Denník N

Čo má spoločné Egon Kisch s Novakom Djokovičom? Vykopli ich oboch z Austrálie!

Cath Wilcox
Cath Wilcox

Návšteva novinára Egona Kischa v Austrálii v roku 1935 pomohla upozorniť mnohých Austrálčanov na fašistickú hrozbu v Európe. Djokovičov prípad upozornil na nečestný proces, ktorý používa pohraničná stráž na zadržaných cestujúcich. Týchto umiestni do záchytných Covidových hotelov. Tu sú držaní v izolácii, bez možnosť získať právnu radu, niektorí aj 9 rokov.

Vyhostenie Egon Kischa v Austrálii v roku 1935

V novembri 1934 sa v Melbourne konal protivojnový kongres proti vojne a fašizmu, na ktorý bol pozvaný aj Egon Kisch , najpopulárnejší exilový komunistický intelektuál v Európe, aby vystúpil na protifašistickom zhromaždení v Melbourne.

Austrálska vláda Josepha Lyonsa, sympatizujúca s fašistami, ho ale vyhlásila  za  „nežiaduceho“ a preto mu odopreli povolenie na vystúpenie v prístave v Melbourne. Egon Kisch namiesto toho vyskočil z lode na prístavné mólo, pričom si zlomil nohu. Pohraničná stráž a polícia ho okamžite zadržali a dopravili na policajnú stanicu v Sydney.

wikipedia

V Austrálii, platil totiž zákon o obmedzení prisťahovalectva z roku 1901,  ktorý sa zneužíval na hraniciach pre žiadateľov o azyl ale aj pre krátkodobé návštevy. V zmysle zákona:

„Každá osoba, ktorá na výzvu policajta nenapíše diktátový test v dĺžke 50 slov v ktoromkoľvek európskom jazyku a nepodpíše ho v prítomnosti policajta,  je ilegálnym prisťahovalcom a bude z krajiny vyhostený.“

Na základe tohto  zákona mohla pohraničná stráž požiadať cestujúceho zo Srbska alebo inej krajiny, aby napísal test napr. v gréckom jazyku. Ak dotyčný skúšku nezvládol, bol okamžite vyhostený z krajiny. Táto taktika bola úspešná a od roku 1909 touto skúškou neprešlo veľa turistov či žiadateľov o azyl. Zákon platil do roku 1958.

Na policajnej stanici nastal zmätok,  keďže dostali informáciu že Egon Kisch, spisovateľ, rečník a novinár,  hovorí 12 jazykmi.

Situáciu vyriešil policajt narodený v Škótsku. Tvrdil, že hovorí škótskou gaelčinou a preto Kischovi nadiktoval Otčenáš v tomto jazyku. Kisch testom neprešiel a preto bol v zmysle zákona obvinený z toho, že je ilegálnym migrantom na austrálskom území.

Kisch bol odsúdený na šesť mesiacov nútených prác. Odvolal sa na Najvyšší súd, ktorý rozhodol, že škótska gaelčina nie je európskym jazykom. Egon Kisch sa preto dostal na slobodu a veselo sa prihováral Austrálčanom na protivojnových mítingoch.

Vláda ale urobila druhé vyhlásenie, ktorým odstránila technické nedostatky z predchádzajúceho rozhodnutia. 21. januára 1935 bol Kisch opäť odsúdený. Vláda mu ponúkla odpustenie trestu odňatia slobody na tri mesiace a zaplatenie nákladov na cestu späť do Európy, ak Austráliu urýchlene opustí.

Diktátový test už neexistuje a neočkovaný Novak Djokovič je v situácii ako Egon Kisch.

Možno nesympatizujete s Djokovičovým antivakcinačným postojom alebo aj s jeho tichou podporou v boji proti Covidu, môžete namietať, že mu v prvom rade nemalo byť umožnené nastúpiť do lietadla smerujúceho do Austrálie.  Možno nie ste jeho fanúšikom ako MMŠ. Novak sa rozhodol zostať neočkovaný počas globálnej pandémie, keďže v 34 rokoch prekonal 2 x Covidové ochorenie.

Svetová zdravotnícka organizácia varovala pred zneužívaním očkovacích preukazov.  Včera uviedla, že očkovací status by sa nemal používať na diskvalifikáciu ľudí z cestovania do zahraničia a, že vlády by mali používať očkovacie mandáty len ako „poslednú možnosť“.

Keďže je Djokovič bohatý a mal k dispozícii kvalitný tím právnikov, na federálnom súde bol úspešný .

Minister vnútra a úradnici ktorí ho zastupovali pred súdom sa zhodli na tom, že proces prebiehajúci na letisku s Djokovičom bol nedôstojný a procesne nespravodlivý.

Pohraničná stráž totiž tlačila na Novaka Djokoviča, aby dokázal, prečo by nemal prísť o víza. Mal to urobiť v priebehu 20-tich minút, o 4:00 hodine ráno  a bez použitia telefónu! Je to rovnaký zázrak ako test , ktorý mal byť napísaný Egonom Kischom v gaelčine.

Zrušenie legálne udeleného víza bez toho, aby sa mohol Djokovič poradiť s právnikmi,  či úradníkmi z Tennis Australia, bol absolútny politický amaterizmus austrálskych úradov.

Poučenie 1.

Aj vďaka byrokracii v dezorientujúcom sa labyrinte pravidiel a predpisov sa úrady zamotali do vlastnej pavučiny.  Na pohraničnú stráž pritom Austrália vynakladá obrovské množstvo peňazí na výcvik. A ani tieto elegantné uniformy pohraničnej stráže nezabránili vstupu jedného nezaočkovaného tenistu. Odradili ale ruských a indických tenistov.

Poučenie 2.

Prípad Djokoviča na súde prinajmenšom ukázal, že justičný systém deľby moci funguje v Austrálii spravodlivo. Bolo by medzinárodnou hanbou, ak by vláda toto rozhodnutie zrušila.  Preto verím , že sa minister s Božou mocou vyhostenia Djokoviča bude riadiť svojím vlastným mottom : „Veľmi verím v myšlienky milosti, odpustenia, vykúpenia a druhej šance….. “ alebo na príkaz premiéra ho vykopne a povolí mu štart nie o tri roky ale už v roku 2023.

Poučenie 3.

Vďaka Novakovi sme sa dozvedeli o 33 nešťastných, bezmocných ľuďoch “bez hlasu”, pričom niektorí sú v zariadeniach zadržiavaní aj deväť rokov. Počujete dobre, 9 rokov!

Sú to bezmocní chudobní ľudia, ktorí sa ocitli v nemilosti pohraničnej stráže vyzbrojenej nepochopiteľnými vládnymi nariadeniami, ktorých cieľom bolo sa ich čo najrýchlejšie zbaviť! Austrálčania nechcú vedieť, že vôbec títo ľudia existujú a , že vláda im porušuje ich ľudské práva.

Za určitých okolností by to mohol byť ktokoľvek z vás, ktorý čítate tento blog. Kto by mal odvahu nájsť si sudcu, ktorý sa od začiatku nedôverčivo pozerá na Vás?

Aj preto zaobchádzanie s Djokovičom a inými žiadateľmi o víza bolo nezákonné a neľudské.

Vyhostenie či povolenie hrať na Australia Open?

Aj dnes, rovnako ako v prípade Egona Kischa, nastupuje druhé kolo. Práve v tomto momente prebieha nové Djokovičove vyšetrovanie, a všetci sú zvedaví na pravdu o jeho nedávnych cestách, ako aj prečo nesprávne zdokumentoval žiadosť o vízum.

Djokovičove vyhlásenie
Djokovičov let

 

Vďaka federálnemu zákonu môžu Djokoviča odsúdiť podľa nasledovnej vety:

„Poskytovanie nepravdivých alebo zavádzajúcich informácií je závažným trestným činom. Môžete byť trestne potrestaný za poskytnutie nepravdivých alebo zavádzajúcich informácií.“ Maximálny trest je 12 mesiacov odňatia slobody.

V prípade preukázania úmyslu, môžu Djokoviča vyhostiť rovnako ako Egona Kischa v roku 1935. V lepšom prípade uvidíme zaujímavú absurditu na Australia Open:

  • na jednej strane austrálsky divák, ktorý musel byť dvakrát zaočkovaný, bude sledovať výkon najlepšieho nezočkovaného hráča,
  • na druhej strane v podvedomí divákov bude rezonovať otázka, či môže byť Djokovič naozaj rizikom pre zdravie a bezpečnosť austrálskej spoločnosti, ak je asi 10 percent Austrálčánov stále nezaočkovaných?

Vyhostenie Novaka Djokoviča v Austrálii v roku 2022

Kedysi si mladí austrálski cestovatelia prišívali na batoh austrálsku vlajku, pretože to znamenalo, že sú ľudia, ktorí si rozumejú s každým cudzincom. Prípad vyhostenia Djokoviča hovorí ale o niečom inom.

Doplnené 16.1.2022:

Djokovičove krátke vyhlásenie po dnešnom pojednávaní u Federálneho súdu:

„Som mimoriadne sklamaný z rozhodnutia súdu ohľadom zamietnutia mojej žiadosti, týkajúca sa súdneho preskúmania rozhodnutia ministra k zrušeniu mojich víz, čo znamená, že nemôžem zostať v Austrálii a zúčastniť sa Australian Open.

Rešpektujem rozhodnutie súdu a v súvislosti s mojím odchodom z krajiny budem spolupracovať s príslušnými orgánmi.

Je mi nepríjemné, že počas uplynulých týždňov bola pozornosť sústredená na mňa a dúfam, že sa teraz môžeme všetci sústrediť na hru a turnaj, ktorý milujem. Hráčom, turnajovým funkcionárom, zamestnancom, dobrovoľníkom a fanúšikom by som chcel zaželať všetko najlepšie na turnaji.

Nakoniec by som sa chcel poďakovať mojej rodine, priateľom, tímu, priaznivcom, fanúšikom a svojim kolegom Srbom za vašu neustálu podporu. Všetci ste boli pre mňa veľkým zdrojom sily.“

Myšlienka na základe ktorej federálny súd Djokovičovi zrušil víza je problematická. Pretože, ak tenistove názory môžu ovplyvniť zdravie, bezpečnosť alebo narušiť dobrý poriadok celej austrálskej komunity, potom to vyvoláva veľké obavy. Aká je vôbec politická diskusia v Austrálii?

Právomoci austrálskeho ministra zneužívajúceho zákon o migrácii sú rovnako široké ako právomoci slovenského generálneho prokurátora, zneužívajúceho paragraf 363.

 

Teraz najčítanejšie

JEM

Neonacizmus, komunizmus, socializmus, unilaterizmus, multikuturalizmus, genderizmus, neomarxizmus, progresivizmus a EU woke totalitarizmus náś uberajú o slobodu, o slobodu vyjadrovania v mene cancel culture a ponárajú opäť Európu do priepasti temného veku.