Denník N

MUSICBOX 2021 | 49. týždeň – novinky od Victory, Deep Purple a Kenny G

Aj dnes na vás čakajú 3 albumy, v overenej kombinácii 2 na 1. To znamená, že dve rockové platne si „zriedite“ pekným smooth jazzom. Pekné počúvanie a hlavne veľa pohody.

VICTORY – Gods Of Tomorrow (2021)

Herman Frank bol v posledných rokoch čase zaneprázdneným hudobníkom Od roku 2010 vydal tri výbroné albumy s Accept a okrem toho si našiel čas vydať takmer päť albumov  pod svojím vlastným menom v agresívnejšom a modernom zvuku.

Ďalší jeho projekt sa volá Victory, ktorého korene siahajú do 80. rokov. Skupina sa zrodila rockovej zostavy Fargo. Nový album prichádza s hardrockovým soundom a nezaprie odkazy na Def Leppard či Guns ‚N‘ Roses.

Skupina hrá v obsadení: Gianni Pontillo (spev), Herman Frank (gitara),
Mike Pesin (gitara), Malte Frederik Burkert (basová gitara) a Michael Stein (bicie).

DEEP PURPLE – Turning To Crime (2021)

Je to možné? Deep Purple má nový album! Prichádza len 18 mesiacov po nahrávke Whoosh! (2020). Slávna kariéra skupiny trvá viac ako 50 rokov a má na konte viac než 20 štúdiových albumov, nerátajúc množstvo koncertných a výberových albumov.

Turning To Crime je zbierka cover verzií známych piesní. Ako znejú v podaní Deep Purple musíte posúdiť sami. Napoviem vám, že znejú vynikajúco – a stále párplovsky.

KENNY G – New Standards (2021)

Saxofonista a skladateľ Kenny Gorelick, známy ako Kenny G je najpredávanejším inštrumentálnym umelcom všetkých čias. Pred pár dňami predstavil novinku New Standards, ktorá prichádza po 6-ročnej odmlke.

Kenny G na albume uvádza, že jeho cieľom bolo „zachytiť srdce a dušu“ jazzových štandardov tým spôsobom, že ich urobí po svojom. Album je síce úplnou novinkou, ale už zožal pár nepekných kritík. Podľa mňa nie je vôbec zlý, ide však o komornejšie ladné skladby.

Teraz najčítanejšie

Richard Pliešovský

Po tejto zemi sa pohybujem už päťdesiat rokov. Umenie mi pomáha vidieť svet krajším. Mojou vášňou sú knihy a hudba.