Denník N

Čas zvlčilosti – postaviť k múru a odstreliť ako prašivé svine

Uvedomujem si, že titulkom, v ktorom citujem vyjadrenie jedného z komentujúcich na stránke Miroslava Suju z Republiky, ubližujem vzácnej šelme, ktorá sa u nás konečne dočkala celoročnej ochrany. Nie, vlci sa tak ku svojim nesprávajú. Na to má patent iba jeden druh – Homo sapiens, človek, vraj rozumný. Alebo aspoň nejeden jedinec, údajnej koruny tvorstva.

Cez víkend pred hlasovaním o obrannej zmluve s USA burcovali kotlebovci v okolí Sliača a Kuchyne a ich replikanti z Republiky pozývali na protest pred Národnú radu v deň hlasovania.

Na protest pred Národnú radu pozýval aj predseda Komunistickej strany Slovenska, Jozef Hrdlička. Výzvu končí takto: „Jedine jednota a koordinačný postup vlasteneckej opozície môže poslať vlastizradcov tam, kam patria!“ Ak komunista za „vlasteneckú“ opozíciu považuje extrémistické strany zvelebujúce Tisov Slovenský štát, ktoré sú hlavným organizátorom protestu, má to svoj skrytý pôvab, svedčiaci o tom, kam sa slovenskí, údajne protifašistickí komunisti, vo svojom vývoji dostali.

Okolo letísk na Sliači a v Kuchyni krúžili kotlebovské dodávky s ampliónmi a v štýle „háándry, kóóžky, staré perie,“ prehrávali Schlosárom nahranú slučku, kde strašili hordami amerických vojakov a atómovými zbraňami.

Pred parlamentom na proteste spojených extrémistov s tými, ktorí sa verejnosti sami predstavovali ako hrádza proti extrémizmu, viali okrem slovenských, kotlebovských, replikantských a kuffovsko-tarabovských aj komunistické a ruské vlajky.

Spolu s kotlebovcami a ich replikantmi, MazurekomSujom, si priamo pri vlajke Kotlebovej ĽSNS a plagáte s textom „Prepáč Rusko, zachráň nás“ zarečnili aj smeráci FicoBlaha.

Podľa karikaturistu Mikuláša Sliackeho a jeho naozaj vydarenej karikatúry v SME, tak vytvorili akýsi nový Národný front.

V dave pred parlamentom sa ukázali napríklad aj Lukáš Kopáč, organizátor pochodu extrémistov proti migrantom z roku 2015, či konšpirátor Ľubo Huďo.

Štefan Harabin s bývalými (?) členkami Občianskeho tribunálu.

Aj kotlebovci z Nitry či Bánoviec. Juraj „Ceco“ Vajda z nazi klubu Walhala, Bohuš Bigas s pretetovanými hakenkrajcmi a nepretetovanou bránou do Auschwitzu, antisemita Jozef Bindas z Floridy, či kotlebovský funkcionár Anton Grňo, údajne so zvláštnymi záľubami a kontom na sexzoznamke, odsúdený za pozdrav Na stráž.

Ale napríklad aj takéto transparenty s textom: „Budú za to USA kolaboranti Korčok, Naď, Krúpa a iní visieť?

V rokovacej sále Národnej rady vzápätí po zahájení schôdze obsadili dvaja kotlebovci rečnícky pult. Andrej Medvecký, výkonný podpredseda strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko, súdne trestaný za alkohol za volantom a ublíženie na zdraví s rasovým motívom a poslanec Peter Krupa, ktorý sa trestnému stíhaniu za antisemitské statusy vyhol iba tvrdením, že profil na meno Peter Krupa s jeho statusmi a fotografiami, nie je jeho.

Andrej Medvecký pooblieval poslanca za SAS Miroslava Žiaka, aj vlajku Ukrajiny, vodou.

Marek Kotleba vytrhol ukrajinskú vlajku z rúk poslancov Janky Bittó Cigánikovej a Miroslava Žiaka, ktorému úderom ľavačkou strhol respirátor, ukrajinskú vlajku pokrčil, strčil do lavice a poslancom ju napriek opätovným výzvam, nevrátil

Neskôr si Andrej Medvecký na svojom Facebookovom profile právom vyslúžil tvrdé reakcie občanov Ukrajiny, ktorí si všimli ako zaobchádzal s ich štátnym symbolom. A nezabudli ani na Mareka Kotlebu.

Marián Kotleba obťažoval ministra Naďa, ktorý uvádzal rokovanie o zmluve z miesta, pretože k rečníckemu pultu ho kotlebovci nepustili. Keď si minister obrany sadol na iné miesto a pokračoval vo vystúpení, kotlebovci po celý čas rušili jeho prejav krikom a pískaním na píšťalkách.

Následne sa Kotleba zahral na „rozhodcu“ keď opakoval dve krátke zapískania s ráznym dvíhaním vystretej ľavej ruky do výšky pliec. Niekomu môžu dve krátke písknutia pripomínať nacistický pozdrav „Sieg heil!“ a pohyb ľavej ruky hajlovanie. Ale skúmať to nie je našou úlohou

Za rečnícky pult pustili kotlebovci len podpredsedu parlamentu Juraja Blanára, ktorý čítal siahodlhý traktát generálneho prokurátora Žilinku, ktorý v ňom okrem iného tvrdil, že okupačná zmluva z roku 1968, „legalizujúca“ pobyt okupačných vojsk na území Československa, uzavretá niekoľko mesiacov po násilnej okupácii a únose najvyšších štátnych, parlamentných a straníckych predstaviteľov za hranice a následne do Moskvy, je lepšia a výhodnejšia ako súčasná obranná dohoda s USA. Nielen podľa Ivety Radičovej sa tým odborne aj ľudsky úplne diskvalifikoval a mal by zvážiť svoj koniec vo funkcii.

Ďalším, koho nechali prehovoriť z miesta, ktoré je na to určené, bol predseda Smeru, Robert Fico. Opäť pekný dôkaz o spoľahlivom fungovaní „hrádze proti extrémizmu a fašizmu,“ však pán trojnásobný premiér, Robert Fico?

Foto N – Tomáš Benedikovič

Potom sa ešte namiesto parlamentnej rozpravy púšťal z Mizíkovho (pamätáte sa, to je ten bývalý učiteľ, ktorý sa vyhol trestnému stíhaniu za antisemitský status aj vďaka výhovorke, že nevie používať počítač) notebooku cez reproduktory zosilnený zvuk sirén, šantilo sa a hulákalo. Keď sa ani po siedmom prerušení schôdze a zvolaní poslaneckého grémia nepodarilo obnoviť v sále podmienky ktoré by umožňovali rokovanie, predsedajúci schôdzu ukončil.

Výkonný podpredseda ĽSNS, Andrej Medvecký si utieral nos do jedného zo štátnych symbolov Slovenskej republiky.

A  hrdinskí demonštranti pred parlamentom, ako praví chlastenci, za sebou zanechali nedôstojne pokrčenú a znečistenú štátnu zástavu Slovenskej republiky, prázdne fľaše od alkoholu a sáčky z granulí pre mačky.

Poslanci následne 79 hlasmi obrannú dohodu schválili.

Rastislav Schlosár po hlasovaní ešte prečítal davu pred parlamentom mená „zradcov a zapredancov Slovenska.“

Na druhý deň sa ľúty boj o zmluvu preniesol na sociálne siete a zahájil ho, kto iný, ako Ľuboš Blaha, ktorý uverejnil zoznam „zradcov“ s fotografiami poslancov, ktorí hlasovali za dohodu s miestom bydliska, označil ich za vlastizradcov a amerických agentov a vyzval k šíreniu zoznamu.

Fanúšikovia Ficovho adlátusa, odchovaní jeho nenávistnou rétorikou, keď neváha okydať a obhádzať blatom každého, kto sa znepáči jeho principálovi, už dávno vedia čo sa patrí. Spomínali sa „kandelábre, ktoré po celom Slovensku čakajú, aj vrany, ktoré budú mať čo žrať, zubatá, ktorá bude mať dosť práce, ale ona to zvládne, verejná poprava ako v Číne, zradkyňa Čaputová, saláma Satana, aj to, že problémy v živote budú mať ešte aj vnuci tých,“ ktorých Blaha predhodil internetovému davu. Iní písali, že „hajzli budú platiť aj s rodinami, spomínal sa poľný súd,“ odporúčanie postaviť „k stene a bez pardonu ich zlikvidovať.“ Aj to, že „vlastizradcovia odvisnú do jedného“ a „skončia ako Causescu v Rumunsku.“ Odporúčalo sa „verejne popraviť na šibenici alebo gilotíne… vymiškovať… nahádzať do Dunaja“ a „obnoviť trest smrti.“

Zoznam zverejnil aj Marek Kotleba s textom: „Práve vlastizradní poslanci schválili okupačnú zmluvu s USA. Tu je zoznam ich mien a tvárí. Dobre si ich pamätajte!

Komentujúci poradili: „treba ich postaviť pred súd za vlastizradu… povešať… všetkých na elektrické kreslo

Predseda kotlebovských replikantov z Republiky, Milan Uhrík, zverejnil mená, pričom boli zvýraznení poslanci zo Sme rodina, ktorí dohodu podporili: „Toto sú ich mená. Keď ich stretnete, tak im … „poďakujte“. Toto je tabuľa hanby, tabuľa poslancov bez chrbtovej kosti. Nezabudnime.

Komentárov bolo neúrekom: „trestať hneď, najlepšie vidlami do Dunaja… súdiť a trestať, do basy s nimi… zverejniť aj ich rodiny, od detí, školiek, prácu po hrobové miesta… tu pomôžu len vidly, lopaty, krompáče… do poslednej bodky svoj trest odpykajú, vlastizradcovia… treba zobrať vidly, lopaty, všetci skončia na šibenici… trestať až do siedmeho pokolenia, hriechy proti Duchu Svätému nebudú odpustené… uzavrieť hranice, pochytať ich a právoplatne odsúdiť na trest smrti… bude im to zrátané ako bývalému rumunskému prezidentovi… každý po 20 rokov… aspoň vieme koho budeme vešať po prevrate… stromy pri cestách čakajú… bez trestu smrti to už nepôjde… jedine guľu do hlavy… obesiť… živých alebo mŕtvych… pľuť, hádzať do nich rajčiny a vajíčka, po nových voľbách odsúdiť za vlastizradu… svine, dúfam, že pokapú ako potkany… prečo im ešte nehoria baráky?… nech skapú ku.vy… nie sú hodní len postrieľať… stromov je dosť a lano sa nájde, svine… zahlušiť hrdzavou sekerou… šibenice im treba stavať… do basy s nima… je.nuť poriadne po je.nutej hlave… nabiť po papuli poriadne… bez milosti okamžite popra viť… obnoviť trest smrti, aj rodinní príslušníci nech trpia!

O tri dni zverejnil Uhrík ďalší status, v ktorom reagoval na článok z Aktualít, v ktorom narieka, vraj „Novinári na nás spustili lov.“

V komentároch opäť to známe: „Za vlastizradu je len jeden trest… ale 50 000 čo zapredanci vraj za to zradcovské hlasovanie dostali by ich malo hriať na duši, potkanov. Nech sa trasú pokiaľ žiť budú… súd a doživotie za vlastizradu ich neminie… po voľbách lynč, všetkých smradov a vlastizradcov na Mierovom námestí v BA budú vešať… veď to nie sú novinári, to sú špiny a  budú trpieť. Už aby to bolo. Ale potom bez zľutovania… A ak sa boja, nech si predstavia čo s nimi urobíme až za 2 roky skončia… nevidím tam tú ku.vu z hradu, šup aj s ňou na bilbord… trebalo vtrhnúť do parlamentu a vyhádzať von oknom ako kedysi… obesiť všetkých do jedného… zradcom patrí kandeláber… je čas sa s nimi vysporiadať po našom… za vlastizradu doživotie alebo trest smrti… Liharta treba zavesiť za vajca hor ko.otom… nezabúdajme na ruských agentov, oni vás nájdu aj v Amerike… dúfam, že aspoň vybité okná, prerezané gumy, nočné návštevy.

Zapojil sa aj Miroslav Suja: „Poslancom, ktorí hlasovali za obrannú dohodu s USA sa vraj vyhrážajú, pred ich domami sa organizujú protesty a potrebujú policajnú ochranu a za všetko vraj môže opozícia… Konajú v rozpore s požiadavkami ľudí a potom sa čudujú, že narazia na vlnu odporu? Čo iné mohli čakať, keď zradili SLOVENSKO aj svojich vlastných voličov?

Fanúšikovia bývalého cvičiteľa výpalníkov mafiána Černáka a poprednej postavy kotlebovských replikantov, to vidia takto: „Ak stretnem koaličného politika, poslanca a to aj na komunálnej úrovni, tak mu z radosti napľujem do očí… Za.ebať!!! Do jedného k múru postaviť… príde deň, keď za vlastizradu pôjdu bručať, ku.vy zapredané… musia sa báť po zvyšok svojho života a za vlastizradu je iba jeden trest… svine zapredané visieť by mali, zapredaná vláda na čele s jaternicu americkú, ale príde čas… tie špiny zapredané postaviť pred múr… Čaputka skončí ako Mussolíni… zomrú… pozabíjať ich je málo… naházet ty sračky do vody a utopit jako krysy… treba ich obesiť… na zmrdy šibenice čeká… konečne nech im tie domy aj vypália… treba ich povešať… však budete všetci tlieskať v Leopoldove, zradcovia Slovenska… tu pomôže len použiť silu za pomoci armády a policajtov, prevrat… treba ich postaviť pred múr a odstreliť ich ako prašivé svine… som zvedavý na potlesk, keď vás budeme vešať, vy handry zapredané… hnusní zradcovia národa, špiny zapredané doživotie pre vás všetkých na výstrahu iným, keby chceli zradiť tento štát

O deň neskôr sa Suja venoval téme ešte raz, keď zdieľal článok z Aktualít.

Kamaráti ani tentoraz nesklamali: „za vlastizradu je iba jeden trest a to postaviť k verejnému múru… aj na novinárov dôjde, aj vás dáme k múru… a čo čakali ku.vy, treba to postrieľať rad radom, svine fašistické… smrť zradcom SR… Za 50 000, no kto by nehlasoval… škoda, že kde ja žijem žiadna Sviňa nežije, ale ja si už nejakú nájdem

Bokom nemohol ostať ani rozsudkom Najvyššieho súdu signovaný rasista, Milan Mazurek: „Koaliční poslanci sa trasú strachom… Uvedomujete si vlastne čoho ste sa dopustili? Som presvedčený, že ste spáchali VLASTIZRADU… Teraz iba žnete čo ste zasiali. Ľudia vás nenávidia, opovrhujú zradcami, ktorí predali ich vlasť americkej armáde… Dejiny si vás 79 zradcov navždy zapamätajú…

Z komentárov: „každému aspoň vlečku hnoja pred dvere, veď hnoj k hnoju… lopatami a vidlami ich vyhádzať do kontajnerov, tam patrí odpad… vypáliť… je načase vpráskať tie svine zapredané zo Slovenska… pásku cez oči, postaviť k múru a postrieľať… alebo takto vypáliť a nemať zľutovanie… 300 000 boa cena vlastizradného hlasu… neskryjú sa prašiny… vlastizradcov povešať… a teraz po jednom k múru, hajzlov tu nepotrebujeme… obesiť tie zapredané ku.vy lacným grošom… za vlastizradu nie basu, ale smrť… nikdy táto zgerba zapredaná s čiernymi dušami a krvavými peniazmi nebudú mať pokojný spánok až do smrti. A po nej budú zatratení… vôbec sa nebudem čudovať, ak im na ich „skromné príbytky“ nahádžu Molotovove koktejlíky a to že niekomu prepne je viac ako isté… už aby tie nervy niekomu praskli, teším sa… ukameňovanie je fajn…ono to skončí tým, že pár ich podrežú, niektorých rovno zastrelia a ostatní budú popravení, a tak to aj bude a tak to má byť… raz sa ľuďom dostanú do rúk a potom budú ľutovať, že sa narodili… treba dať ľuďom zbrane a na nich, bandu americkú

Mazurek priložil pod kotol ešte raz. V súvislosti s návrhom Sme rodina na konanie referenda: „… Chceme sa ich zbaviť. Národ ich chce z parlamentu vykopať, lebo ho zradili…“

A jeho verní, nesklamali: „ja, keď toto čudo stretnem, poďakujem svojim spôsobom… ešte budú plakať a utekať… ja keby som ich stretol, tak by mali smolu všetci aj tá čaptavá… prajem im dlhú pešiu cestu do gulagu o hlade a smäde… každému jednému odseknúť hlavu a tej našej top modelke obidve ruky odseknúť… mali by skončiť ako Benito Mussolini… aj s rodinami, aby sa to už nemohlo ďalej kotiť… vystaviť na lampách… treba ich popraviť za velezradu… vlastizrada sa trestá smrťou

Náhodou som natrafil aj na stránku, ktorú spravuje akýsi Juraj Krajčík. Ten postupne zverejnil zoznam poslancov OĽANO, SAS a Sme rodina s fotografiami, menami, dátumom narodenia, bydliskom aj mailovou adresou. O poslancoch tvrdí, že „svojím konaním nepochybne a jednoznačne naplnili skutkovú podstatu dokonania obzvlášť závažného trestného činu a to trestného činu vlastizrady. Za čo budú bez akýchkoľvek pochybností v budúcnosti pykať.“ A  návštevníkom svojej stránky odporúča: „No a teraz je už iba na nás Priatelia, aký účet im za túto službu vystavíte.“ Jeho zoznamy, ktoré obsahujú citlivé údaje, sem z pochopiteľných dôvodov nedám, mám ich však archivované.

Aj na stránke Juraja Krajčíka sa komentujúci patrične pochlapili: „Bez trestu smrti sa ďalej nedostaneme, musíme si brať príklad od velikánov ako bol Stalin, len oddialil procesy o 73 rokov, za to ho USA-ci tak nenávidia… bože, zohnať toľko kandelábrov čo ich tam budú vešať, to neni sranda… už aj baganče som si na to kúpil, nemecká kvalita, oceľová špička, ku.va to bude bolieť… za zradu vraj dostali po 50 000, tu som čítala… budú hompáľať nožičkami raz… vlastizrada – obesiť… uránové bane alebo povraz… Kollárovi tej svini mafiánskej to nepomôže! Je to najväčšia špina politiky a preto medzi prvými bude súdený

Skupina Blogerské noviny, trolla, ktorý si hovorí Katalin Tara, nemohla zostať bokom a tiež zverejnila „Zoznam zradcov.“

Z komentárov som vybral: „Toto je zoznam vlastizradcov a v tomto poradí budú postavení k múru… neviem, má Slovensko toľko lana?… ani toľko šibenice nie sú… treba konať, postrieľať, povešať, tak ako rozhodne vojnový tribunál, mor ho… Slováci, tu máte zoznam vlastizradcov národa, ktorí podpísali tento fašistický pakt. Títo zločinci proti národu, musia na čele s bábkou z prezidentského paláca niesť zodpovednosť pred ľudovým a vojenským súdom na plnej čiare.

Pripomenul sa aj Ctihodný občan: „Dámy a páni tieto tváre si zapamätajte. Tváre 79 poslancov – zradcov NR SR, ktorí hlasovali za schválenie obrannej dohody s USA. Nech sa páči.“

Ukážka komentárov: „Trest za vlastizradu je doživotie… no vydržte hovná zradcovské, sa vám to zráta, ľudia vám dajú čo si zaslúžite… čo obrázok to špina a ľudský odpad a teraz už žiadnu slušnosť a tvrdo na nich a ich rodiny za túto aroganciu… prasce, nestihnete ujsť zo Slovenska… popraviť

Pridal sa aj kotlebovec Zdeno Paluška, ktorý so zapnutým CapsLockom napísal: „Piešťanci, aj títo smradi zahlasovali za dohodu s USA !!!!!!!

Z komentárov: „Do Váhu… dúfam, že okúsia americkú guľu… dúfam, že okúsia akúkoľvek guľku!

Zapojila sa aj okresná organizácia Smeru v Spišskej Novej Vsi. Okresný predseda okrem iného  píše: „Dobrý deň milí priatelia, 9. február 2022 sa zapíše čiernymi písmenami do dejín slovenského národa. Poslanci NR SR schválili obrannú dohodu so Spojenými štátmi americkými a pani prezidentka ju expresne rýchlo aj podpísala. Veď na čo čakať. Svoju misiu splnili Je smutné, že práve v roku 30. výročia od prijatia tohto významného dokumentu vládna koalícia a pani prezidentka významne narušili zvrchovanosť našej republiky… Smer si však dá záležať, aby sa Slovensko dozvedelo, kto ako hlasoval pri tejto zradcovskej zmluve…. Zoznam tých 79 zradcov je verejne dostupný...“

Z komentárov, kde sa ušlo poriadne aj Smeru som vybral: „Fuj, hanba im, budem sa musieť veľmi zdržiavať ak ich stretnem, aby som ich neopľula… Keď ich uvidím, vytiahnem pľuvanec až z päty, nech si ho užijú. Svine zapredané.“

Téme dňa sa dôsledne venoval aj podpredseda Komunistickej strany Slovenska, Jalal Sulejman, pôvodom zo Sýrie, ktorý tvrdil: „Historická zrada. Národná rada SR schválila okupačnú dohodu s USA! Za: 79 zradcov, proti: 60 vlastencov, zdržal sa: jeden ryba/rak.“ Povedzte, nie je to zvláštne ak komunista označuje za vlastencov aj fašizoidných extrémistov z Kotlebovej ĽSNS a Uhríkovej Republiky, ktorí sa netaja obdivom k prezidentovi Jozefovi Tisovi a vojnovému Slovenskému štátu, ktorý komunistov prenasledoval a zatváral do väzenia?

Jalal Sulejman neobišiel ani pani prezidentku. Nepáčilo sa mu, že tak rýchlo podpísala parlamentom schválenú dohodu.

A do tretice uverejnil „Zoznam poslancov hlasujúcich za okupačnú zmluvu.“ Poslanci sú tu zoradení podľa krajov kde majú trvalé bydlisko. Jalal zoznam uviedol takto: „Prečo je najviac zradcov slovenského národa sú z bratislavskéího kraja? Klobúk dole pred Trenčianskym krajom. Majú iba dvoch z Bojníc a Prievidze!“

V komentároch sa toho urodilo hojne. Najviac sa ušlo pani prezidentke: „Prajem jej aby prvé znásilnené devy americkými okupantmi boli jej vlastné deti… ale už ju nepotrebujú ani USA, čo bude s ňou? Odstrelia ju už sami?… suka prašivá, sviňa zapredaná… rafinovaná žumpa… cynická zrúda… hovado jedno sprosté… zapredaná sviňa… to nie je suka, je to ku.va, ktorá vie, že tu žiť nebude… až jej pošle Voloďa na hrad riadenú strelu, mnohonásobne silnejšiu ako bola vypálená na Hirošimu, panička skončí aj s celou Ba a s celým širokánskym okolím a bude dokonané… aj ona pôjde tam kde Kukan a zanechá po sebe čiernu škvrnu v histórii… bola porušená ústava a Čaptavá skončí v base… dokedy tá nesvojprávna ku.va ešte bude okupovať to miesto… za to by si zalúžila vypáliť na čelo BIĽAG zradcu, pečať hanby aj s ostatnými vlastizradcami, ale zrejme ho zdedila jej dcéra – modelka… bilbord s kresbou šibenice a menami Čaputová, Korčok, Naď). Pre zaujímavosť, bilbord s kresbou a menami tých, ktorí majú byť podľa neho  obesení, pridal Martin Lipocký, dlhoročný člen Švrčekových Slovenských brancov.

Aby ani ostatní neprišli skrátka, ušlo sa aj im: „Vlastizrada – doživotie… Zaslúžia si iba šibenicu, čím skôr, tým lepšie… fotka ministra Jara Naďa – od.ebať aj s celou rodinou, nacistického zmrda… všetkých pošlú voňať fialky… na šibenici im bude fajn… fotka šibenice so slučkou – trest za vlastizradu… US ambasáda poslala týmto zradcom vraj 50 000 000 dolárov a tie budú prerozdelené zradcom, vraj má SIS dôkazy… Erik Kaliňák vo videu hovorí, že dostali na hlavu po štvrť milióna… zradcovia a kolaboranti budú za toto postavení pred súd… títo zapredaní hajzli budú platiť za VLASTIZRADU… špiny zradcovské, raz budú stáť oni pred súdom“ Posledný komentár napísal František Drozd, oblastný predseda ĽSNS pre Kysuce.

Na Telegrame vznikol zoznam aj s adresami poslancov.

V mieste bydliska niektorých poslancov sa objavili plagáty

Písali sa statusy a zverejňovalo sa parte.

Konali sa „návštevy“ pred domami poslancov a poslankýň. Zapojil sa aj kindersmeráčik, Erik Kaliňák.

Tragéd Grňo s kamarátmi síce k domu poslanca Žiaka netrafili, tak sa aspoň odfotili s vlajkou kotleby.

Do schránok ale trafil.

Ako sa naša spoločnosť dostala do takéhoto stavu? Je to jednoduché. Stačí dať do kotlíka pár správnych ingrediencií. Lož, závisť, hlúposť a chrapúnstvo, okoreniť to nenávisťou a výdatne prikladať na oheň. Dreva je dosť a ochotných rúk nadostač. Konšpirátori, platení trollovia ostrieľaní z bojísk hybridnej vojny, z reťaze odtrhnutí pravicoví aj ľavicoví extrémisti a spolu s nimi v bratskom objatí tí, ktorí nás roky presviedčali, že práve oni sú spoľahlivou hrádzou proti extrémizmu. Nuž a potom, vo vhodnej chvíli, napríklad po hlasovaní o v podstate banálnej vojenskej dohode, z ktorej niekto šikovne vyrobí otázku života a smrti či konca našej štátnosti, stačí šikovne usmerniť prúd jedovatého vývaru kypiaceho z kotlíka a dopadne to napríklad tak, ako sa to stalo u nás po 8. februári a jednom hlasovaní v parlamente.

 

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.