Denník N

Prečo je čistenie fasád také dôležité? Ide naozaj iba o estetiku?

Prečo je čistenie fasád také dôležité?

Profesionálne čistenie fasád vám pomôže, aby vaša fasáda vyzerala opäť ako nová, ale je dobré najprv zistiť dôvody znečistenia. Môže ísť o bežné nečistoty, ale aj závažnejšie stavebné chyby. Prečítajte si viac v našom článku.

Bezchybný prvý dojem

Fasáda domu je absolútne kľúčová pri vytváraní prvého dojmu z vášho bývania. Ak je vaša fasáda znečistená, pravdepodobne budete mať nepríjemný pocit vždy, keď si k sebe niekoho pozvete na návštevu, ale aj vtedy, keď sa sami budete vracať domov. Týchto neželaných pocitov sa však môžete zbaviť úplne jednoducho – vyskúšajte profesionálne čistenie fasád. Váš dom bude zvonka vyzerať opäť ako nový a vy sa ním budete môcť znova pochváliť, či už pred svojimi priateľmi alebo susedmi.

Plánujete predaj svojej nehnuteľnosti? Profesionálne čistenie fasád vám môže pomôcť navýšiť predajnú cenu a urýchliť celý proces. Zanechajte u potenciálnych záujemcov perfektný prvý dojem vďaka čistej fasáde!

Profesionálne čistenie fasád šetrí vaše peniaze

Pravidelnou starostlivosťou o svoju fasádu môžete ušetriť nemalé množstvo peňazí. Ako je to možné? Ak sa o svoju fasádu nestaráte pravidelne, usádzajú sa na nej nánosy nečistôt, ktoré môžu časom fasádu poškodiť. Najprv sa na nej začnú objavovať malé trhlinky, neskôr väčšie praskliny, až napokon začne na niektorých miestach opadávať fasádna omietka úplne.

Už len obyčajné premaľovanie fasády vás bude stáť o 70% viac, než profesionálne čistenie fasád, koľko potom môže stáť kompletná rekonštrukcia? Radšej investujte do pravidelnej starostlivosti a vyhnite sa zbytočne vysokým výdavkom na maľovanie či rekonštrukciu.

Pozor na zdravie

Viete, ako môže súvisieť znečistená fasáda s vašim zdravím? Úplne jednoducho… Ak fasáda nie je dôkladne vyčistená, začnú sa na nej vplyvom vlhka, chladu a nedostatku slnečného žiarenia tvoriť plesne a riasy. Ich zárodky sa najprv skrývajú v póroch fasády, a tak vy o nich nemusíte ani tušiť, no už vtedy môžu negatívne ovplyvňovať váš zdravotný stav. Alergie, časté zápaly priedušiek, chronický kašeľ, astma, ale aj rôzne kožné ochorenia – to všetko môžu mať na svedomí tieto škodlivé mikroskopické organizmy.

čistenie fasád - plesne a riasy

Časom už nezostávajú len v póroch fasády, ale objavia sa aj na jej povrchu – a to je naozaj nepríjemný pohľad! Zbavte sa ich preto čo najskôr – profesionálne čistenie fasád vyčistí vašu fasádu nielen na povrchu, ale aj v hĺbke jej pórov a zbaví vás týchto choroboplodných zárodkov. Pravidelné čistenie fasád tak môže ochrániť vaše zdravie aj zdravie vašej rodiny.

Teraz najčítanejšie