Denník N

Klub rozkoše – Tipy a triky pre kvalitný sexuálny život

Video o knihe ako aj viac info o projekte nájdete na www.startlab.sk/klubrozkose
Video o knihe ako aj viac info o projekte nájdete na www.startlab.sk/klubrozkose

Klub rozkoše je inkluzívna kniha o sexe pre 21. storočie, ktorú by si nemal nechať újsť nikto, komu záleží na spôsobovaní rozkoše a potešenia rovnako sebe ako svojim partnerkám a partnerom. Kniha, ktorá sa vo Francúzsku stala bestsellerom, je tiež ilustrovaným sprievodcom tipmi a technikami pre kvalitný sexuálny život, určená ako začínajúcemu tak aj pokročilejšiemu čitateľstvu…

Klub rozkoše – Tipy a triky pre kvalitný sexuálny život.

Autorkou Klubu rozkoše (Jouissance Club) je francúzska ilustrátorka Jüne Plã, ktorá sa jedného dňa rozhodla, že už ju nebaví neustále tá istá rutina a potrebuje otvoriť tému sexuality, rozkoše a dosahovania orgazmov.

Začala rozprávať o sexe inak, inkluzívne a za týmto účelom vytvorila profil na Instagrame s názvom @jouissance.club, ktorý sa stal okamžitým hitom francúzskych internetov.

O dva roky neskôr vydala rovnomennú knihu – Klub rozkoše – Tipy a triky pre kvalitný sexuálny život, ktorú francúzsky vydavateľ označil ako najpredávanejší titul za posledných 10 rokov.

Dnes môžete podporiť vnik Klubu rozkoše v skvelom slovenskom preklade a v krásnom novom grafickom prevedení.

Čo hovoria o Klube rozkoše Miška a Vala zo Sexuálnej výchovy?

Ak náhodou Mišku a Valu nepoznáte, stoja za úspešným účtom na Instagrame s názvom @sexualnavychova, kde odvádzajú skvelú robotu. Vo svojich šťavnatých videorozhovoroch a podcastoch odkrývajú jedno tabu za druhým a robia to nie len úspešne, ale aj zodpovedne. Sme veľmi radi, že sa im naša kniha páči, považujú ju za potrebnú a svojmu sledovateľstvu ju odporúčajú.

Čo hovorí o knihe jej prekladateľka?

Kristína Bartová je prekladateľka z francúzskeho, anglického, českého a portugalského jazyka. Natrafili sme na seba cez portál združujúci prekladateľky a prekladateľov so zameraním na kvalitný literárny preklad – www.doslov.sk a napriek tomu, že sme s Kikou nemali predchádzajúcu skúsenosť, rozhodli sme sa  ísť spolu do toho.

Písať o sexe hovorovým štýlom a ešte k tomu inkluzívnym jazykom francúzskej autorky Jüne Plã bolo veľkou výzvou, no Kika si s touto úlohou poradila na jednotku. Dnes na ňu nedáme dopustiť a sme veľmi radi, že knihu preložila práve Kristína.

Ako použijeme vašu podporu?

Vaše finančné dary použijeme v prvom rade na pokrytie nákladov. Výroba knihy stojí veľa peňazí.

Prvých 5 000 eur minieme na tlač, ktoré sa nám vďaka prvým 185 podporovateľov v rekordnom čase už podarilo vyzbierať. Teraz náš čaká ďalšia méta – pokrytie ďaľších nákladov spojených so zaplatením práv a honorárov všetkých ľudí, ktorí na knihe pracovali.

Aby sme sa dostali na 0, budeme musieť pokryť náklady vo výške 10 000 eur.

Kto všetko na knihe pracoval?

O preklad sa postarala Kristína Bartová,
jazykovú redakciu mala pod palcom Janka Šulková,
pod adaptáciu grafického spracovania a dizajn obálky sa podpísala Lucia Gandelová
a produkčne výrobu zastrešil Adam Berka, ktorý je zároveň aj vydavateľom.

Video nám zmajstrovala Vladimíra Hradecká
a za podporu projektu ďakujeme Miške a Vale zo Sexuálnej výchovy.

Poznáte knihy z vydavateľstva 82 Bøok & Design Shõp?

Knihu vydáva vydavateľstvo 82 Bøok & Design Shõp so zameraním na ilustrovanú a graficky výnimočne spracovanú literatúru faktu pre deti aj dospelých.

Medzi knihy, ktoré sme doteraz vydali patrí napríklad úspešná Ilustrovaná ÚstavaŠtefánik – Muž činu, alebo naše posledné knihy Atlas – ako je na tom svet?Elektrické ryby či Čo je umenie?

Knihu získate jej podporou na Startlabe tu: Klub rozkoše – Tipy a triky pre kvalitný sexuálny život

 

Teraz najčítanejšie

Adam Berka

Architekt, vydavateľ a mestský poslanec. V roku 2012 rozbehol 82 Bøok & Design Shõp, kníhkupectvo zamerané na architektúru, dizajn, umenie a ilustráciu (www.82.sk). Architektúru vyštudoval v Bratislave a Ahmedabáde. Dlhoročný a komplikovaný vzťah k Bratislave, ho stojí veľa úsilia, no podľa jeho vlastných slov, nemenil by. Založil projekty Miesta Mesta alebo Bratislava Budúcnosti. Je autorom ilustrovanej knihy o živote M. R. Štefánika: Štefánik - Muž činu.