Denník N

Európa horí koronou aj napriek vysokej zaočkovanosti!

Európa horí koronou aj napriek vysokej zaočkovanosti.

10, KV 19  Nie je tajomstvom, že Európa je miestom, kde epidémia znova zúri najviac na svete. A to aj napriek vysokej zaočkovanosti.

11, KV 19 Preto by bolo namieste, aby sme si dali legitímnu otázku, prečo je to tak. Je dôležité postaviť sa problému čelom a odpovedať pravdivo na všetky legitímne otázky.

12, KV 19 Dôležité je to z mnohých dôvodov, možno hlavne preto, aby sme túto epidémiu prekonali zo zdravotného aj ekonomického hľadiska s čo možno najmenšími problémami.

13, KV 19 Je veľkou chybou, že si túto otázku nedáva vláda + parlament + konzílium odborníkov (V+P+KO) a pravdivo by na ňu odpovedala. Je to veľká chyba a mnoho ľudí cíti, že (V+P+ KO) nie je transparentná, niečo skrýva, niečoho sa bojí, nechce pravdivú diskusiu, a silou mocou preferuje jeden smer riešená tejto vážnej situácie.

14, KV 19 Veľa ľudí to cíti. Cíti to, že namiesto už uvedenej pravdivej diskusie, preferuje bez vážnych racionálnych dôvodov jediné riešenie a to zvýšiť zaočkovanosť obyvateľov.

15, KV 19 Nemôžeme povedať, že je to úplne nesprávny postup, avšak pretože odmieta pravdivú diskusiu, na mnohé otázky, týmito svojimi riešeniami sa k želanému výsledku dopracuje neskôr a za omnoho vyššiu cenu.

16, KV 19 Jedným z mnohých argumentov ľudí ktorí, sú rôznych dôvodov nezaočkovaný, je že očkovanie je hlavne biznisom západných  farmaceutických firiem. Možno, že týmto firmam vysoko stúpajú zisky, ale je to vo veľkom kontraste s tým, že tieto západné krajiny majú mnoho, mnohonásobne vyššie straty z protiepidemických opatrení a mnohé ich sektory ekonomiky sú v dôsledku protiepidemických opatrení v žalostnom stave. Takže zdôvodnenie, že epidémia je umelo vytvorená preto, aby mali západné farmaceutické spoločnosti vysoké zisky neobstojí. V+P+KO sa nemusí obávať pravdivej diskusie, pretože len to je cesta k želaným výsledkom.

17, KV 19 V+P+KO by mala v tejto vážnej situácií, ak má záujem na pravdivej diskusii, predložiť verejnosti nie len jeden balík riešení, ale mala by verejnosti predložiť niekoľko balíkov riešení a nestačí len dva či tri, ale minimálne 5 a viac. Verejnosť by si cenila, že V+P+KO nepotrebuje obyvateľov len keď treba vhodiť lístok do volebnej schránky, ale aj vtedy, keď treba riešiť dôležité úlohy.

18, KV 19 Jedným z mnohých opatrení, ktoré by mohli byť v niektorom balíku opatrení, by mohlo byť napríklad sprísnenie kontroly už stanovených opatrení na hraniciach Slovenska, pretože opatrenia na hraniciach sú stanovené správne, avšak skoro vôbec sa nekontrolujú a teda ani nedodržiavajú. Toto opatrenie je dôležité preto, aby sa nákaza nedostávala na Slovensko, je minimálne náročné a má veľký efekt, aj keď by sa ostatné opatrenia dodržiavali, tak isto benevolentne ako doteraz.

19, KV 19 Ministerstvo vnútra v súčasnosti avizuje sprísňovanie kontrolovania dodržiavania protiepidemických opatrení u podnikateľských subjektov, v obchodných prevádzkach… Koľko ich Slovensko má? 200 000, 300 000? Neviem! A koľko má hraničných prechodov? 200? Čo je jednoduchšie kontrolovať 200 hraničných priechodov, alebo 300 000 podnikateľských subjektov?

 

 

 

Teraz najčítanejšie

Štefan Tužinčin

1, Narodil som sa v roku 1965. 2, Stredoškolské vzdelanie technického smeru. 3, Chcel by som posunúť túto krajinu smerom k zodpovednému životnému štýlu.