Denník N

Nečakaj na eurofondy a pomôž Občanovi S obnoviť Slovensko sám! Pomôž však aj blížnym v núdzi.

Nepýtaj sa, čo urobí pre teba tvoja krajina, ale čo môžeš urobiť pre tvoju krajinu a svojich krajanov ty. Tento slávny výrok Kennedyho bol od začiatku nášho združenia nosnou myšlienkou našej snahy. Neprejavuje sa to len mudrovaním v stavebných konaniach a nechceme to len od developerov. Sami niečo robíme. S hrdosťou a radosťou Vám oznamujem, že sme dostali darček od Ježiška – obnovený bežkový snow park, ktorý nemá žiaden developer, ale dobrovoľníci z OZ Snow Park Ľadová. Obnovujú svoju krajinu sami. Trošku sme im pomohli a oni nás dnes potešili fotografiou a informáciou že už otvorili. Ak nemáte kam ísť na Silvestra, poďťe osláviť Nový rok sem.

Ak by ste chceli Snow park Ľadová navštíviť, choďte ich navštíviť do Gemerskej polomy: facebook.com/snowparkladova/. Tu však nájdete nielen bežkársky raj ale aj Dobšinskú ľadovú jaskyňu, nádhernú prírodu.


Chcel by som Vás však poprosiť, aby ste pomohli menej šťastlivým ľuďom a to konkrétne Venduškovi z Trenčína: https://vendusko.sk/

alebo hospicu Milosrdných sestier v Trenčíne: hospictn.sk/

V prospech oboch núdznych veľmi aktívne zháňa dobrodincov môj kamarát Miloš z Trenčína, jeden z trenčianskych aktivistov z akcie 27 nie je 8: facebook.com/27nieje8/ ktorí dali tiež podnet na MŽP SR v jednom projekte, kedy arogantný developer chcel zničiť ich lesopark a okolie domov (tu) a arogantný primátor sa ho snažil pred ostatnými zhovadiť. Veľmi milí a dobroprajní ľudia, ktorí myslia najmä na druhých a až potom na sebe. Chcem im týmto poďakovať za to, že som mal tú česť ich spoznať.

A chcem im poďakovať, že len vďaka nim si môžu Trenčania vychutnávať Pod Brezinou takýto výhľad miesto pohľadu na vchod paneláku…


Len pre zaujímavosť, robenie Slovenska lepším je našou každodenou snahou. Snažíme sa podeliť s tými, čo sami sa snažia, aby sa nám na Slovensku žilo lepšie, aby sme boli slušná krajina. Preto dlhodobo podporujeme projekty cez STARTLAB, ktoré sa venujú životnému prostrediu, ľuďom, inovatívnym technológiám či obnove krajiny. Spolu robíme Slovensko lepším. Pridajte sa aj Vy!

Teraz najčítanejšie

Marcel Slávik

Občiansky aktivista, predseda Združenia domových samospráv a dlhoročný bojovník za lepší život v mestách aj na vidieku, ochranca prírody. Marcel Slávik sa narodil na Myjave, žije v Bratislave, v Senici a v Sobotišti, ktoré mu prirástli k srdcu a je tu doma. Má tu rodinu, priateľov a rád tu trávi svoj čas športom ale aj kultúrou. Študoval na Fakulte matematiky fyziky a informatiky Univerzity Komenského, fakulte podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity, Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici v odbore ochrane životného prostredia a tvorbe krajiny. Teraz študuje právo na Univerzite Komenského. V profesionálnom živote bol manažérom slovenských firiem, úspešne riadil viacero zaujímavých projektov z oblasti infraštruktúry, informačných technológií, dopravy a energetiky. V roku 2006 spoluzakladal Združenie domových samospráv, ktorého je dlhoročným predsedom. Z tejto pozície sa dlhodobo zasadzuje o transparentnosť a zákonnosť rozhodovacích procesov a realizuje mnohé zaujímavé projekty a nápady skavlitňujúce život v meste. Bojuje za práva verejnosti vo verejnom priestore.