Denník N

Rodinná fotografia

Rodina sa konečne takmer viac ako po roku zišla na oslave narodenín. Prišli takmer všetci. Z Gemera, Oravy, Turca, zo Šariša, Záhoria, Štúrova (pani Erika) a aj tí zo zahraničia, napríklad Ahmed, manžel Kataríny. Bolo ich 23 a medzi nimi aj amatérsky fotograf Oliver. Aké šťastie. Ušetrili.

Takže najskôr do prvého radu pôjdu deti, za nimi dospelí stredného vzrastu a za nimi tí najvyšší. V strede nech je Filip, naňho sme všetci hrdí, je to vedec a o mesiac bude dokonca docentom chémie. Trochu sa potlačte, aby sa mi tí krajní zmestili do objektívu. Ešte trochu. Mišo a Martina, stále vás tam nemám. Grétka, ty sa chceš fotiť s respirátorom, aj keď si z nás ako jediná zaočkovaná? Predsa Harabin dobre povedal, že očkovanie je pro-ti-ús-tav-né. Rozumieš? Nevidela si aj Fica, ako to v parlamente dal tomu Lengvarskému? Pekne to povedal, stále chcú od nás, aby sme jedli ten hnusný špenát. A teraz sa trochu pomiešajte. Lucka daj božtek tete Gitke, nech všetci vedia, ako ju máš rada.

Je to šťastná a vydarená rodina. Všetci dobre zarábajú, však sa aj dobre učili. Klára si napríklad doteraz pamätá slová Piesne práce a niektoré básničky Janka Kráľa a Júliusa Fučíka, Elena zasa dátum narodenia Ľudovíta Štúra a Fero značky všetkých chemických prvkov a Ohmov zákon. Preto sú v lúštení krížoviek takí dobrí.

O pár dní mali pozitívne testy na covid takmer všetci. Kde a ako sa nakazili, nevedia. Predsa mali dobrú imunitu a až na tie narodeninové krémeše sa stravovali zdravo. Bohvie však, či skutočne majú covid. Uvidí sa. Tie testy totiž robili také mladé fifleny. Čo oni môžu vedieť. A ktovie, čím si zarábajú pomimo. Však by nemuseli, platia ich farmaceutické firmy a iste aj George Soros. Prenos vírusovej infekcie si nevedel vysvetliť ani náš budúci docent. Predpokladal totiž, že prekonať vzdialenosť desiatich centimetrov je pre vírusy neprekonateľný problém. Mohol vedieť, že to tak nie je. No na to sa ho na vysokej škole nik nepýtal. Možno si však myslel, že tie malé potvory z úcty k oslávencovi urobia výnimku.

 

Teraz najčítanejšie

Karol Jesenák

Prof. Ing. Karol Jesenák, CSc.
Vysokoškolský učiteľ