Denník N

Boris, nie je politik.

zdroj tasr
Boris Kollár – zdroj tasr 

Kandidovať vo voľbách s heslom „môžete mi veriť nie som politik“, by vo vyspelej krajine znamenalo výsledok 0,01 percenta. No, vitaj na Slovensku. Boris nepolitik sa so svojou firmou Sme Rodina pozrel do parlamentu. Momentálne je už krstným otcom  predsedom národnej rady.

Už v čase vstupu do politiky si nikto nebol istý tým, čo Borisova rodina prinesie, okrem zopár ex, plus nejakých kamošov. Bez akéhokoľvek plánu, stačilo zopár lacných sloganov a  Boris sa stal drahou nevestou.

Dnes svoj potenciál už rozbalil naplno. Nominácia od nominácie. V čase krízy si jeho nominant Štefan Hollý behal hore dole medzi Slovenskom a Britániou a nikdy sa ani len nepokúsil vysvetliť, či pravidla dodržal alebo nie. V krajine kultúry by sme o ňom písali už ako o bývalom, odstúpenom politikovi, ale Slovensko je krajinou inou a Sme Boris nám to dokazuje každým dňom.

Šéfom SIS sa stal Vladimír Pčolinský neskôr väzobne stíhaný, prepustený tesne pred podaním obžaloby na ktorú sa už prokurátor pripravoval, no úspešne zasiahol paragraf 363. Nezabudnime dodať, že dnešný generálny prokurátor je nominantom Sme Rodina ďalšia udalosť z kategórie náhod a opätovne  si to Borisova rodina vyriešila medzi svojimi.

Tak si Boris už politik povedal, že to skúsi inak.
Boris sa zásadne postavil proti reforme národných parkov, zopár ľudí by sa aj začudovalo no skúste sa opýtať na Donovaloch tam nikto nepochybuje prečo. Pre Borisovu rodinu by tento biznis nevyniesol dosť a tak nie je dôvod ho podporiť. Spoločenský záujem a zodpovednosť politika? Prosím čo, spytujú sa voliči Sme rodina, tieto cudzie slová ešte len hľadajú vo výkladových slovníkoch. Hádam bude jeden v každom nájomnom byte.

Prišla ďalšia možnosť pri reforme nemocníc. Samozrejme Boris povedal svoje nie, drahá nevesta nepodľahne ľahko. Niekto by si pomyslel, že aspoň táto reforma mohla prejsť, no keďže tu niet biznis pre Borisa, tak dráha nevesta zase raz vyvádzala. Občas sa možno zamyslí kde by uhral nejaké politické body, ak však vidí možnosti tak zavrie všetky nebezpečné školy a študenti si dajú stretnutie na Donovaloch u Borisa. Vzdelanie a načo? Veď Boris o tom vie svoje, už aj Mgr. zabudol používať.

Náhľad do hlavy Borisovho voliča by bol v skutku dobrodružstvom, ale na to nemám ani odvahu a popravde ani žalúdok. Voliť človeka s najväčším počtom fotiek so zaujímavými postavičkami z prašiaku, dovozcom počítačov, vlekárom je masochizmus vyššieho levelu.

Čo Boris a jeho rodina urobili okrem toho, že ukázali že pôjdu s každým za poriadnu odmenu? Drahá nevesta sa mení na drahý escort. Ako sa inak Borisovým voličom býva v novým nájomných bytoch, neviete?

Boris už politikom je a teda podľa jeho hesla by sme mu už rozhodne veriť nemali.

Teraz najčítanejšie

Miloš Gall

Občas sa naštvem. Tak napíšem. Nemusíš so mnou súhlasiť.