Denník N

Kedy je ten správny čas na vyčistenie fasády?

Kedy je ten správny čas na vyčistenie fasády?

Trápi vás znečistená fasáda? Prezradíme vám, kedy je ten najvhodnejší čas na vyčistenie fasády a tiež to, ako často by ste takéto čistenie mali absolvovať.

Ak ste otvorili tento článok, pravdepodobne vás vzhľad vašej fasády trápi a ten správny čas na jej vyčistenie je už teraz. No pozrime sa na to aj trocha bližšie – v ktorom ročnom období je čistenie fasády ideálne? A ako často by sa mala fasáda čistiť? Prečítajte si náš článok a toto všetko sa dozviete.

Čistenie fasády ako súčasť jarného upratovania

Keďže sa nám blíži jar, čistenie fasády môžete zaradiť do zoznamu prác, ktoré plánujete v rámci jarného upratovania. Áno, väčšina z nás počas jarného upratovania umyje okná, pretriedi skrine, vyčistí dom do najmenších detailov a dá do poriadku záhradu. No zabudnúť by ste nemali ani na exteriér domu. Ak sa vám zdá vaša fasáda špinavá alebo sa na nej dokonca začali objavovať plesne či riasy, je ten správny čas na profesionálne čistenie fasád.

Čistenie neodkladajte… a najmä nie pred zimou

Vo všeobecnosti je však najdôležitejšie dôkladne vyčistiť fasádu najmä pred zimou. Zrážky, sneh, chlad, vlhko a málo slnečného svetla totiž práve v tomto ročnom období urýchľujú vznik plesní a rias v póroch i na povrchu vašej fasády. A tak sa ľahko môže stať, že zima skončí a vaša fasáda bude vyzerať, akoby zostarla o niekoľko rokov. Ak si teda chcete naplánovať čistenie fasády vopred, mali by ste to stihnúť najneskôr do príchodu zimy.

Profesionálne čistenie fasád ponúka ochranu až na 5 rokov

Často dostávame otázku, či je potrebné čistiť fasádu každý rok. Určite nie! My našim klientom odporúčame naplánovať si profesionálne čistenie fasád aspoň raz za 5 rokov. Je to optimálny čas, pretože ochranný prostriedok, ktorý aplikujeme na fasádu po jej vyčistení, pôsobí približne takto dlho. Potom sa môžu v póroch fasády začať opäť množiť plesne a riasy, čo so sebou znova prináša nielen nepríjemný vzhľad, ale predovšetkým zdravotné riziká.

Kontaktujte nás a naplánujte si profesionálne čistenie fasády ešte dnes.

Teraz najčítanejšie