Denník N

MUSICBOX 2021 | 48. týždeň

Dnes prinášam trojicu umelcov, o ktorých ste možno zatiaľ nepočuli. Možno práve teraz je správny čas ich objaviť. Príjemné počúvanie a veľa pohody prajem.

DONNIE VIE – Extra Strenght (2007)

Zatiaľ čo veľa umelcov robí cover albumy, Donnie VieEnuff Z’nuff sa rozhodol urobiť niečo trochu. Vzal jeden z najobľúbenejších albumov Enuff Z’nuff, Strength z roku 1991 a nahral akustické a alternatívne verzie skladieb pre svoj nový album Extra Strength.

KIRK COVINGTON – Cpt Kirk And The Devil Horns (2019)

Kirk Covington vystupoval s legendami ako Joe Zawinul, Robben Ford či Allan Holdsworth. Rodák z Texasu pokračoval v turné ako člen superskupín Fusion Tribal Tech.

Album Capt Kirk and the Devil Horns je ukážkou jeho talentu ako speváka, klaviristu, bubeníka a skladateľa. Projekt „Devil Horns“ pochádza zo 70. rokov 20. storočia v Chicago meets Weather Report, s popovým cítením zabudnutej éry klasických skladieb. S originálnymi piesňami a modernými aranžmánmi popových vokálnych skladieb poskytuje solídny pohľad na obrovskú zásobu talentov, z ktorých Covington čerpá.

MATT MARSHAK – Urban Folktales (2011)

Matt Marshak je známy svojimi zábavnými a energickými živými vystúpeniami a práve na pódiu čerpal inšpiráciu pre Urban Folktales. Všimol si, že fanúšikovia nadšene reagujú na Seduction z jeho albumu Family Funktion z roku 2009. „Je to kombinácia neosoulu, R&B, jazzu a funku,“ povedal. „Ľudia si vždy pýtajú zahrať Seduction. Hovoria, že sa im páči otvorený, vzdušný zvuk, ktorý je jeho podstatou.“

S pozitívnou spätnou väzbou vytvoril Marshak nezabudnuteľný album s hudobným štýlom, o ktorom tušil, že jeho fanúšikovia budú milovať – rovnako ako noví poslucháči.

„Je to moja prvá tematická nahrávka, ktorá sa drží rovnakej atmosféry zhora nadol,“ hovorí Marshak. „Chcel som zachytiť esenciu zvuku nočného mesta, nehmotnú atmosféru, ktorej ma vždy priťahovala.“

Teraz najčítanejšie

Richard Pliešovský

Po tejto zemi sa pohybujem už päťdesiat rokov. Umenie mi pomáha vidieť svet krajším. Mojou vášňou sú knihy a hudba.