Denník N

Reč Mariana Kotlebu, Natálie Grausovej, Martina Beluského a Jána Košiara na proteste 17. novembra

Reči o údajných krivdách, o útlaku, o národe, štáte, kresťanstve. O „protislovenskej, protinárodnej, protikresťanskej,“ dokonca „nacistickej“ vláde, ktorá je vraj zložená z „protislovenských parazitov,“ ktorej cieľom je „otráviť národ.“ O údajnom „boji za slobodu, pravdu, budúcnosť“ a o „prežitie.“ O práve na odpor. Blúznenie o čísle šelmy a čipovaní. Urážanie biskupov, ktorí podporili očkovanie.

Na začiatku bola pozvánka Mariana Kotlebu na protestné zhromaždenie, ktoré sa konalo 17. novembra pred Národnou radou. Protestovať sa malo proti „spoločnému nepriateľovi,“ ktorým podľa pozývateľa očividne nie je celosvetová pandémia, ktorá si len na Slovensku k dnešnému dňu vyžiadala 13 861 obetí a na celom svete 5 167 034 obetí, ale predseda parlamentu, členovia vlády, hlavný hygienik SR a dokonca aj predseda najsilnejšej opozičnej strany, ktorý sa pritom čo sa týka podpory očkovania, okúňa horšie ako mačka chodiaca okolo horúcej kaše.

Začnime predpoludňajšími prípravami na míting pred Národnou radou. Ako prvá sa tam objavila partička, v ktorej okrem iných boli: jeden z bývalých Vodcov Slovenskej pospolitosti a súčasný zástupca výkonného podpredsedu Kotlebovej ĽSNS, Marcel Urban, ktorý kotlebovcov tiež pozýval na zhromaždenie.

Ďalším bol jeden z administrátorov stránky bývalého nitrianskeho „pánskeho kartárskeho klubu“ Walhala a súčasný verný člen Kotlebovej ĽSNS, Juraj „Ceco“ Vajda.

A do tretice Bohuš Bigas, ktorému sa nedávno splnil sen o členstve v Kotlebovej ĽSNS, a ktorého telo posiate čiastočne prekrytými nazi kérkami, medzi ktorými nechýba ani brána do Auschwitzu, je odstrašujúcim príkladom a encyklopédiou neonacistického nevkusu.

Vráťme sa ale k hlavnej postave. Príhovor Mariana Kotlebu, bývalého vodcu Slovenskej pospolitosti, bývalého predsedu Najvyšším súdom rozpustenej strany Slovenská pospolitosť – národná strana a súčasného predsedu a majiteľa strany Kotlebovci – Ľudová strana naše Slovensko, prednášaný zvýšeným hlasom prechádzajúcim do zlostného revu, obsahom aj intonáciou pôsobil ako karikatúra povestných exaltovaných vystúpení istého frajtra, ktorý v minulom storočí uvrhol svet do kataklizmy svetovej vojny, v ktorej zahynuli desiatky miliónov ľudí,

Marian Kotleba prichádza v maske:

Priatelia, Slováci, po tridsiatich dvoch rokoch od novembra 1989, sme si vyštrngali vládu, ktorá národ núti nosiť respirátory, núti nosiť rúška a nosiť masky. (fúúúj)
Ale my sme národ slobodný, my žiadne masky nosiť nebudeme! (zahadzuje masku, prejavy nadšenia)
Maska je symbolom otroka, rúško je symbol otroka a my nie sme otroci!

Vyštrngali sme si vládu, ktorá nás núti ostať v Európskej únii, v bruselskom diktáte, ktorý gniavi náš národ.

Vyštrngali sme si vládu, ktorá nás núti ostať v teroristickej organizácii NATO, ktorej znakom je hákový kríž. (áno, fúúúj)

Vyštrngali sme si vládu, ktorá núti národ platiť hypotéky na celý život, za byty postavené ešte za socializmu.
Vynútili sme si vládu, ktorá svojich vlastných občanov nazýva opicami. Ale nie, pán minister Naď, my nie sme opice! Aj keď sa vám to teraz možno zdá, minister Naď, minister Mikulec, Matovič, premiér Heger a ostatné bábiky slobodomurárskych záujmov, nie vláda bude meniť národ, ale národ vymení vládu! (áno, odstúpiť, odstúpiť!)
Po tridsiatich dvoch rokoch máme vládu, ktorá núti naše deti v školách dusiť sa v rúškach! Ktorá núti do našich detí pichať vakcínu za ktorú nikto nenesie zodpovednosť! (fúúúj, deti si nedáme)

Priatelia, všetko, všetko len do času, všetko len do času. Aj táto vláda, zložená z austrálskych klokanov a protislovenských parazitov čoskoro skončí a národ sa znova nadýchne.
Šlapú po našich právach, šlapú po našich základných slobodách, ktoré sme si nevymysleli. Po právach a slobodách, ktoré nám všetkým garantuje Ústava Slovenskej republiky! Táto ústava, táto ústava v článku 24 hovorí o tom, že sloboda myslenia, svedomia, náboženského vyznania a viery sa zaručujú. Každý má právo verejne prejavovať svoje zmýšľanie. Dnes, keď poviete názor, ktorý sa nepáči tejto vláde, tak šírite hoaxy a polícia sa vám bude venovať a musia si na vás posvietiť. To nie je demokracia! To je fašizmus! (fúúúj, gestapo, fašizmus, fašizmus)

Počúvame v diskusiách, že ľudia si práva pomýlili s anarchiou, že nevidia aj to, že majú nejaké povinnosti, a že musia dodržiavať poriadok. Priatelia, ústava, ústava je základný kameň štátu. A ústava hovorí, že podmienky výkonu práv možno obmedziť iba zákonom. Ak ide o opatrenie nevyhnutné v demokratickej spoločnosti na ochranu verejného poriadku, zdravia, mravnosti, alebo práv a slobôd iných. Priatelia, ešte raz, tieto práva možno obmedziť iba zákonom. A nie nejakou vyhláškou, ktorú vydá panáčik na ovládanie. (fúúúj)

Takisto, článok 26 ústavy, jasne hovorí: každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom. Ako aj slobodne vyhľadávať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu, Vydávanie tlače nepodlieha povoľovaciemu konaniu. Článok 3 hovorí o tom, článok 26, odsek 3 hovorí o tom, že cenzúra sa zakazuje. Odsek 4 – slobodu prejavu a právo vyhľadávať a šíriť informácie možno obmedziť zákonom. Ak ide o opatrenia v demokratickej spoločnosti nevyhnutné na ochranu práv a slobôd iných, bezpečnosť štátu, verejného poriadku, ochranu verejného zdravia a mravnosti. Znova zákonom. Nie vyhláškou. Nie vyhláškami. Priatelia, tie vyhlášky sú absolútne neplatné! (fúúúj, fúúúj)
Nález Ústavného súdu, najvyššej autority práva na Slovensku 6/94 jasne hovorí o tom, že práva garantované Ústavou SR nemožno žiadnemu občanovi obmedziť na základe akejkoľvek vyhlášky.

Naopak, článok 26, odsek 5 Ústavy SR hovorí: orgány verejnej moci majú povinnosť primeraným spôsobom poskytovať informácie o svoje  činnosti v štátnom jazyku. A ja sa pýtam, o čom vám dnes povedia vo vláde, o čom vám povedia na ministerstvách, ako vám vysvetlia túto situáciu? Nijako. Všetci vám len povedia, očkovanie je sloboda. Vakcína je nádej. A podobné hlúposti, ktoré ľudia majú uveriť. (fúúúj)
Najprv povie naša prezidentka Čaputová, naša Žužu, že zo Slovenska chce krajinu, kde sa ľudia nebudú báť umierať. Potom, potom povie Matovič, že on má ambíciu prekonať Hitlerovu stranu NSDAP. A ľudia stále nič! A ľudia stále mlčia. (fúúúj)

A potom priatelia, potom povedia aj samotnú pravdu o čom je očkovacia kampaň. O čom je táto vymyslená pandémia keď Heger povie v televízii: k pandémii musíme pristupovať regionálne. Tam kde bude viac zaočkovaných, tam bude silnejšia pandémia. O čom to potom celé je?

Oni, oni, nie, nie sú my. Oni majú svoje úlohy. A tie úlohy nemajú za cieľ chrániť životy obyvateľov Slovenska. Nemajú za cieľ chrániť naše zdravie. Nemajú za cieľ zabezpečiť slušné živobytie tým, ktorí celý živor poctivo pracovali, platili dane a odvody. Ich úlohy sú úplne iné. Ich úlohy sú za každú  cenu, za každú cenu v dobrom aj v zlom, dostať do ľudí, čoraz mladších ľudí, do detí, vakcíny o ktorých účinkoch nič nevieme a za ktorých účinky nikto neručí. (fúúúj, fúúúj)
Nikdy, nikdy v histórii od 93-tieho roku sme nemali takú, otvorene protislovenskú, protinárodnú a protikresťanskú vládu ako máme teraz. Ale táto vláda musí ísť z hrušky dole! (do basy, do basy)

Priatelia, ja si vážim názor každého človeka. Ja tolerujem rozhodnutie každého jedného. Rozhodnutie dať sa testovať, rozhodnutie dať sa očkovať. Ale rovnako aj rozhodnutie sa netestovať a neočkovať. Ja som presvedčený, že nikto nemôže jednoducho žiadneho človeka na Slovensku nútiť, aby do seba nechal pichnúť niečo, čomu absolútne neverí, niečo čo vidí čo robí s ľuďmi v jeho okolí! (očkovať sa nedáme!)

Ak by to fungovalo, ak by to fungovalo, ako je možné, že v štátoch, ktoré sú najviac zaočkované, dnes majú najviac pozitívnych, dnes majú najviac nakazených najviac chorých. Ako je možné, že Bratislavský kraj, ktorý je najzaočkovanejší v rámci Slovenska, má dnes prudký nárast infekcie? Potom to asi nejako nefunguje.
Neviem ako vy priatelia, neviem ako vy, ale ja zo seba a svojho syna pokusného králika pre farmaceutické firmy robiť nenechám! (piskot, skandovanie Mengele, Mengele, nechceme sa očkovať)

Keď spomínate, keď spomínate vzor tejto vlády, nacistického lekára Mengeleho, tak si spomeňme priatelia, spomeňme si kedy vznikol 17.november. Ako sviatok medzinárodného študentstva, alebo sviatok medzinárodný deň študentstva. A kedy vznikol? V roku 39, keď sa študenti postavili proti nacistickej vláde v Prahe. A rovnako aj my dnes tu stojíme proti nacistickej vláde v Bratislave. (fúúj, fašisti, fašisti)

Oni chcú, aby sme im verili. Oni chcú, aby sme uverili tej ich propagande do ktorej tlačia čoraz viac peňazí. Najprv nezmyselná očkovacia lotéria. Ľudia umierajú v nemocniciach. Nie sú peniaze na lieky. Môjho otca nechali zomrieť kvôli lieku za 8 eur, ale milióny eur na očkovaciu lotériu sa našli. Tlačia peniaze do umelcov. Kupujú si umelcov! Kupujú si predajné prostitútky v médiách. Kupujú si akože odborníkov o ktorých stačí napísať dva články o ich pochybnej vysokej škole a zrazu začnú všetkými silami tlačiť očkovanie. Ale priatelia, tá pravda je veľmi jednoduchá. Tá pravda je taká, ako to dnes povedal odstupujúci premiér Českej republiky, Babiš, ktorý sa úplne na rovinu vyjadril, že každý musí veriť, že Covid zabíja. Každý musí uveriť, že Covid zabíja. Oni nás chcú klamať, ani sa tým netaja. (fúúúj)

Nie, my nie sme opice. My nie sme dezoláti. My veľmi dobre vieme, že každá choroba zabíja. Zabíja chrípka, zabíja Covid, zabíja rakovina. A ja sa pýtam, kde sú kampane proti rakovine, kde sú lieky pre ľudí ktorí sa spoliehajú na to, že im štát pomôže, kde je skutočný záujem o občana? Nikde. Lebo je tu špinavá kampaň, ktorej cieľom je otráviť národ. A my, my sme tu preto priatelia, veľmi pekne ďakujem, že ste prišli. My sme tu preto aby sme sa jasne vyjadrili, aby sme jasne povedali, že my seba, naše rodiny, naše deti, našich vnukov otráviť nedáme!  Že my sme tí, ktorí sa za naše deti a za našich vnukov budú biť do poslednej kvapky krvi! Že my sme tí, ktorí si Slovensko vybojujú naspäť! (Mor ho! Mor ho!)

A verte mi, verte mi, že ak sa niečoho táto vláda bojí, tak je to nahnevaný národ. Nahnevaný jednotný národ, ktorý sa zjednotí v tom, aby chlap pri chlapovi, aby brat pri bratovi išiel spolu za slobodu svojich detí. Za slobodu svojich vnukov. Za to, aby Slovensko bolo opäť slobodné. Toho sa oni boja. Toho sa boja, pred tým sa trasú. Videli sme dnes tie mediálne vyhrážky: ľudia nechoďte na protesty! Polícia zasiahne. Ľudia nechoďte na protesty, sme pripravení. Aj my sme pripravení! (áno, áno)

My sme dali pomocnú ruku každému, my sme boli ústretoví, všetci sem mohli prísť. Viete, dali sme aj v rámci politiky každému ponuku, každému možnosť. Pretože jediný cieľ, jediná cesta ako môžeme zvíťaziť nad touto obludnou vládou je spoločne zjednotenie ako Svätoplukove prúty. A práve oni, vláda, chcú spraviť všetko preto a robia všetko pre to, aby nás rozdelili. Pretože to základné pravidlo moci, ktoré uplatňujú – rozdeľuj a panuj, to platí, to chcú na nás skúšať. Chcú nás rozdeliť aby nad nami mohli panovať. Chcú nás rozdeliť presne tak ako rozdelili ľudí, ako poštvali ľudí proti sebe počas prvej, počas druhej svetovej vojny, aby sa ľudia navzájom zabíjali, vraždili, nenávideli. A oni sa v tichu smiali, robili si svoje kšefty, bohatli a získavali čoraz väčšiu a väčšiu moc.
Presne tak, priatelia, presne tak ako sa to spieva v tejto pesničke. (Zaznie časť piesne Daniela Landu)

Priatelia, tak ako v tejto pesničke, že ľudia proti sebe bojovali, tak oni chcú aby ľudia očkovaní a neočkovaní sa začali neznášať. Aby ľudia testovaní a netestovaní hľadali čo ich rozdeľuje. Aby sme spolu nevedeli nájsť spoločnú reč. Aby sme hľadali, čo je na tom druhom iné, len preto, že má názor, možno z vlastnej skúsenosti iný na celú túto situáciu, v ktorej dnes žijeme. A preto vás chcem priatelia poprosiť: my musíme spoločne z tejto dnešnej spoločnej akcie, z tohto dnešného krásneho dňa, ktorý tu bol od obeda až dodnes. Musíme spoločne vo vedomí, vo vedomí, že viac nebudeme hľadať to čo nás rozdeľuje. Že viac nebudeme hľadať na tom druhom v práci, v škole to čo je iné, že má na to iný názor.

Pretože pre náš spravodlivý hnev, pre náš spravodlivý pocit z toho, že sa tu deje obrovská krivda, ten nemôže smerovať na predavačky v Lidli. Ten nemôže smerovať proti tam nejakému policajtovi, ktorý z rozkazu tam stojí, má svoju rodinu a svoju hypotéku. Ten náš spravodlivý hnev, tá naša energia, ten musí smerovať proti tým, ktorí nás chcú udupať do zeme. Proti tým, ktorí sedia na Úrade vlády, proti tým, ktorí si myslia, že sme len plebs ktorý nič nezmení.

A verte mi, priatelia, verte mi, že postupne, postupne pod tlakom týchto pijavíc vo vláde dôjde k tomu, že národ sa spojí, národ nájde to, čo nás bude držať po kope silno ako reťaz, a to je, to je tá túžba po slobode. Po slobode pre nás a naše deti  našich vnukov. Túžba po tom, aby Slovensko bolo opäť slobodné, opäť národné, opäť kresťanské, opäť suverénne! (áno, áno)

A preto vás chcem priatelia, preto vás chcem vyzvať, preto vás chcem poprosiť. Nech dnes, od dnešného dňa ste symbolom odporu proti tejto vláde, symbolom boja za našu suverenitu, za našu hrdosť, za naše deti, za náš pozdrav: Mor ho! Mor ho! Mor ho! (Mor ho! Mor ho!)
Nech Mor ho!, nech Mor ho! vidia všade. Nech Mor ho! sa im zavrtáva do ich hláv! Nech Mor ho! je našim odkazom pre nich, že to im len tak neprejde a že sa im nepodvolíme! Nech Mor ho! je našim vyjadrením toho, že nie predavačka v Lídli, ani policajt na ulici, ale oni budú terčom nášho spravodlivého hnevu! (Mor ho! Mor ho!)
Mor ho! Mor ho! (Mor ho! Mor ho!)

Keď vláda utláča svoj vlastný národ, to je dnes skutočný fašizmus! A národ, my všetci máme len dve možnosti. Buď sa poddáme a zhynieme, alebo zdvihneme hlavu a zvíťazíme. A my zvíťazíme! Zvíťazíme!
Priatelia, buďte vo vzájomnej úcte, s obrovským odporom voči ním. S odvahou a s láskou voči našim deťom! Od dnes začína boj za slobodu, boj za slobodu, za budúcnosť. Boj o zdvihnuté hlavy, o prežitie! Boj o pravdu! Boj o samotnú podstatu nášho štátu! Mor ho! (Mor ho! Mor ho!)
Priatelia, po mojom vystúpení bude ešte pokračovať tento náš krásny míting pochodom do mesta, takže sa nerozchádzajte a držme energiu. Bojujme spoločne, lebo s pomocou Božou, s pomocou Božou nemôžme prehrať.

Žiaľ, žiaľ, videli ste, že táto propaganda, tieto obrovské peniaze, ktoré vláda tlačí do toho, aby ľudí presvedčila, že sa majú očkovať, zlomila už aj biskupov. Biskupi, biskupi mali byť prví, ktorí mali hlásať, že len s Ježišom sa národ môže postaviť na nohy. A oni dnes hovoria o tom, že vakcína je nádej. Nie, priatelia, nie! Ježiš Kristus je nádej, aby sme spoločne s ním vytrhli Slovensko slobodomurárom z rúk! Mor ho! Mor ho! Mor ho. (Mor ho! Mor ho)

Pieseň Slovensko moje, otčina moja…
Mor ho!, priatelia, Mor ho! (Mor ho! Mor ho)

Svojou troškou do mlyna pri šírení zavádzajúcich a poplašných správ o Covide z improvizovanej tribúny pred Národnou radou prispela aj exposlankyňa za Kotlebovu ĽSNS, MUDr. Natália Grausová.

Vzácni priatelia, súčasná vraj pandémia koronavírusu bola využitá ako falošná zámienka k zavedeniu očkovania a Covid pasu a tým pádom aj kontroly všetkých ľudí, tak ako to napísal George Orwell vo svojom románe 1984. Kladiem si otázku, či o rok 17. november bude ešte hodný spomienky, ako míľnik k našej slobode. Pretože Dolejšího analýza, vypracovaná na žiadosť českých politických väzňov, je viac ako pravdivá. Všetko bolo dohodnuté, celý november 89. Bolo to dohodnuté v spolupráci s bývalou KSČ, s ŠtB a zahraničím, ktoré nám škodí aj teraz. A my sme si po novembri 89 mysleli, že diktátorské spôsoby sa už nikdy nevrátia. Žiaľ, uverili sme ilúzii a klamstvám. Dnes po 32 rokoch opäť žijeme v totalitnom režime. To čo sa deje u nás, sa prakticky deje na celom svete. Súčasne a koordinovane. Je to náhoda? Nie! Nie sme nijakou výnimkou. Začína sa už verejne, otvorene nevídaný teror. Nevídaný teror, ktorý si ešte ani neviem predstaviť aký bude. Je to horšie ako vtedy. Reklama a nátlak na očkovanie je hrozný, ale pozor, klamú nás. Veď oni  ani netaja, že tie takzvané vakcíny nikoho nechránia pred nákazou Covidom, pretože očkovaní nezískavajú imunitu. V skutočnosti práve očkovaní naopak strácajú prirodzenú imunitu. Veľa ľudí, ktorí sa v dobrej viere, alebo zo strachu, alebo pod nátlakom dalo zaočkovať, už zomrelo. Coronové šialenstvo nabralo po vlaňajšom testovacom kole ďalší dych, a to očkovací. Dobrovoľne, takzvane dobrovoľne povinné celoslovenské očkovanie, ktoré sme tu mali 31. októbra a 1. novembra pred rokom nám ukázalo ako sa dá z vôle mocných z celého štátu urobiť jedno veľké laboratórium. (fúúj, fúúúj)

Zo Slovákov urobila táto zločinecká vláda, jej komplici v parlamente a zaplatení takzvaní odborníci, urobili zo Slovákov pokusných králikov a laboratórne myši. (fúúúj)
Ako vírus vyrobený v laboratóriu tak je to biologická zbraň, ktorá má za cieľ zredukovať počet obyvateľov na zemi. Jej tvorcov, biológov, profesorov, doktorov treba nájsť, identifikovať a dať im cenu Jozefa Mengeleho. Teda postaviť pred súd, ktorému Mengele ušiel. (Norimberk, Norimberk)

Je to Božie varovanie, aby sme … Milióny potratených… Pán Boh sa vysmievať nedá!… A ešte musím spomenúť moju vlastnú skúsenosť pred desiatimi, jedenástimi rokmi. V roku 2009 vypuklo šialenstvo a hystéria okolo tzv. prasacej chrípky. Dovolím si zacitovať z nemeckého článku: „hystéria okolo prasacej chrípky, ktorú v súčasnosti sledujeme, je jednoducho neuveriteľná. Nie je jediný dôvod myslieť si, že tá chrípka je nebezpečnejšia než ktorákoľvek iná, ktorá vypukne v priebehu roka. Médiá však svojim nevyváženým spravodajstvom vytvárajú kampaň, ktorá má zjavne dva ciele: spanikáriť ľudí a zvýšiť obrat farmaceutických firiem a spoločností.“ Už v roku 2008 vedeli, že v roku 2009 zvýšia predaj očkovacej látky o 531%. Ako to vedeli rok dopredu? …

Protestujúcim sa prihovoril aj bývalý člen Slovenskej pospolitosti a v súčasnosti podpredseda Kotlebovej ĽSNS, poslanec Martin Beluský.

Kto si myslí, že mu slobodu vybojujú druhí, ten jej nie je hoden! Bratia Slováci a sestry Slovenky, dovolil som si začať výrokom Milana Rastislava Štefánika, ktorý tento výrok povedal pred viac ako 100 rokmi. A tento výrok je čím ďalej tým viac aktuálnejší.

Aj dnes si pripomíname deň boja za slobodu a demokraciu, a práve v tento deň by sme si mali pripomenúť a povedať, že sloboda to nie je niečo, čo nám vybojovali naši starí rodičia, alebo naši predkovia. Že to je niečo, čo musíme stále brániť. Pretože stále je nejaký nepriateľ, ktorý sa nám tú slobodu snaží zobrať. Kto by bol povedal pred viac ako rokom, že sa naše slobody úplne zmenia. Že už nebudete môcť chodiť slobodne napríklad do reštaurácie, do obchodu bez nejakého rúška alebo respirátora bez toho aby ste sa báli, že vás tam dokopú nejakí policajti. (fúúj, fúúúj, hanba) Kto by to bol povedal, že keď si odmietnete do svojho tela vstreknúť… (gestapo, gestapo, fúúj)
Kto by to bol povedal keď si odmietnete do svojho tela, alebo do tela svojho dieťaťa vstreknúť nejakú experimentálnu dávku, budete považovaní za nejakých nezodpovedných a budú vás vytláčať na okraj spoločnosti. A budú vám zakazovať aby ste chodili do reštaurácie, do obchodu alebo hocikde inde. Toto je sloboda? Pýtam sa vás, toto je sloboda? (nie, niééé, fašizmus)

Ako povedal Štefánik, ten kto si myslí, že mu slobodu vybojujú druhí, ten jej nie je hoden! Milí priatelia, ja vám chcem poďakovať za to, že ste sem vy prišli, za to, že ste ukázali, že vy nebudete čakať na druhých, aby vám tú slobodu vybojovali. Ale ste prišli do ulíc, aby ste ukázali týmto ľuďom symbol, že budete bojovať. A preto sa vás chcem spýtať priatelia, budete bojovať za svoju slobodu? (áno) Budete bojovať za svoje práva? (áno, áno) Využijete právo v zmysle ústavy SR a postavíte sa tejto diktátorskej vláde na odpor? (áno, áno, článok 32, aj 25, brániť svoju vlasť)
Odpor! (odpor, odpor)

Ešte raz vám všetkým ďakujem. Chcem vám poďakovať, že vám váš osud nie je ľahostajný a chcem vás vyzvať aby ste naďalej pokračovali vo svojej práci, pretože dnes nemôže skončiť ten boj za slobodu, pretože musíme stále pracovať vo svojom okolí, so svojimi kolegami, so svojimi rodinami, so svojimi známymi a musíme čím ďalej viac otvárať oči tomuto národu, našim Slovákom, aby sme sa raz prebudili na Slovensku, na ktoré budeme naozaj hrdí! (Slovensko si nedáme!, Slovensko si nedáme!)

A rozhodne bol hodný pozornosti aj príhovor dôchodcu – bývalého kňaza trnavskej farnosti pri kostole sv. Mikuláša, Jána Košiara, ktorý následne ústami svojho hovorcu právom kritizovala a odsúdila aj Konferencia biskupov Slovenska.

Pochválen buď Pán Ježiš Kristus. Ctené dámy, milí páni, občania, ďakujem, že ste tu dnes prišli. Ako prvé musím vám povedať že kde som bol ja 17. novembra 1989. Neštrngal som kľúčmi. Bol som v ten deň na súkromnej svätej omši s pápežom Jánom Pavlom II.  A spolu so mnou bol Mons. Viktor Trstenský, už je nebohý, ktorý 24 rokov strávil vo väzeniach. Pontifikát Jána Pavla II. môžeme zhrnúť len do dvoch slov, ktoré povedal a nie raz a nielen Slovákom, ale celému svetu: Nebojte sa! Nebojte sa! Nebojte sa! A preto sa nebojíme, a preto sme aj dnes tu. (potlesk, áno)
Počuli sme tu viacerých predrečníkov, ale myslím si že v tejto situácii všetky ľudské prostriedky, či pokojné, alebo aj nepokojné sú slabé! My musíme vzývať Božiu pomoc. Modlí sa Otčenáš.
Na príhovor preblahoslavenej Panny Márie, svätého Michala archanjela, všetkých anjelov a svätých vás tu, vašich drahých doma, celé Slovensko nech žehná, sprevádza a ochraňuje všemohúci a milosrdný Boh, Otec i Syn i Duch svätý.

Ešte by som dodal trošku školenia zo Svätého Písma. A dovolím si povedať, že žijeme v časoch apokalypsy. Kniha Zjavenia sv. Jána, posledná kniha Svätého Písma. Nemôžte povedať, že nevieme, slovenského Svätého Písma je najmenej 5 vydaní, určite každý z vás má doma. Tak si tam pozrite, prosím pekne. Kniha Zjavenia má 22 kapitol. A my sme už v trinástej. Trinásta kapitola, verš 16 až 18: „Šelma prinútila všetkých, malých i veľkých, bohatých i chudobných, slobodných i otrokov dať si na pravú ruku, alebo na čelo, znak a kupovať, alebo predávať smel len ten, kto mal tento znak šelmy, alebo jej meno, alebo číslo jej mena. V tom je múdrosť, kto má rozum nech vypočíta číslo šelmy. Lebo je to číslo 666.“

Dobre, nemáme to na čele, ani na rukách, nepoznám taký prípad, ale prvé certifikáty spred roka, tie modré, pamätáte sa, testovacie. Modrý lístok. A tam boli tri guličky, tri vírusy a každá mala 6 tykadiel. To videli takýto vírus naozaj, že tak vyzerá? Ten čo to nakreslil, vedel prečo mu má nakresliť 6 tykadiel? Vedel. A keď nevedel ten ktorí to kreslil, tak ten kto mu to prikázal, vedel, že takto to má nakresliť. Takže to je tá nezmazateľná stopa.

Ešte nemáme tie čipy, ale kto má psa, mnohí z vás majú doma psíka väčšieho či menšieho, musel ho dať začipovať. Výskumy sa napred robia na zvieratách, takže to je celkom reálne. Mám správy zo severských krajín, kde to skúšajú. Povedia je to ohromné, dáme si to na ruku, nemusíte mať bankovú kartu, občiansky preukaz, nemusíte mať vodičský, všetko máte v tom čipe. (ženský hlas z publika: „To nechceme!“)

Tak v takejto sme situácii, o ktorej situácii už písal svätý Ján evanjelista. To je to čipovanie. Také to bude, že ťažko sa bude dať tomu vyhnúť. A skončím takto optimisticky, slávnostne aj keď teraz trnavská novéna, namiesto toho aby excelencie si tam kľakli pred zázračný obraz, veď Panna Mária toľkokrát pomohla aj počas morovej epidémie, tu boli aby ľudia vzývali božiu pomoc a oni sa stretli a oni vyhlásili vakcínu za ôsmu sviatosť. (Fúúúj, fúúj!)

Milí priatelia, blížia sa Vianoce ako každý rok. Čo znamenajú Vianoce? Oslava narodenín Ježiša Krista, Božieho syna. Aj jemu povieme, daj sa zaočkovať? Daj si rúško? Ja som jedného takého ukrižovaného videl v jednom bratislavskom kostole. Ukrižovaný, drevený Pán Ježiš Kristus mal rúško na tvári. Hanba! (Fúúj, fúúj!)
Nepustíme ani Pána Ježiša do našich rodín aby nám priniesol pokoj, lebo musí mať Covid pas? A musí byť testovaný? A musí byť očkovaný? To kde sme? Tak, milí priatelia, aby sa toto nestalo a budúci rok aby nám priniesol skutočne slobodu, pokoj a radosť a novú, lepšiu vládu.“

 

 

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.