Denník N

Neslušnosť je neschopnosť

Neschopní a morálne slabí sú schopní slušných aj vraždiť.

V dnešnej dobe sa nám môže zdať, že tých, ktorí sa k sebe správajú neslušne, niektorí priam odporne a niektorí dokonca nenávistne a neprípustne, je stále viac a viac.
Nie je tomu tak.
Slušných ľudí je viac ako tých neslušných.
Ale tí neslušní robia teraz väčší rámus a preto ich je tak viac počuť.
Úlohou slušnej a demokratickej spoločnosti je stále dávať pozor na to, aby sa k moci nedostali takí, ktorí začnú za slušnosť, ako to už v minulosti viackrát bolo, zas trestať. Lebo slušnosť nie je slabosť, slušnosť je cnosť, ktorá tým neslušným leží až príliš v žalúdku.
Zajtra sú to presne 4 roky od brutálnej a svinskej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Nedovoľme, aby sa opäť dostali k moci takí, ktorí budú podnecovať k tomu, aby sa za slušnosť vraždilo.
Lebo práve preto vyhasli životy Ján a Martiny.
Buďme stále za Jána a Martinu, buďme za slušnú spoločnosť
#allforjan

Teraz najčítanejšie

Miroslav Benian

Narodil som sa a 18 rokov žil na sídlisku Medvedzie na Orave. Po ukončení vysokoškolského štúdia a krátkom pracovnom pôsobení v Trnave som sa opäť vrátil na Oravu do Lokce. Vyštudoval som jadrovú energetiku, ale už viac ako 17 rokov sa živím ako prekladateľ technických textov. Som spoluzakladateľ a predseda občianskeho združenia Beskydy bez hraníc, o.z., správca neinvestičného fondu ORAVSKÉ SRDCIA n.f., spoluzakladateľ občianskej iniciatívy Lokca budúcnosti a bol som jeden z organizátorov zhromaždení za Slušné Slovensko v Námestove. V rokoch 2018 - 2020 som bol nezávislým poslanom obecného zastupiteľstva v Lokci. Od septembra 2022 som dobrovoľným chatárom v Útulni pod Magurkou.