastaviť vírus, dodržiavať opatrenia a tak podobne? Jednoducho preto, aby sme sa mohli dostať do normálu čo najskôr. Aby sme mali čo najmenšie straty na životoch, aby to čo najmenej pocítila ekonomika a tak i naše výplaty a dôchodky a to, čo si za ne reálne môžeme kúpiť.

Prečo urýchľovať šírenie vírusu? Vírus znamená paniku, problémy… a teda chaos. To, bez čoho nemôže existovať Kotleba, Harabin či Fico. Jednoducho sú politici, ktorí vedia, že rozumných ľudí nevedia presvedčiť na svoju stranu – tak šíria klamstvá a chaos, vďaka čomu sa ľuďom, ktorí veľmi nepremýšľajú, prezentujú ako hrdinovia. Hrdinovia proti opatreniam, lebo opatrenia sú nepríjemné.

Viac blokovaní obchodov, viac počúvania infovojny a podobných hlúpostí – dlhšie opatrenia. Keby bolo viac zodpovedných ľudí a menej nezodpovedných, tak by sa vírus ani nedostal do Európy. A ak by dostal, nebolo by niekoľko vĺn.

Čo spôsobí očkovanie?

  1. Zníži dobu, po akú budeme musieť dodržiavať nie veľmi populárne opatrenia
  2. Zníži možnosti ďalšieho šírenia vírusu
  3. Zníži šancu na opätovné mutácie
  4. Trochu pobolí ruka
  5. Ľudia, ktorých máte radi, budú vo väčšom bezpečí.

Sám chodím do Lidla. Tiež potrebujem bežné potraviny. Ale chodím tam s rúškom a každému jednému predajcovi, bez ohľadu na čokoľvek, rád poďakujem. A myslím si, že čím viac ľudí sa správa milo a rozumne, tým viac budú tí nezodpovední hlučnejší. Prečo? V tejto téme môže mať niekto pravdu, alebo nenávisť. O pravdu im nejde. Jednoduché.

Zároveň som za to, aby takýto výtržníci boli poriadne pomenovaní a donútení správať sa rozumne. Ak nie, tak existuje spôsob, ako ich odnaučiť od tohto uvažovania. Jednoducho budú musieť polovicu výplaty po dobu 3 mesiace odovzdávať na fond boja proti dezinformáciám a fašizmu. Inak rok za mrežami. Jednoduché.

A viete, čo je ešte jednoduché? Zariadiť, aby politici, ktorí vyvolávajú zbytočné problémy a napomáhajú vírusu išli rovno z poslaneckých lavíc (kde napríklad fašisti skoro vôbec nie sú, ich účasť na hlasovaniach a predkladaní zákonov je mizivá) do cely. Spočítať jednotlivé priestupky a trestné činy a zrazu by bolo viac pokoja.

Jednoduché.

Teraz najčítanejšie

Stanislav Hoferek

Som človek, ktorý si rád vyberá a dáva prednosť tolerancii pred nenávisťou. Mám rád otvorenú spoločnosť, úprimnosť a zdravú zvedavosť. Vlastním Greenie knižnicu a podporujem vzdelanosť a práce amatérskych autorov.