Denník N

Aj lekári sú len ľudia, myslíme na to

Ilustračné foto, zdroj: ZdN
Ilustračné foto, zdroj: ZdN

Po druhej vlne skončilo 800 sestričiek a podobný počet lekárov. 2500 zdravotníkov uvažuje skončiť teraz. 👈👈👈

Počet chorých stúpa, počet tých, čo ich budú môcť liečiť, klesá.

Aj zdravotníkom dochádza trpezlivosť. S nájazdmi „youtuberov“ na očkovacie centrá. Na nich.

Na tých, ktorí sa chcú v kľude zaočkovať, aby neskončili v preťaženej nemocnici, kde je čoraz menej lekárov. Na predavačky. Na ostatných.

Pomaly dochádza aj trpezlivosť s tými, čo neveria na neexistujúci Covid. A s neexistujúcim Covidom sa potom snažia dovolať na neexistujúce preťažené oddelenia, aby im poskytli na neexistujúcu chorobu kyslík.

Títo neexistujúci chorí, s neexistujúcou chorobou, nadávajú lekárom, že ich nestíhajú liečiť na neexistujúcu chorobu.

Prekonať kognitívnu disonanciu je ťažké. Ľudia radšej budú útočiť na iných, akoby mali priznať, že majú „neexistujúcu chorobu“. Ale liečiť ju chcú.

Lekári a sestričky tiež majú jedny nervy. Už 2 roky nadčasujú pre „neexistujúcu chorobu“. Nestačí, že nadčasujú, ešte na nich útočia pre „neexistujúcu chorobu“.

Na menej lekárov budú doplácať aj ostatní. Viac infarktov, viac mozgových mŕtvíc, viac neliečených či neskoršie liečených rakovín.

V tomto sme SPOLU. A buď to spolu vyriešime, alebo na to doplatíme.

Keď lekárovi veríš pri operácii, pri chrípke, pri kolonoskopii, pri injekcii do zaseknutej chrbtice, či pri rakovine, ver mu aj pri Covide, keď hovorí, aby si sa zaočkoval.

Lebo sa ľahko môže stať, že nás NEBUDE MAŤ kto liečiť.

Na neexistujúce, ani tie existujúce choroby. Risknete to?

Sami sme strojcami svojho šťastia. Ako sa zachováme, tak sa budeme mať. Či budeme viac veriť „youtuberom“ bez vzdelania, alebo vzdelaným lekárom.

Zlosť na vládu by nemala rozhodovať o tom, komu veriť.

Je to na nás. Ak nechceme, aby nás nemal kto liečiť, urobme to najmenej, a dajme sa zaočkovať.

PS: Ak máte nad 50 rokov, dajte sa hneď zaočkovať. Rozdiel v ochrane pred ťažkým priebehom a úmrtím je 10-násobný. 50 a viac sú najrizikovejšie skupiny.

Teraz najčítanejšie

Anton Piták

Som hrdý Oravák, Slovák a Európan. Túto krásnu krajinu, milujem a záleží mi na Slovensku. Záleží mi veľmi na tom, aby nám odtiaľ neutekali naše deti. Som občiansky demokrat telom aj dušou. Ako lokálny aktivista sa venujem výučbe programovania na krúžkoch, keďže štvrtá priemyselná revolúcia nás čaká a neminie. Moji žiaci sú úspešní výhercovia súťaží, programátori aj programátorky, a reprezentanti nášho Slovenska. Aktívne pracujem v strane Demokrati (predtým SPOLU), aby sme priniesli Slovensku lepšiu a kľudnejšiu politiku s občanom v strede záujmu. V týchto voľbách kandidujem za stranu Demokrati pod číslom 29. Zaujímam sa o lepšie školstvo pre naše deti, fungujúcu políciu a súdnictvo a profesionalizáciu (odpolitizovanie) štátnej/verejnej správy.