Denník N

Dávid – verný učeň majstra Magáta

Dávid je jedným z mladých ľudí, ktorí podľahli kúzlu Mariána Magáta. A zrejme prvým a jediným, ktorý majstra predbehol čo sa týka pobytu za mrežami. V auguste 2015 sa preslávil ponukou 25€ za jedného zastreleného migranta. Za to a pár ďalších vylomenín ho súd odmenil podmienečným testom. Na súde tvrdil, že svoje výroky oľutoval, pred súdnou sieňou však novinárom povedal, že nič neľutuje a hovoril to iba preto, aby ho nezavreli. V nastúpenom trende však pokračoval. Vychvaľoval masového vraha Breivika, popieral holokaust a nešetril vyhrážkami, takže pomerne rýchlo putoval do basy natvrdo.

Keď „Ctihodný občan“ Dávid tvrdil, že dostal 1 rok, nebol celkom presný. Nešlo o jeden rok, ale o tri roky s rovnako dlhým odkladom trestu. Netrvalo však dlho a nezrelý mladík putoval do basy natvrdo. Podľa prokuratúry bol právoplatne odsúdený za viacero trestných činov. Išlo „o výrobu extrémistických materiálov, rozširovanie extrémistických materiálov, podnecovanie k národnej, rasovej a etnickej nenávisti. Trest mu bol uložený v rámci konania o dohode o vine a treste.“ Z formulácie vyplýva, že Dávid sa k skutkom, ktoré mu boli kladené za vinu doznal, čo umožnilo uzavrieť dohodu o vine a treste.

Človek by čakal, že po pobyte vo väzení dozreje a nevráti sa na staré chodníčky. Opak je však pravdou. Netrvalo dlho a Dávid bol v tom znovu. Napred uverejnil rasistický príspevok, v ktorom na záver zacitoval 14 slov Davida Lanea: „Dokedy si Biela rasa nechá skákať po hlave od tej čiernej??!!! Kto je tu teraz ten odporný rasista??!! Ti rasisti su čierni, nie biely!!! Už je načase skoncovať s Liberálnym fašizmom! A začať chrániť bielu rasu pred skazou a zničením!!! Postavme sa liberálnemu fašizmu! A spoločne poďme ochraňovať hodnotu bielej rasy lebo je to naša identita!! Nenechajme si už skákať po hlave od čiernej rasy! Buďme hrdý na našu rasu ako oni!!! Chráňme si našu bielu rasu!!! Musíme chrániť budúcnosť našich ľudí a našich bielych detí!!!!!“ (Prepis podľa originálu aj s hrubicami)

Následne sa dostal reálne do problémov pre tričko skupiny Krátky Proces. Dostal totiž vynikajúci nápad ísť práve v tričku neonacistickej skupiny na políciu podať trestné oznámenie. A bol nemilo prekvapený, keď policajný vyšetrovateľ ocenil jeho nápad obvinením. Toľké bezprávie. Obviniť ho pre tričko skupiny, na ktorej ako sám píše „si ide 10 rokov“ Dávid správu o svojom stíhaní zverejnil iba deň potom, ako polícia v rámci akcie protiextrémistickej jednotky NAKA „Šašovia,“ zadržala všetkých členov kapely Krátky proces, vrátane jej frontmana, Rastislava Rogela.

Dávid dlho neotáľal a k téme uverejnil aj blog na webe Kulturblogu. A v ňom, svätá prostota, napísal: „Uvedomujem si, že kapela má minulosť akú má ale ja som na tej kapele vyrastal 10 rokov, a nikto mi nepovedal, že to čo počúvam je trestné… Ja som si uvedomil, že v minulosti som spáchal čo som spáchal ale to teraz nikto nemá právo mi brať niečo na čom som vyrastal!“ Takže podľa chlapčaťa, ak vyrastáš na textoch a „hudbe“ neonacistickej kapely a počúvaš ju 10 rokov je všetko v pohode „a nikto nemá právo“ ti brať to „na čom si vyrastal.

O pár dní zverejní video kde odporúča knihu „Přednášky o holokaustu,“ obľúbené čítanie neonacistov a popieračov holokaustu. Mimochodom, autor knihy Germar Rudolf je nemecký chemik, ktorý bol za svoje publikácie v Nemecku dvakrát odsúdený k celkovému trestu odňatia slobody na 4 roky nepodmienečne za popieranie holokaustu, šírenie rasovej nenávisti a zneuctenie pamiatky mŕtvych. V súčasnosti žije v USA.

O rok neskôr knihu odporúča aj na ruskej sociálnej sieti V kontakte kde ju porovnáva s Magátovou knihou Židokracia: „Akurát znova čítam knihu od Mariana ktorá my dodáva určite vedomosti ktoré mi chýbajú, aby som porozumel pilieru demokracie. Samozrejme, keď sa v knihe niečo píše o holokauste, tak sa snažím porovnávať Marianové tvrdenie s tvrdeniami Germara Rudolfa

A Dávid pokračuje v jazde. Ďalšiu antisemitskú zlátaninu, Synagoga Satanova, uvedie takto : „Dávam do povedomia ešte túto knihu z ktorej doslova mrazí, kniha obsahuje materiál ako si židia podmaňovali Európu od Francúzskej revolúcie...“ Na záver nezabudne dodať: „Dopredu upozorňujem, že nejde o žiadny antisemitizmus!!! Prajem príjemné čítanie.“ Človek sa nevdojak musí v duchu opýtať, to je tento mládenec natoľko detinský, že si myslí, že stačí o antisemitskom braku napísať, že nejde o antisemitizmus a všetko je OK?

Okrem postovania príspevkov na svojom profile založí Kúrňava na Facebooku dve skupiny. Prvá sa volá „Slovak lives matter

Druhá má mierne bombastický názov „Národný sektor odporu.“ Z cieľov je hodné spomenúť najmä: „Táto skupina vznikla z odporu a hnevu ľudí ktorím není ľahostajná Slovenská krajina a jej identita. Táto skupina bojuje proti policajnej brutalite ktorá sa pácha na národné orientovaných ľudí! Táto skupina bude mať cieľ rozpustiť Proti-extremisticku jednotku NAKA, ktorá používa brutálne neo-boľševicke maniere!“ (Prepis je vrátane hrubíc, ktoré urobil „národne orientovaný“ autor.)

Prvým príspevkom na stránke je obhajoba neonacistickej skupiny Krátky proces. Svoje úvahy zakončí takto: „Preto sme vznikli my! Aby sme zastavili toto neo-liberálne boľševické besnenie voči nevinným ľuďom a postavili sa na odpor voči proti-extremistickej jednotke (pretože niektorí vyšetrovatelia sú prepojený na Antifu) a ďalej sa stávame proti Neo-liberálním boľševickím hyenam! Prišiel čas na odpor. Slobodu pre Krátky proces! Slobodu pre všetkých národné orientovaných ľudí!“ (Opäť s niekoľkými hrubicami samozvaného kvázinárodovca.)

Kúrňava si založí aj kanál na YouTube a prvé čo tam zdieľa je samozrejme Krátky proces. Amatérska nahrávka z ich koncertu v Bzenci, kde sa pri skladbe „Na prach!“ veselo hajlovalo.

Keď skladbu pridá v jednej z extrémistických skupín, Jozef v komentári dodá: „Odporúčam aj Biely odpor, Cirhozu 88 a Reborna s Parom. A nech tých s.urvených fašistov z NAKA aj je.ne.“ Všimli ste si meno Reborn? To je ten profesionálny slovanský pohan a veriaci v starých bohov, ktorý tvrdí, že s náckami nemá nič spoločné. Len prečo ho niekto potom spomína jedným dychom so známymi neonacistickými kapelami? Trochu zvláštne, nie?

Krátky proces je pre Kúrňavu očividne srdcovkou, veď vo fanúšikovskej skupine zdieľa jednu ich skladbu za druhou.

V súvislosti so súdom, ktorý mal rozhodnúť o vzatí členov Krákeho procesu do väzby, zverejní aktualizovanú, evidentne rasistickú kresbu inšpirovanú známou scénou z kultového filmového príbehu „American History X – Kult hákového kríža,“ plného rasového násilia.

A dôjde aj na zosmiešňujúci pokus o humor: „Keď si policajt čo pracuje na protiextremistickéj jednotke NAKA, ale zároveň si tak pri.ebaný, že si nevieš objednať knihy z kníhkupectva a musíš si ich od Rogela požičať aby si si vy.ebal marxizmus-leninizmus z hlavy

Nedá mu ale nevrátiť sa k tomu, čo ho pôvodne dostalo do problémov. K Harmanovi a jeho vražde siedmich ľudí. O Harmanovi hovorí, že to bol „normálny občan SR, nikomu predtým neublížil a nikomu nespravil škodu.“ Tvrdí, že ho „terorizovala rómska menšina“ a nevedel sa dovolať spravodlivosti. Preto podľa Kúrňavu, ktorý sa evidentne snaží jeho vraždenie ospravedlniť „vzal spravodlivosť do svojich rúk a urobil čo urobil.“ Obviní médiá, ktoré vraj „nemali problém z Harmana urobiť psychicky narušeného človeka.“ Odhliadnuc od neprípustnosti Harmanovho konania, ak by sme pripustili, že bol psychicky v poriadku a išlo mu iba o pomstu za to, že ho niekto terorizoval, prečo potom keď chladnokrvne postrieľal členov tejto rodiny, vyšiel z domu a strieľal po autách, do okien a po ľuďoch na balkónoch, pričom zabil jednu ženu, ktorá s jeho problémami nemala nič spoločné? Kúrňava to uzavrie hashtagom #Cirhoza88, čo má byť evidentne narážkou na známu skladbu tejto neonacistickej skupiny „Poďme ich vypáliť!“

Vráťme sa však ku Krátkemu procesu, či k jeho modifikácii Juden Mord.

Bokom neostane ani filmová tvorba. A Kúrňava ponúkne svojim kameraden propagandistický film Hitlerovej obľúbenej filmárky, tanečnice, herečky a režisérky Leni Riefenstahl zo 6. zjazdu NSDAP v roku 1934, Triumf vôle. V baneri, ktorý je čiastočne Kúrňavovým dielom, je síce meno režisérky spotvorené, ale zato tam nechýba hákový kríž.

Leni Riefenstahl s Adolfom Hitlerom.

14. marca, v deň výročia vzniku vojnovej Slovenskej republiky ako vazalského štátu Hitlerovej Tretej ríše, príde na rad aj ďalšia neonacistická kapela Biely odpor so spevákom Ondrejom Ďuricom.

S Ondrejom Ďuricom je ako prívrženec novej strany Republika očividne zadobre.

Skladbou Bieleho odporu to ale nekončí, sviatok treba patrične a s fanfárami osláviť. Po tvrdení, pri ktorom človek nevie či sa má smiať nad mierou Kúrňavovej nevedomosti, alebo plakať nad obeťami vazalského fašizoidného režimu: „Občan Slovenského štátu bol slobodný a mohol sa rozhodovať podľa seba. Nebol za svoj názor stíhaný...“ nasleduje zvolanie: „Nech žije Slovenský štát!

V apríli rasisticky varuje: „Nezabúdajte, že ak nebudeme chrániť našu rasu pred multikultúrou, môže naša rasa zaniknúť! Len formou nacionalizmu zachránime našu rasu,identitu a národ ! Preto musíme zničiť radikálnu multikultúru, ktorú propagujú ľavicoví extrémisti! A pozdvihnúť nacionalizmus nad všetkým !

Ukončenie vojny, ktorá stála desiatky miliónov obetí si Kúrňava pripomenie takto: „Zajtra nejde o žiadnu oslavu! Ale hanbu!

Na druhý deň vyroní slzu nad prezidentom Tisom.

Podobne si Kúrňava pripomenie aj výročie Slovenského národného povstania: „Áno, tento deň otvoril boľševikom a židom cestu k rozbitiu nášho Slovenského štátu… SNP otvorilo cestu k moci aj židom… SNP sa zúčastnilo 12 000 židov! … partizáni sa schovávali väčšinou pod vplyvom alkoholu v lese…

Odmietnutie zmeniť názov ulice vo Varíne pomenovanej po prezidentovi Jozefovi Tisovi, ktorý je priamo zodpovedný za deportácie a vyvraždenie takmer 70 000 našich spoluobčanov, vníma Kúrňava ako: „Víťazstvo !!!

Pápež František, ktorého si váži celý civilizovaný svet je podľa Kúrňavu Judáš.

Pokiaľ lídri koaličných strán schvália povinné očkovanie, skončia podľa Kúrňavu na šibenici.

Inokedy sa dozvieme, že Matovič, Remišová, Sulík a Kollár budú „obesený na strome neďaleko Kriváňa.“ A to „už čoskoro!

Na antisemitskú propagandu zneužije spomienky na Hilsneriádu, ktorá bola spojená s najväčšími prejavmi antisemitizmu v Čechách, keď po vražde Anežky Hrůzovej ožila nezmyselná stredoveká povera o rituálnych vraždách kresťanov Židmi, voči čomu sa ohradil aj profesor a neskorší prezident ČSR, Tomáš Garigue Masaryk. Nezmyselné obvinenie oživuje v náznaku aj Kúrňava a cynicky ho zneužíva pri komentovaní rozsudku nad Tiborom Rostásom: „A keďže neviem, čo môžem nájsť pozitívne na židovskom vrahovi, ktorý zabil mladú 19 ročnú kresťanskú pannu (z podozrenia rituálnej vraždy) nemôžem vám priniesť tento článok, nakoľko by som sa vystavil trestnému stíhaniu.

S odstupom času musím Kúrňavu sklamať, Tibor Rostás, ktorý sa pôvodne bil do pŕs, že peňažný trest v žiadnom prípade nezaplatí a radšej pôjde do väzenia, keď išlo do tuhého stiahol chvost a zaplatil.

Kúrňava sa nevenuje iba Židom, ale aj Rómom.

A dosť často aj mne. V prvých dvoch prípadoch s tradičnou hrubicou

Vráťme sa však k antisemitizmu a Kúrňavovmu očividnému obdivu neonacistu, obdivovateľa Hitlera a popierača holokaustu, Mariána Magáta. Vydaniu Magátovho antisemitského kompilátu Kúrňava venoval množstvo príspevkov. Podľa Kúrňavu ide o: „knihu, ktorá pojednáva o prevahe ľudí so židovskými koreňmi v dnešnej „demokracii.“ … Bežný človek opantaný propagandou médií, ktoré sú zväčša – čuduj sa svete – v rukách Židov, ktorí si myslia, že sú niečo viac ako NežidiaAutorovi prajem aby predal čo najviac výtlačkov!!!

Nový rok 2022 začal podivnou zlátaninou o čarodejniciach, čo by inak naozaj nestálo za zmienku. Pravda, až na nacistický symbol Schwarze Sonne.

Poľutoval extrémneho antisemitu Dávida a ponadával na mňa: „Dávid pozri sa, aká spodina si ťa zobrala do huby.“ Dávid si v komentári povzdychol, že si mal „VK profil nastaviť tak, aby ho videli iba priatelia“ a správne konštatoval: „Nuž… neskoro.“ Ani netuší akú má pravdu.

Potom ale spadla klec na kanárka keď NAKA zadržala jeho guru Magáta a Kúrňava zvestoval: „Dnes okolo jedenástej hodiny v Čadci bol zadržaný nacionalista,historik, revizionista a historicky zbierateľ Marian Magát. Podľa Mariána to má byť kvôli jeho knihe Židokracia, ktorá poukazuje na hrubé chyby výkladu oficiálnej histórie Národno-Socialistického Nemecka. Takto to vyzerá, keď sionisti a ich poskokovia majú strach, a používajú všetky možné metódy, aby umlčali pravdu a spravodlivosť! Mariánovi Magátovi držíme palce ! A dúfame, že bude oslobodený ! Držme mu palce!“ Pridal ešte výkrik: „!!!!!!!!! Sloboda pre Magáta !“ Márne. Kúrňavov „historicky zbierateľ“ Magát skončil po procesných úkonoch a pobyte v CPZ vo väzbe.

Následne Kúrňava, ako sa hovorí: „strelil na lišku, trefil Marišku,“ keď napred tvrdil, že Magátov prípad prevzal Daniel Lipšic a následne spojil šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry, Daniela Lipšica s návrhom na Magátove väzobné stíhanie za extrémizmus. Nakoniec ešte zasvätene dodal: „Ak sa Mariánovi čosi stane, vieme odkiaľ bude fúkať vietor.“ Ani v jednom prípade nemal pravdu. Zrejme preto neskôr obidva príspevky stiahol. A naznačovať, že špeciálny prokurátor Daniel Lipšic by mal mať v úmysle vo väzbe nejako ublížiť Magátovi, je úplne za čiarou.

Potom ešte porovnal prípady dvoch Kysučanov, Mariána Magáta a Zuzany Plačkovej a opäť bol vedľa. Jeho tvrdenie, že 9 kg pervitínu našli u Plačkovej, totiž nie je pravdivé. Pervitín síce našli, nie však u Plačkovej. K Plačkovej iba toľko, táto údajná star sociálnych sietí mi je hlboko ľahostajná, o jej existencii som prakticky nič netušil až do medializácie prípadu, ktorý spomína Kúrňava. Vráťme sa radšej k Magátovi, nad ktorým narieka Kúrňava: „Takže ja vás vítam v štáte, kde za názory a poukazovania chýb v oficiálnej histórii ohľadom Národno-Socialistického Nemecka vás dajú do väzby (áno ide o knihu Židokracia) (pritom Marián nikomu nikdy neublížil ani nikoho nezabil)…
Vitajte v boľševickej demokracií, kde si len myslíš, že si slobodný ale pritom nie si. Slobodný si iba vtedy keď uznávaš jednu cestu a jeden chorý duševno-deštruktívny názor… Už čoskoro prinesiem vlog o tom, ako národná kriminálna agentúra, terorizuje vlastencov a nacionalistov, ale židovských, ľavicových a rómskych extrémistov si absolútne nevšíma, a nechá ich voľné páchať extrémistické skutky ďalej.
Čiže toľko o nakôčke, ktorá má totálne tie isté črty ako Čeka. Čeka bola tajná boľševická polícia, ktorá mala podobné praktiky, ako naša slovenská NAKÔČKA alebo ak chcete NAKA.

Spomínaného vlogu sme sa zatiaľ nedočkali, dočkali sme sa ale inštrukcií kam je možné poslať Magátovi list, alebo peniaze. Vrátane dátumu narodenia, čo je osobný údaj, ktorý by nemal byť zverejňovaný, a preto som ho vybielil.

Aby bola Magát story zatiaľ úplná, pridám status z Magátovho účtu na VK. Ide o odkaz z väzby, ktorý napísal niekto, kto má k nemu prístup. Dozvedáme sa, že Magát je: „milo prekvapený, koľko financií prišlo.“  Aj to, že to vidí dosť optimisticky: „Mám dosť na niekoľko mesiacov, ktoré tu asi ešte pobudnem.“ Hoci predtým na sociálnej sieti otvorene písal, že za knihu „Židokracia“ skončí vo väzení, teraz tvrdí, že nepyká za trestné činy, ktorých sa podľa vyšetrovateľa a prokurátora dopustil, ale je vlastne bojovníkom za slobodu iných: „Vo väzbe nie som len za seba, ale i za všetkých ľudí, ktorí si chcú v budúcnosti uchovať slobody, ktoré nám bezvýhradne patria.“ Kopne si ešte do Rostása: „Týmto pozdravujem pána Rostasa, ktorý nemal tú odvahu a z pozície utiekol ako zbabelec.“ A zakončí Štúrovým výrokom: „Naspäť cesta nemožná, napred sa ísť musí !“

Čo sa týka spomínaného Rostása, korunu tomu nasadil Gabriel Leckéši podľa ktorého: „Rostas je tiež žid, tak sa nečuduj, že sa zachoval, ako sa zachoval…

Ešte pár fotografií Dávida Kúrňavu aj so známym heslom z obdobia Slovenského štátu: „Verní sebe, svorne napred!“ Dávidovi však úprimne odporúčam aby skôr hamoval ako išiel napred. Najmä nie tým smerom, ktorým ide jeho guru, Marián Magát. Lebo môže skončiť druhýkrát tam, kde už raz skončil.

Môj starší blog o Dávidovi Kúrňavovi: Zavreli papagája, čo bude s gazdom?

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.