Denník N

MUSICBOX 2021 | 51. týždeň

Posledný MUSICBOX v roku 2021 by mal priniesť výnimočnú hudbu. Ja si však skromne myslím, že každá platňa, ktorú tu predstavujem, je niečim výnimočná, takže aj dnes vás čaká moja klasická zostava – dve rockové platne a jedna ľahko džezíková. Príjemný zvyšok roka prajem.

IRON MAIDEN – Senjutsu (2021)

V poradí 17. album od heavy-metalovej legendy. Na rozdiel od vrstovníkov (Metallica, Judas Priest, Black Sabbath), sa „Maiden“ nevracia k svojmu zvuku, ktorý ho preslávil, ale kráča s dobou. Skupina sa viac zameriava na pomaly budovanú atmosféru a progresívne štruktúry skladieb. Senjutsu  je ďalší premyslený album Iron Maiden, ktorý nemá záujem o omieľanie 80. rokov.

POISON: Hollyweird (2007)

Hollyweird je 6 štúdiový album Poison. Vyšiel 21. mája 2002 a debutoval na 103. mieste v rebríčku The Billboard 200. Za prvý týždeň sa predalo 11 000 kópií. Na albume sa opäť dali dokopy pôvodní členovia Poison, čo znamená: Bret Michaels (spev), CC DeVille (gitara, spev), Bobby Dall basová gitara, vokály) a Rikki Rockett (bicie, vokály).

ADAM NITTI – Not Of This World (2014)

Adam Nitti dokážu urobiť každú platňu jedinečnou a vyniká nad predchádzajúcou nahrávkou. Na albume z roku 2014 Adam vytiahol jedných z najlepších muzikantov. Na bicie hrá Kirk Covington, Derico Watson, Keith CarlockSonny Emory. Jason Palmer hrá na bicie a perkusie. Na gitarách hraju Gerald Gradwohl, Shane Theriot, Scott BernardTom Hemby. Na klávesoch sú Michael WhittakerChris Carver. Zostavu dopĺňa Mark Douthit a jeho tenor saxofón.

Teraz najčítanejšie

Richard Pliešovský

Po tejto zemi sa pohybujem už päťdesiat rokov. Umenie mi pomáha vidieť svet krajším. Mojou vášňou sú knihy a hudba.