Denník N

Ako odporučiť paliatívnu starostlivosť?

Ako odporučiť paliatívnu starostlivosť? Recepty neexistujú, ale vo videu Vám ponúkame pár myšlienok, ktoré Vám možno pomôžu.

Rozprávať sa s rodičmi, ktorí majú vážne choré dieťa, o paliatívnej starostlivosti, nie je jednoduché. Rodičia sa jej boja, hoci dieťaťu aj rodine môže veľmi pomôcť. Ako to urobiť? Recepty neexistujú, ale vo videu Vám ponúkame pár myšlienok, ktoré Vám možno pomôžu.

Odborníci z Plamienka pripravili na rok 2021/2022 nový projekt s názvom Plamienok každý týždeň. Pravidelne, počas celého roku, Vám prináša nové krátke video. Lekári a psychológ sa v nich venujú praktickým, psychologickým i filozofickým otázkam paliatívnej starostlivosti.

Teraz najčítanejšie

PLAMIENOK n.o.

Sme nezisková organizácia, ktorá je na Slovensku priekopníkom rozvoja detskej domácej paliatívnej/hospicovej starostlivosti a smútkového poradenstva a terapie pre deti a ich rodiny. Od roku 2002 bezplatne poskytujeme nevyliečiteľne chorým a zomierajúcim deťom domácu paliatívnu liečbu a starostlivosť. Deti navštevujeme doma v okruhu 2 hodín jazdy od Bratislavy. Od roku 2011 V Centre pomoci smútiacim deťom a rodinám v Bratislave na Zadunajskej ulici 6 bezplatne poskytujeme psychologickú, terapeutickú a poradenskú pomoc smútiacim deťom a ich blízkym ako aj dospelým po strate dieťaťa. Do centra môžu prísť smútiace deti a rodiny z celého Slovenska. Od roku 2003 vzdelávame študentov, odborníkov a laickú verejnosť, aby sa kvalita detskej paliatívnej starostlivosti na Slovensku zlepšovala. Týmto blogom chceme prispieť k tomu, aby sa povedomie o paliatívnej starostlivosti na Slovensku zvyšovalo.